Не ми харесва жребият като цяло. Ще има някои оспорвани и интересни двубои, но не е това, което исках.
Шалке - Ман сити. Разбира се Сити са фаворити, не заслужаваха подобен жребий. Шалке правят кошмарен сезон, малко над зоната на здрача са, изглеждат обезкръвени, обезверени, без звезди и перспективни футболисти. Нямат обаче какво да губят и нищо чудно да хвърлят всички сили в ШЛ. "Гражданите" далеч не бяха най-неудобният им възможен съперник и вярвам че в единия мач ще вземат нещо. Шансове: 41:59
Атлетико - Ювентус. Изключително равностоен сблъсък, интересен за неутралните фенове, макар и да не се очакват много голове. Малките детайли ще предопределят изхода. Ще си позволя да прогнозирам, че Атлетико ще продължат, макар и симпатиите ми да клонят малко повече към Ювентус (главно по линията Италия-Испания). Шансове 50:50
Ман юнайтед - ПСЖ. Тук нещата изглеждат ясни. Въпросите са 2 - ПСЖ ще бият ли и в двата мача и дали Юнайтед ще бъдат водени от Моуриньо, ако не - от кого. Шансове: 31:69
Тотнъм - Борусия Дортмунд. 2 от отборите на които ще стискам най-много палци напред в турнира. Изключително равностоен сблъсък, в който очаквам много голове и може би най-голямото зрелище в тази фаза на турнира. Тук има няколко нюанса, накланящи везните в различни посоки. Първо, Тотнъм победи и надигра жълто-черните неотдавна, практически са си запазили състава, във ВЛ преследват ТОП 4, от титлата са далече, но може да се каже че са свикнали с подобна ситуация. В ШЛ се представиха малко под очакванията ми, макар че групата им бе много силна. Борусия са на върха на вдъхновението, по-силни са от миналата година, надградили са състава, крачат уверено в БЛ, не е ясно колко сили биха хвърлили да запазят преднината си, дали ще имат спад и кога би настъпил той. В миналите сезони защитата бе ахилесовата им пета, сега са я обновили почти изцяло, но не е тествана достатъчно - само от Атлетико. Домакинството на реванша мисля че е голям плюс. Ще прогнозирам продължаване на Борусия, защото сърцето ме тегли натам, но ще стискам и палци на Тотнъм ако продължат. Шансове: 50:50
Олимпик Лион - Барселона. Коментарът ми е а дано, ама надали.

Двата отбора най-вероятно ще си разменят по една победа, но накрая ще продължи който не трябва. Нямат, нямат Лион достатъчно аргументи, каквито например имаха ПСЖ неотдавна, а другите не правят най-слабия си сезон. Шансове: 40:60
Рома - Порто. Да си призная, почти нищо не мога да кажа за Порто. Рома правят определено по-слаб сезон от миналия. Вариантите пред тях са 2 - или да хвърлят всички сили в някой от турнирите, или да се понесат по течението, дърпащо ги назад, да си разпродадат играчите, някои сигурно и сега през зимата и т.н. Все пак прогнозирам равностоен сблъсък и може би Порто ще продължат. Шансове: 48:52
Аякс - Реал. Тук мога да кажа, че топката е в полето на Реал. Важно е какво ще направят сега, през зимата - нов треньор, нови играчи, кои, ще имат ли право да играят в ШЛ? Ако не предприемат сериозни промени и си мислят че лесно ще спечелят, дори и да се намират в добра форма в Примера през февруари, нищо добро не ги чака срещу холандците. Има го и другия момент - Аякс могат да продадат през паузата някой основен играч. Все пак си мисля, че вероятността да има повече позитивни промени при Реал, отколкото при Аякс е доста голяма, затова по-скоро Реал ще продължат. Шансове: 46:54
Ливърпул - Байерн. В този сблъсък всичко почти е ясно. Този Байерн, с този треньор, с това ръководство, с всичко показано от него през последните години е почти невъзможно да победи Ливърпул на Клоп. Максимумът е зрелищна победа на реванша (3:2/4:3), нещо от сорта. Преди 9-10 месеца много щях да се вълнувам преди двубоя, но сега всичко е различно. Ясно е, че мачът ще предизвика огромен интерес, дано само няма съдийски грешки и контузии. И успех на Ливърпул да вземат поне 1-2 трофея през сезона. Шансове: 61:39.