paceto написа:Последно са станали шампиони в сезон 1945/46, но не вярвам да имат сили да станат сега.
Просто се възползваха от слабия старт и на Реал, Барса и Атлетико и ако си бяха вземали мачовете и трите отбора сега щяха да са доста по напред пред Севиля.
Е, така е, но то и ние трябваше да имаме 5 точки повече, защото един гол на собствен терен срещу този Виляреал (засега, иначе очаквам да влязат във форма постепенно) не е особено предизвикателство, а за загубата от Хетафе няма смисъл да се говори. Тогава щяхме да сме 6 точки пред независимите и гостуването в следващия кръг да е една идея по-спокойно. Но хубавото е, че Ла Лига се изравнява и става все по-конкурентна с всеки сезон и няма как да разчиташ само на име и трябва да се играе на макс във всеки мач, така че всички падат от уж по-скромни отбори, които реално си играят супер и много техни играчи/треньори са кандидати за тези към момента по-богати и именити отбори.
Иначе за мен Атлетико е най-балансираният отбор от фаворитите и мисля, че го доказват в последните си мачове, така че очаквам да станат шампиони или да вдигнат трофея в ШЛ, но не виждам как ще направят и двете, така че ако им тръгне добре в турнира на шампионите, то може и да дадат малко фира в първенството и тогава предполагам, че отново Барселона ще триумфира.
За Севиля ми се струва, че мястото в зона ШЛ ще е добра цел. Не бях оптимист, но Мачин успява да прехвърли успешно стила си в новия си отбор, повечето играчи са във форма, въпреки че се получиха много контузии, но явно почти всички са готови да влязат в игра. Много зависи обаче и от това дали отбори като Валенсия, Виляреал, Реал Сосиедад и т.н. ще подобрят представянето си, защото имат голям потенциал. Шампионите по владеене на топката също събраха добър състав и трябва да се внимава, Еспаньол и те очаквано изглеждат по-добре с Руби, Селта също са опасен отбор, но там трябва да видим как ще продължи адаптацията на Ел Турко и някои от новите им играчи и т.н..