Шампионска лига - сезон 2018/2019

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Re: Шампионска лига - сезон 2018/2019

Мнениеот fcb_bg » 06 фев 2019 11:07

Furious_Monk написа:С други думи, предимството отива изцяло за отбора, който домакинства втори(това при равностойни противници). Дори и да падне в първия мач с минимална разлика, не трябва да се притеснява за това че противникът може да вкара гол, два или три, защото ако вкара с един повече , си осигурява поне продължения.

Не само това, но ако по този начин се удължат мачовете и започнат да се играят продължения през няколко седмици, плюс първенство и купи... какво ще стане с физическото и психическото състояние на тези играчи?

Неограничен брой смени, съдия специално следящ за тях и регистриращ ги, а сменяният да излиза където е най-близко.
И да, да го махат това правило. Не ми се гледат гости вкарали гол и пазещи резултат, защото на домакина му трябват 2. У нас, у вас - голът си е гол.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 06 фев 2019 11:41

Тогава продълженията и дузпите пред празни трибуни!
:lol: :lol: :lol:
:mrgreen:

Или на неутрален терен на следващия ден! :mrgreen:

Потребителски аватар
Furious_Monk

Мнениеот Furious_Monk » 06 фев 2019 13:27

Хубаво, ще заложат на неограничени смени, но тогава пък такова губене на време ще настане, че заедно с ВАР съвсем ще разбият темпото на даден мач. Представям си как последните 25 минути се извършват пет смени, на всеки пет минути по една такава, и още една-две минути докато играчът излезе. Няма съдия, който да може да контролира дадена смяна, дори и да се дава жълт картон за бавно излизане от терена, пак може да се намерят хитринки, които да превърнат смените във важно тактическо оръжие.

Например-играчът може да отиде и да поздрави съдията, след което в реда на джентълменството да отиде и да прегърне вратаря на противника(или някой чернокож футболист, дава своя принос за борбата срещу расизма) и така да си излезе.

Дори и те да са разрешени само в продълженията, пак е достатъчно тактически по-грамотният отбор да разбие игровото време, а психическото натоварване ще си остане същото, ако физическото не е чак толкова голямо.

А след това, като прибавим световно и европейско, и че и там ще важат същите правила...

Един отбор трябва да има 22 равностойни футболисти, само че непрекъсната ротация разваля синхрона между играчите, да не говорим, за това че винаги ще има недоволни играчи и по този начин определени клубове ще си въртят трансферите, а по-малките постоянно ще губят звездите си, докато след сезон-два не се върнат при тях , уморени, изчерпани и вече не толкова бляскави.

Футболът си е футбол, той се развива според собствените си нужди, вместо изкуствено да се прави по-атрактивен, нека се остави сам да си се развива. Това което прави този спорт толкова уникален, не е толкова атракцията, колко страстта и огромните емоционални амплитуди, които настъпват в хода на един мач или сезон. Повече от това, поне според мен, не е необходимо.
Дали Кроос и Модрич все още са най-добрите? В сравнение с кого?
Анчелоти.

Потребителски аватар
Tiberius
Контакти:

Мнениеот Tiberius » 06 фев 2019 14:45

Винаги съм смятал, че правилото за гол на чужд терен за изключително малоумно. Единственото хубаво в него е, че дава предимство на тактически грамотните отбори, но като цяло винаги е облагодетелствал слабите отбори. Трудно някой ще ме убеди, че отбор, който не е вкарал гол повече от съперника заслужава да продължи в следващата фаза, само защото е имал късмета да вкара гол на чужд терен. Приветствам отмяната на това глупаво правило. Крайно време беше!!!

Аниели имаше идея да се увеличат мачовете в ШЛ, за сметка на мачовете в националните шампионати, което също е отлична идея. Предполагам това е следващото, което ще последва. И след това една суперлига, където ще играят само най-богатите, най-силни и исторически значими отбори.

Неограниченият брой смени не е приложимо при сегашното формат на мачовете. Приложимо е само, ако времетраенето на мачовете стане "чисто" време. След всяко спиране на играта брояча се спира до подновяването на играта, както е в баскетбола и хокея. При такива обстоятелства може и да бъде приложена тази идея.
"За побеждаващите няма лошо време". - Хенри IV

„Виждам светлина; надежда. Чувствам полъх; сила. Чувам песен; облекчение. Пуснете ги да минат, защото те са добре дошли“.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 06 фев 2019 14:56

Pichichi написа:Тогава продълженията и дузпите пред празни трибуни!
:lol: :lol: :lol:
:mrgreen:

И споед мен това е най-доброто решение. След 90-та минута на реванша, ако се стигне до продължения, дикторът на стадиона бичи радиоточката на макс и съобщава на хората по трибуните, че е време да стават и да заминават :lol:

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 06 фев 2019 15:01

Най-много време при смяна губи излизащият, затова се заговори неотдавна той да напуска игрището от най-близкото, не както сега. Главният съдия също може да си спести записването на смяната, това да върши наблюдаващият смянята. Няма стискане на ръката на рефера, след мача имат цялото време на света и да се любят даже.
На мен ми се струва добре играч да излезе да си почине 10 мин и пак в игра.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 06 фев 2019 15:15

Направо хокейни смени да правят. :lol:

Чисто време е ок, ама трябва да го намалят на 40-50 минути, че 90 чисто ще изпокапят на третия мач.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Warped
Контакти:

Мнениеот Warped » 06 фев 2019 15:17

Всякак се опитват да развалят играта и продължават
Непринуден:
Нямам време за странични неща. В момента най-важното е това на снимката. Гледам го, любувам се и бия чикии.

Потребителски аватар
Tiberius
Контакти:

Мнениеот Tiberius » 06 фев 2019 16:10

rhaegar написа:Направо хокейни смени да правят. :lol:

Чисто време е ок, ама трябва да го намалят на 40-50 минути, че 90 чисто ще изпокапят на третия мач.

Изчислено е, че "чистото" игрово време в един футболен мач е около 60 минути ( две полувремена по 30 минути). При такава промяна ще елиминира бавенето на времето в края на мачовете, защото ще се обезсмисли, но ще има прекъсвания за реклама през 10-15 минути. Повече реклама, повече пари. Това обаче трудно ще се хареса на масовия запалянко. :lol:
"За побеждаващите няма лошо време". - Хенри IV

„Виждам светлина; надежда. Чувствам полъх; сила. Чувам песен; облекчение. Пуснете ги да минат, защото те са добре дошли“.

Потребителски аватар
YANTRA_FOREVER
Контакти:

Мнениеот YANTRA_FOREVER » 06 фев 2019 16:16

Ами просто хората мислят за бъдещето. Аз съм млад човек и сред хората от моето поколение има много по-малко живо интересуващи се от футбол, отколкото сред по-възрастните. Да не говорим пък за следващите поколения и сегашните ученици. Там ми се струва, че в общи линии само тези, които тренират се интересуват от нещата и то пак не кой знае колко. Има 3-4 по-атрактивни отбора и толкова играчи, които обират почти целия интерес на повечето деца и толкоз. Та е нормално ръководните фактори да се опитват да променят нещо, но за мен като цяло отборните спортове едва ли ги чака много светло бъдеще, каквито и чалъми да правят. Екстремните състезания и електронните спортове ще господстват, то е ясно. Примерно след няколко години турнирите по ФИФА ще са по-следени от ШЛ да кажем и в това няма лошо, разбира се.
Изображение Изображение

Върни се в “Архив”