Започват стадион Варна
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- Modernator
Re: Стадион „Варна“ ще има през 2013 г., уверяват от акционернот
За критикарите на ръководството е тази новина!За всезнайковците плямпащи как не давали пари за футбол.ЦЯЛ СТАДИОН със супер тревно покритие,още един в прибавка към цялата база под Аспаруховия мост.Там инвестицията беше за 3 млн. лева,тази е за 4,5 млн.лева!Общо инвестирани в ДЮШ на Черно Море над 7 000 000 лева!Къде са сега отворковците да обяснят и да кажат защо школата ни мачка навсякъде и кой давал и кой не за футбол.Заповядайте,ето ви трибуна,нали щеше да се вдига поредния МОЛ там,какво стана?Хубавото е,че продължаваме пътя си неотклонно.Като си спомня резултатите от турнира в Твърдица(8:0 на ЦСКА,6:0 над Литекс),че минем през юношите младша и старша,децата които взеха златото в Албена....НИЕ ПРОСТО НЯМА ДА ИМАМЕ СПИРАНЕ СЛЕД 3-4 ГОДИНИ,ама говоря наистина няма да имаме спиране,постоянен приток на таланти,всяка година най-добрите в България...
Репортерка на ПРО БГ към Илиан Илиев " Но ти си левскар"....Илиан Илиев: "Нееее,аз съм от Черно Море
..ЗООЛЕВСКИ алееее,ЗООЛЕВСКИ алееее,ЗООЛЕВСКИ алееее,ЗООЛЕВСКИ обичаме теее...
FCH написа:greenpeak написа:krux написа:По голям е терена със сигурност. Тича е възможно най-малкия размер терен
"Тича" е с едно 10 метра по-къс като дължина (на око е към 95 метра), на щирина си е 64 метра.
стадион "Тича" - 105 / 70
стадион "Младост" - 100 / 68
"Тича " не е 105 на 70. От къде ти е инфото за тези размери.
Стрелец за какви 3 мил. под моста говориш. Там е тълна разруха, двата помощни терена до основния нямат дренажи, нямат нищо, просто заравнена площ засята с нормална трева. Големият помощен терен до основният е още от времето на Ив. Петров и Феърплей, това си е една обикновенна поляна и нищо повече.
Тим направиха едно искуственно маломерно игрище 40м. на 20м. под моста и това е всичко.
Без хотели и жилища на стадион „Варна”
Вестник Позвънете
Днес, 9 Октомври 2010 11:57
Световната финансова криза премахна от проекта на стадион „Варна” хотелската, жилищната и търговската част. На този етап те няма да се строят, за да бъде намалена цялата стойност на инвестицията, която възлиза на 400 милиона лева. Това обяви пред „Позвънете” членът на Съвета на директорите (СД) на „Спортен комплекс Варна” АД Красимир Ботушаров. „Изграждането на стадиона се забавя именно заради оптимизацията на проекта, която върви в момента. Тя се извършва както от немското архитектурно бюро, така и на родна почва. Инвестицията е изключително тежка като стойност и за това ще бъде намалена. По никакъв начин обаче няма да бъдат осакатявани заложените спортни съоръжения. Става въпрос за стадиона, залите, съблекалните, конферентните зали. Те ще останат в първоначално проектирания си вид. Отпадат предвидените хотели, жилищни сгради и магазини”, обясни Ботушаров.
Той сподели, че очаква в най-скоро време преработените проекти да бъдат готови и да се започне работата по стадиона. „На този етап не мога да се ангажирам със срок кога точно ще бъдем готови за строеж. Иначе мисля, че максимум до две години и половина след изготвянето на новите проекти стадионът ще бъде пуснат в експлоатация”, каза още членът на СД в дружеството. По неговите думи оптимизираният проект ще бъде със стойност около 30-35% по-ниска от първоначалната. Това означава, че само спортната част ще глътне над 250 милиона лева.
Ботушаров призна, че без комерсиалната част от мащабния проект инвестицията трудно ще се възвърне, но обяви, че преди всичко гледат да изпълнят поетите ангажименти към община Варна. „В крайна сметка градът ни не е Милано, Рим или Мюнхен, за да има плътна натовареност на съоръженията. Евентуалната експлоатация на чисто спортния обект у нас е нищожна в сравнение със световните стандарти. За това не сме се отказали изцяло от изграждането на хотелска, жилищна и търговска част. На първо място обаче стоят ангажиментите към варненската общественост. Ако се подобри финансовата ситуация, на по-късен етап може да бъде изградена и комерсиалната част от проекта, която би гарантирала възвръщаемост на инвестицията. Всичко е въпрос на преценка, финанси и приоритети”, допълни Ботушаров. Той каза още, че проблемът с местата на частни собственици, които попадаха в проекта, вече е изчистен. Земята под бъдещия стадион „Варна” е изцяло притежание на „Спортен комплекс Варна” АД.
Вестник Позвънете
Днес, 9 Октомври 2010 11:57
Световната финансова криза премахна от проекта на стадион „Варна” хотелската, жилищната и търговската част. На този етап те няма да се строят, за да бъде намалена цялата стойност на инвестицията, която възлиза на 400 милиона лева. Това обяви пред „Позвънете” членът на Съвета на директорите (СД) на „Спортен комплекс Варна” АД Красимир Ботушаров. „Изграждането на стадиона се забавя именно заради оптимизацията на проекта, която върви в момента. Тя се извършва както от немското архитектурно бюро, така и на родна почва. Инвестицията е изключително тежка като стойност и за това ще бъде намалена. По никакъв начин обаче няма да бъдат осакатявани заложените спортни съоръжения. Става въпрос за стадиона, залите, съблекалните, конферентните зали. Те ще останат в първоначално проектирания си вид. Отпадат предвидените хотели, жилищни сгради и магазини”, обясни Ботушаров.
Той сподели, че очаква в най-скоро време преработените проекти да бъдат готови и да се започне работата по стадиона. „На този етап не мога да се ангажирам със срок кога точно ще бъдем готови за строеж. Иначе мисля, че максимум до две години и половина след изготвянето на новите проекти стадионът ще бъде пуснат в експлоатация”, каза още членът на СД в дружеството. По неговите думи оптимизираният проект ще бъде със стойност около 30-35% по-ниска от първоначалната. Това означава, че само спортната част ще глътне над 250 милиона лева.
Ботушаров призна, че без комерсиалната част от мащабния проект инвестицията трудно ще се възвърне, но обяви, че преди всичко гледат да изпълнят поетите ангажименти към община Варна. „В крайна сметка градът ни не е Милано, Рим или Мюнхен, за да има плътна натовареност на съоръженията. Евентуалната експлоатация на чисто спортния обект у нас е нищожна в сравнение със световните стандарти. За това не сме се отказали изцяло от изграждането на хотелска, жилищна и търговска част. На първо място обаче стоят ангажиментите към варненската общественост. Ако се подобри финансовата ситуация, на по-късен етап може да бъде изградена и комерсиалната част от проекта, която би гарантирала възвръщаемост на инвестицията. Всичко е въпрос на преценка, финанси и приоритети”, допълни Ботушаров. Той каза още, че проблемът с местата на частни собственици, които попадаха в проекта, вече е изчистен. Земята под бъдещия стадион „Варна” е изцяло притежание на „Спортен комплекс Варна” АД.
- Modernator
Говоря затова,че Базата под моста,бившия стадион Корабостроител и сегашен Черно Море беше собственост на БМФ и Химимпорт го купи на търг за 1,5 млн лева през 2004 година.С инвестициите по игрищата особено изкувствените нещата чукват 3 млн.И не знам каква разруха е,но знам каква разруха е школата на ЦСКА примерно,а нашата е лукс,децата ни тренират в по-голям лукс от мъжете.А най-якото е,че в школата нашите ги правят фанатици на тема Черно Море.От малки.Просто фанатици,който е гледал мачове на ДЮШ може да види как играят срещу софийските отбори,с каква злоба и настървение.Така се прави,на тези терени растат моряци,фанатици на тема Черно Море както казах,само още няколко момчета да понавлязат в мъжете,да имаме не 2-3,а 5-6 основни човека,жална им майка на всички които ще играят с нас 

Репортерка на ПРО БГ към Илиан Илиев " Но ти си левскар"....Илиан Илиев: "Нееее,аз съм от Черно Море
- thehellriser
- Контакти:
Жалко е как момчета от другите школи само чакат да бъдат повикани в отборчетата на комунизма за да са там твърди резерви, вместо да защитават отбора си....
- Modernator
Точно това се изкорени в школата на Черно Море.Всички сме свидетели,че в нашата школа не просто се градят футболисти,градят се моряци.Фанатици на тема Черно Море.От малки ги изграждаме със страст към Морето и силна неприязън към Шопското поле.В другите школи градят подлоги.Момчета без характер,които чакат само да му свирнат от шоплука и да си счупи краката да бяга.Тука ако стане това направо предателят ще бъде заклеймен тотално.Пример.Мисля,че от набор 1995 наше момче,капитанчето,голям талант на отбора го крадат в Подуене,не му харесва там(нормално,къде е Черно Море,къде е милиционерския отбор) и се връща тук!Да,ама дръжки!Никой не го приема,доколкото знам го пъдят и треньори и съиграчи!Както казах,тука градим фанатици на тема Черно Море,нашите ходиха,гледаха школата на Барселона преди години и доведаха и този краен шовинизъм тук!Това е страхотно,защото нашите кадри са готови да разпердушинят всичко в името на клуба и затова постигат успехи навсякъде.Ще видите,че тези неща скоро ще дадат и огромен отпечатък върху мъжкия състав.
greenpeak написа:"Тича " не е 105 на 70. От къде ти е инфото за тези размери.
Google Earth
- The Sailor Man
Тича си има съвсем нормални рзамери като терен.Илюзията идва от близките до терена трибуни.Това нещо ако се надстрои на етажи и леко отвесно,един тип като Местая,да е все едно трибуните са надвиснали над терена като буреносни облаци - ще е жив Ад за всеки гост!Аз затова се моля,едно такова ремонтче,2 реда трибуни над сегашните и надвисналост нкато Местая,спокойно може да се достигне капацитет от 20 000 места така,но ще е като врящ Ад,то сега никак не е леко,смятайте тогава....
Репортерка на ПРО БГ към Илиян Илиев " Но ти си левскар"....Илиян Илиев: "Нееее,аз съм черноморец"
- ЧерноМореВарна
- Контакти:
Би било чудесно да се изхарчат малко милиончета за Тича. Амен от тия проекти горе
Това, което още преди години казаха за Тича, е, че не отговаря и няма как да отоговори на изискванията за подходи за публиката към стадиона и паркинг ... така, че едва ли нещо ще се прави там ... за съжаление.
"Наш'те го вкараха! За останалите - DU HAST!"