ЗИМА 2011/2012 - подготовка, трансфери, спекулации...

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

yavorescu
Контакти:

Re: ЗИМА 2011/2012 - подготовка, трансфери, спекулации...

Мнениеот yavorescu » 30 яну 2012 23:34

ShooterMan написа:Не знам колко пъти съм го казвал,но проблема на Черно Море беше най-вече липсата на плеймейкър!Не само човек с повечко идеи,но и артист,трикаджия,фаладжия,техничарче,един дребос,който да поеме,задържи,разпредели,финтира и там каквото се сети човек.

Като изключим непознатото за мен съществително "дребос", не беше ли точно това твоето описание на Божилов?

Потребителски аватар
Готвача
Контакти:

Мнениеот Готвача » 31 яну 2012 00:46

yavorescu написа:
ShooterMan написа:Не знам колко пъти съм го казвал,но проблема на Черно Море беше най-вече липсата на плеймейкър!Не само човек с повечко идеи,но и артист,трикаджия,фаладжия,техничарче,един дребос,който да поеме,задържи,разпредели,финтира и там каквото се сети човек.

Като изключим непознатото за мен съществително "дребос", не беше ли точно това твоето описание на Божилов?

Не знам за теб,но на мен ми е напълно ясно какво иска/да каже/стрелеца.Само че точно от това момче Фернандес не трябва да очакваме да бие фаловете.Както навярно мнозина от форума знаят,че фаладжията се ражда такъв и сповечко тренировки,става класа.Аз се сещам на прима виста,само за трима такива БГ играчи и то от вече далечното за някои минало.Пламен Гетов,Барона,и Христо Колев-Бащата от Локо пд.Христо Янев не влиза в тази категория,а Стоичков и Балъков не ги броя за БГ играчи.Сигурно има и други за които не се сещам в момента,но сами се сетете,какъв късмет е да случи отбор на изпълнител от подобна класа.Последните години на Ж.Пернанбукано го държаха основно заради тези му изпълнения.Както и последните години на Гетов.Така че дано се случи добър изпълнител,но едва ли.А за другите описани от стрелеца качества,си мисля че без задържането на топката си ги има момчето.Особено дребоса ;) .
Живей днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде!
В сайт за запознанства-"Търся жена която може да лови ,чисти и готви риба.Да може да копае червеи и да обича секса.Да има мотор и лодка.Моля постнете снимки на мотора и лодката!"

yavorescu
Контакти:

Мнениеот yavorescu » 31 яну 2012 00:55

Аз знам какво иска да каже Стрелеца, и даже съм съгласен с него. Закачката беше, че Ратников, а и Божилов (след периода, когато Стрелеца го определяше като "типичен таран") бяха именно играчи тип "плеймейкър". Ратников така и не изигра пълен мач на тази позиция, но за Божилов след ~30 мача (миналата пролет и тази есен) горе-долу можем да преценим какъв плеймейкър е (или не е).

Относно свободните удари, това би било плюс, ако Фернандес ги умее (нямаме изпълнител в момента). Достатъчно е да подава точно, и в предни позиции да има адекватни играчи. Пък, току виж, и неадекватни като Дочно може да започнат да вкарват.

Потребителски аватар
greenpeak
Контакти:

Мнениеот greenpeak » 31 яну 2012 13:50

От мача с/у Нафтата оставам със заключението, че схемата остава същата 4-2-3-1. Но тепърва ще видим и играта ни в контролите в Турция.

Личното ми мнение обаче е, че трябва да залагаме на двама нападатели в предни позиции. Обосновавам се със само 17-те ни гола есента.
Не разбирам защо залагате толкова много на Адисон. Момчето със своите 20-21 години по-скоро ще е на пейката вероятно.
Ако Марлон е само за 6 месеца под наем с опция, по-вероятно е да се залага по-често на него на пролет.

yavorescu
Контакти:

Мнениеот yavorescu » 31 яну 2012 14:37

Повече нападатели не означава непременно по-атакуващ футбол и повече голове. При 4-4-2 ще сме уязвими в средата на терена, където ще губим топката и защитата ни ще бъде непрестанно под голямо напрежение. А нападателите ще бъдат напълно изолирани, както често се случва дори когато играем с един. С две думи, ще вкарваме по-малко и ще получаваме повече голове. Яки халфове трябват за тази формация, които да покриват огромен периметър и да са полезни и в двете фази на играта.

Тактическата ни постройка ще е абсолютно същата поради две причини: 1) не разполагаме с играчи за нещо по-различно (освен умения се изисква и тактическа подготовка) и 2) едно си баба знае, едно си баба бае.

При 4-2-3-1 може да се играе атрактивен и атакуващ футбол (справка: Арсенал и Ман Сити, вторите дори играят с 3-ма дефанзивни халфа в някои мачове). Ако Фернандес се разиграе и раздава точни пасове към нападателя и крилата, може да се получат хубави неща.

Потребителски аватар
Mourinio
Контакти:

Мнениеот Mourinio » 31 яну 2012 14:43

Офанзивната част я оправихме горе-долу, но сега проблемите ще са свързани със защитата, нямаме класен вратар, ляв бек и само двама защитници, които ще отсъстват първите два кръга
---------------------------------------
ПФК ЧЕРНО МОРЕ ВАРНА 1913

Пловдивският мишок - Чечито Генов - ВЪН ОТ ''ТИЧА''

yavorescu
Контакти:

Мнениеот yavorescu » 31 яну 2012 14:54

Защо първите два кръга? Сашо и Росен би трябвало да отсъстват само срещу Монтана.

Хубавото е, че през този прозорец се разделихме само с 1 основен играч (Илко). Тепърва ще видим дали Денчев ще може да влезе в неговите ръкавици. Янев не е кой знае какво, но не е и чак такава дупка, каквато очаквахме. Имаше един мач (срещу Литекс), където буквално беше изнасилен. Имаше и няколко много добри мача, където беше непробиваем. Лошо, че нямаме реална алтернатива за този пост.

Потребителски аватар
Готвача
Контакти:

Мнениеот Готвача » 31 яну 2012 15:42

yavorescu написа:Защо първите два кръга? Сашо и Росен би трябвало да отсъстват само срещу Монтана.

Хубавото е, че през този прозорец се разделихме само с 1 основен играч (Илко). Тепърва ще видим дали Денчев ще може да влезе в неговите ръкавици. Янев не е кой знае какво, но не е и чак такава дупка, каквато очаквахме. Имаше един мач (срещу Литекс), където буквално беше изнасилен. Имаше и няколко много добри мача, където беше непробиваем. Лошо, че нямаме реална алтернатива за този пост.

Едно време когато бях млад и ритах топката,НИКОЙ не искаше да играе в защита,камо ли на бека.Това си беше баш наказание ако те сложат да играеш там.Казано с други думи-явно не ставаш за нищо.Чичо Пенчо казваше като треньор-Иван на вратата.в нападение Ицо ,Любо и Емо,в средата Данчо,а на бека ей тоя и оня другият.Познайте за какво иде реч.Май и нашия спец Съра е на същия принцип.На бека оня Янев ,а за евентуална смяна,можело за няколко мача всеки друг.В случая Попов,дето ама въобще не става за бек.А в съвременния футбол бековете са ярки имена.Р.Карлош,Х.Санети,Д.Алвеш-/не нашия :) /Евра и много други все класни играчи,които макар че играят на тази позиция,оставят ярка следа.А ние си я караме като в моите младежки години.На бека ей ти...как ти беше името?
Живей днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде!
В сайт за запознанства-"Търся жена която може да лови ,чисти и готви риба.Да може да копае червеи и да обича секса.Да има мотор и лодка.Моля постнете снимки на мотора и лодката!"

yavorescu
Контакти:

Мнениеот yavorescu » 31 яну 2012 15:54

И аз като бях млад и ритах топка, беше така. Затова се подвизавах като... ляв бек. При настъпването на капитаните оставах последен, и от немай къде ме избираха. Без майтап, толкова бях некадърен :-)

В съвременния футбол бековете са изключително важни. Особено левия бек, който трябва да играе срещу дясното крило на противника. Понеже десничарите са много повече от левичарите, а по-добрите футболисти стават офанзивни играчи, поста на левия бек е болезнено място в почти всички отбори. Удивително е, че Генов го подценява, особено като вземем предвид, че той е играл именно на този пост. Помощникът ни май и той е бил ляв бек.

Радо Бачев беше натирен от Монтана и е свободен агент... Изпуснахме Мишо Венков (който май е играч на полусезона за Локо Пд) и Дреновички, а от Мурадов май сносен играч няма да излезе. Дано лятото успеем да направим някакви корекции.

Потребителски аватар
wolf
Контакти:

Мнениеот wolf » 31 яну 2012 16:12

yavorescu написа:И аз като бях млад и ритах топка, беше така. Затова се подвизавах като... ляв бек. При настъпването на капитаните оставах последен, и от немай къде ме избираха. Без майтап, толкова бях некадърен :-)

В съвременния футбол бековете са изключително важни. Особено левия бек, който трябва да играе срещу дясното крило на противника. Понеже десничарите са много повече от левичарите, а по-добрите футболисти стават офанзивни играчи, поста на левия бек е болезнено място в почти всички отбори. Удивително е, че Генов го подценява, особено като вземем предвид, че той е играл именно на този пост. Помощникът ни май и той е бил ляв бек.

Радо Бачев беше натирен от Монтана и е свободен агент... Изпуснахме Мишо Венков (който май е играч на полусезона за Локо Пд) и Дреновички, а от Мурадов май сносен играч няма да излезе. Дано лятото успеем да направим някакви корекции.

Периш и Вагнер бяха последните ни наистина класни бекове за мен. На Тиаго 100% му беше объркана позицията, с това центриране да те хване яд че беше бек а не крило :lol:

Върни се в “Архив”