Кашчей написа:
Голеадор, в един аматьорски отбор единствено треньорът може (може, но не е задължително) да бъде на трудов договор с клуба. Няма да започнеш да твърдиш, надявам се, че всички треньори в Областна група София-юг или София-Север са на трудови договори и работят точно като треньори по 7 дни в седмицата.
Кашчей ще обърна внимание на удебеленото от мен. Ти знаеш ли под какво правно формирование се състезава ЦСКА 1948? Защото ако не знаеш ще ти кажа -
като търговско дружество в момента!. Работата е там, че всичко се води по списък на онова дружество, което миналата година Божков направи през лятото - и треньори и футболисти, че и договора за стадиона е с него. Идеята им е това да е така, докато не се създаде сдружението, което плануваха, което щеше да е ЮЛНЦ и после то да стане собственик на бившето ПФК на Божков, но това сдружение още не е създадено. Така, че към момента БФС е регистрирало бившето божково АД като клуб в окръжната група. И независимо, че според разпоредбите на БФС се водят аматьори, то според ТЗ дружеството е търговец и следва да се прилагат всички законови разпоредби, в това число и да се сключват трудови договори. Това е съществената разлика. Посочи ми колко от другите клубове в областната група са ТД? Договорите не са задължителни, когато клубът е ЮЛНЦ. Не случайно клубове, които са ЮЛНЦ и са се изкачили в професионалните дивизии трябва да станат ТД - за да могат да сключват трудови договори и да отчитат данъци. Ти и миналата година повтаряше това за договорите ама така и не разбра тая разлика. И тогава ЦСКА беше ТД и футболистите трябваше да имат задължително трудови договори, просто защото националния закон е над разни правилници. Не съм чел разпоредбите, уреждащи аматьорския статут на футболистите скоро, но когато го направих последно преди известно време нямаше такова задължително изискване да нямат трудови договори. И е логично да няма изискване, защото това е нарушение на закона.