Всичко за кризата и напрежението в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Re: Тома Томов: Управляващите в Украйна са фашисти и олигарси

Мнениеот CTAHKO » 29 ное 2014 15:13

Thsmith написа:Всички комунисти и путлеристи - марш в Сибир!

А нещо по темата, освен опорните точки :? :roll: Тя всъщност е само една де 8-) Никакво въображение 8-) И в това отношение сте куци коне като работодателите ви ;)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
Балкански Орел
Контакти:

Мнениеот Балкански Орел » 29 ное 2014 15:16

Не виждам какво има да се спори, то това е доказано с факти и кадри, че са патриоти с наклон към фашизма.
Техен си проблем, не ме интересуват.

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 29 ное 2014 15:21

Гамаюн написа:"...Лично считам, че Владимир Путин е прав да задържи Крим, защото това е руска земя..." Тома Томов

"Държавен комитет за отбрана
До другаря Сталин Й. В.
На 4 юли 1944 г. НКВД на СССР докладва, че изселването от Крим на спецпреселниците – татари, българи, гърци, арменци, е завършено. Общо бяха изселени 225 009 души, в това число татари 183 155 души, българи 12 422, гърци – 15 040, арменци – 9621, немци – 1119, а също чужди поданици – 3652.
Всички татари пристигнаха и бяха разселени в областите на Узбекска ССР – 151 604 души. В областите на РСФСР съгласно постановление на ДКО от 21 май 1944 г. – 31 551 души. Българите, гърците, арменците и немците, в количество 38 802 души, са на път към Башкирска АССР, Марийска АССР, Кемеровска, Молотовска, Свердловска, Кировска области и Гуревска област на Казахска ССР..."

http://ivo.bg/2014/03/05/61-%D0%B3%D0%B ... %81%D1%82/

За протокола: Крим е присъединен към Руската империя в края на ХVІІІ век по времето на Екатерина Велика. Дотогава на територията на полуострова не е живял нито един руснак. Нормално е една руска подлога, каквато се явява лицето Тома Томов, да "забрави" някои исторически факти от по-старо и от по-ново време.... 8-)
П.П. Що се отнася до прекрояването на държавни граници в Европа, в двадесет и първи век и одобрението на този акт на очевадна агресия от страна на въпросния "журналист" - гледам и не вярвам на ушите си, както казваше един наш мастит публицист... :roll:
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 29 ное 2014 15:38

Още малко по темата за "руската земя" Крим:
Гражданската война в Русия от 1918-1922 г. се отразява отрицателно на българската диаспора на полуостров Крим. В периода 1921-1922 г. много българи умират от глад, а в края на 1929 г. и в началото на 1930 г. е извършена принудителна колективизация; разкулачването изпраща най-добрите български стопани в Сибир. Важно е да се отбележи, че към момента на тези събития основният поминък на тамошните българи е селското стопанство. В годините на Великата отечествена война българите, живеещи на територията на СССР, не се призовават в армията, а се изпращат в трудовите батальони. На фронта воюват само тези, които са мобилизирани през 1940 г. и началото на 1941 г., както и постъпилите в армията като доброволци. Сталинският режим извършва още едно изселване на компактно живеещи българи там до 1944 г. Те били обвинени за врагове, за сътрудници на окупационния немски режим.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D1% ... 1%80%D0%B8
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 29 ное 2014 15:56

Не знам дали забелязваш, ама темата е за украинските олигарси, а не за Екатерина Велика, нито пък за Сталин 8-)

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 29 ное 2014 16:02

CTAHKO написа:Не знам дали забелязваш, ама темата е за украинските олигарси, а не за Екатерина Велика, нито пък за Сталин 8-)

Не знам дали схващаш, че украинските олигарси са вътрешна работа на украинския народ и нас изобщо не ни интересуват - ние си имаме достатъчно наши, български олигарси. Ако си забелязал, аз цитирам думите на руската подлога, че Путин е в правото си да вземе Крим, защото това била "руска земя" и обяснявам, че Крим е толкова руска земя, колкото Луната е македонска. Ако имаш поне малко българска кръв в жилите си, би трябвало да ти направят впечатление цитираните от мен исторически факти, касаещи нашите сънародници в Крим. Защото утре Путин може да заяви, че Русия има териториални интереси и по българското Черноморие и такива, като дупедавеца Томов и като теб, сигурно ще го подкрепят... 8-)
Последна промяна от Captain Stottlemeyer на 29 ное 2014 16:07, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 29 ное 2014 16:07

CTAHKO написа:Най-добрия български международен анализатор е ;)

Беше, щото бяха само двама-трима и големият международник не можа да предвиди краха на комунизма, камо ли да го обясни.

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 29 ное 2014 16:14

NOMER14 написа:
CTAHKO написа:Най-добрия български международен анализатор е ;)

Беше, щото бяха само двама-трима и големият международник не можа да предвиди краха на комунизма, камо ли да го обясни.

Тома Томов и агентите на ДС Кеворк Кеворкян и Дмитри Иванов имаха разрешен достъп до повече информация, разрешаваха им се повече контакти, но предаванията им бяха строго контролирани, макар че симулираха уж някакъв перестроечен характер... 8-)

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 29 ное 2014 16:26

Captain Stottlemeyer написа:
CTAHKO написа:Не знам дали забелязваш, ама темата е за украинските олигарси, а не за Екатерина Велика, нито пък за Сталин 8-)

Не знам дали схващаш, че украинските олигарси са вътрешна работа на украинския народ и нас изобщо не ни интересуват - ние си имаме достатъчно наши, български олигарси. Ако си забелязал, аз цитирам думите на руската подлога, че Путин е в правото си да вземе Крим, защото това била "руска земя" и обяснявам, че Крим е толкова руска земя, колкото Луната е македонска. Ако имаш поне малко българска кръв в жилите си, би трябвало да ти направят впечатление цитираните от мен исторически факти, касаещи нашите сънародници в Крим. Защото утре Путин може да заяви, че Русия има териториални интереси и по българското Черноморие и такива, като дупедавеца Томов и като теб, сигурно ще го подкрепят... 8-)

Аргументите ти са от смешни, по-смешни ;) Ами цитирай материали и за прогонените и изкланите българи от Беломорска и Одринска Тракия ;) Ако имаш поне малко българска кръв в жилите си, би трябвало да ти е направило впечатление, че тези същите дето са ни колили навремето, сега са ни съюзници, политиците ни са се продали, а ти си част от дупедавците подкрепящи това нещо 8-) Иначе пък проявяваш еднакви критерии де. За едните не спря да ги кълнеш, а за другите и думичка не обелваш 8-)

П.П. И ако следиш хронологията на събитията, ще знаеш кое доведе до анекситането на Крим, ама иначе пък Путин тръгна да завладява Европа де ;) Американски танкове могат да се разхождат на воля из Европа, ама руски не могат да се разхождат в Крим ;) Що така 8-)

dromihait
Контакти:

Мнениеот dromihait » 29 ное 2014 16:40

Издишаш, Станко, издишаш! Викни на помощ някое по- интелигентно другарче. Ако имаш, де!

Върни се в “Архив”