Всичко за протестите срещу Орешарски и властта. АНКЕТА

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Ще се включите ли в протестите?

Да
198
56%
Не
153
44%

Общо гласове: 351

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Re: Всичко за протестите срещу Орешарски и властта. АНКЕТА

Мнениеот doktora25 » 31 окт 2013 12:43

vaskonti написа:Ти май идея си нямаш какво представляват еврофондовете? Това са едни пари, които се отпускат целево, а не се дават просто така и ние да си решаваме какво да ги правим. Примерно - или строиш магистрала или не получаваш нито лев.
За да има пари за високи заплати и пенсии, трябва да има работеща икономика. За да има работеща икономика, трябва добра инфраструктура, адекватни закони, стимулиращи бизнеса. Чак след това идват и добрите заплати и пенсии. А ти какво искаш - просто да се вдигат доходите без да има съответния произведен продукт или услуга и при наличието на една сбъркана и корупционна система? Е как ще стане това? Не можеш да слагаш коня пред каруцата, това е абсурд! А дали осъзнаваш, че твоите хора от БСП са с основен принос за сегашното състояние на държавата?

Казах, че съм наясно за какво се използват еврофондовете и че те не могат да се използват като пряк източник на доходи. Но всичко което ми го говориш нататък го има само по книгите, в лексиката на повечето десни политици, но не и по нашите земи.
1. Кажи ми кой е този наш предприемач, който ако получи средства от фондовете и развие бизнеса си ще предпочете да вдигне заплатите на работниците си, вместо да си построи нова къща примерно?
2. Защо не считаш, че обратният подход на този, който ми го говориш е по-приемлив?
повишаване на доходите :arrow: повишаване на покупателната способност :arrow: по-голямо търсене на стоки и услуги :arrow: разширяване на бизнеса и повишаване на инвестиционния интерес :arrow: отваряне на нови работни места?
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 31 окт 2013 13:08

doktora25 написа:
vaskonti написа:Ти май идея си нямаш какво представляват еврофондовете? Това са едни пари, които се отпускат целево, а не се дават просто така и ние да си решаваме какво да ги правим. Примерно - или строиш магистрала или не получаваш нито лев.
За да има пари за високи заплати и пенсии, трябва да има работеща икономика. За да има работеща икономика, трябва добра инфраструктура, адекватни закони, стимулиращи бизнеса. Чак след това идват и добрите заплати и пенсии. А ти какво искаш - просто да се вдигат доходите без да има съответния произведен продукт или услуга и при наличието на една сбъркана и корупционна система? Е как ще стане това? Не можеш да слагаш коня пред каруцата, това е абсурд! А дали осъзнаваш, че твоите хора от БСП са с основен принос за сегашното състояние на държавата?

Казах, че съм наясно за какво се използват еврофондовете и че те не могат да се използват като пряк източник на доходи. Но всичко което ми го говориш нататък го има само по книгите, в лексиката на повечето десни политици, но не и по нашите земи.
1. Кажи ми кой е този наш предприемач, който ако получи средства от фондовете и развие бизнеса си ще предпочете да вдигне заплатите на работниците си, вместо да си построи нова къща примерно?
2. Защо не считаш, че обратният подход на този, който ми го говориш е по-приемлив?
повишаване на доходите :arrow: повишаване на покупателната способност :arrow: по-голямо търсене на стоки и услуги :arrow: разширяване на бизнеса и повишаване на инвестиционния интерес :arrow: отваряне на нови работни места?

1. Това не е проблем на еврофондовете, а тъкмо на тази сбъркана и корупционна система, за която ти говоря. Първо тя трябва да се промени коренно и из основи. Когато това стане, тогава доходите ще се вдигнат от само себе си, а не с пускане на печатницата, както предлагаш. А ти точно това предлагаш с искането да се вдигат доходите без да има съответния произведен продукт.
2. Това, което говориш ще доведе директно до неконтролируема инфлация. Елементарно е - ако просто вдигнеш заплатите, това няма да повиши покупателната способност просто защото това повишение на заплатите веднага ще се отрази на цените на стоките и услугите, които ще поскъпнат. От тук на там по тази схема нещата ще се завъртят по спиралата и неизбежно ще стигнем до ситуацията от средата на 90-те, когато долара стигна 3000 лева.
Разбери, че не можеш да вдигаш заплати ако няма съответстващ им произведен продукт.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 31 окт 2013 13:41

Не мога да повярвам,че обсъждаме,какви са ползите от Еврофондовете :shock: :shock: :shock: :shock:
Аз няма да се учудя,ако някой изкара тези фондове,като нещо вредно и ненужно за България....

Потребителски аватар
zuekaa
Контакти:

Re: Протести против правителството на Орешарски

Мнениеот zuekaa » 31 окт 2013 15:16

tarikat написа:Прост народ!

Прост, си ти ве ..
Лудогорец - NEWS!
По кренвирша ще ги познаете

Потребителски аватар
zuekaa
Контакти:

Мнениеот zuekaa » 31 окт 2013 15:25

[quote="dunavfc"]Не мога да повярвам,че обсъждаме,какви са ползите от Еврофондовете :shock: :shock: :shock: :shock:
Аз няма да се учудя,ако някой изкара тези фондове,като нещо вредно и ненужно за България....[ /quote]
хаха хах ахахаха само тикви хелуйнски сте тука ..
Виждам , че не ги чаткаш нещата едно нещо ще ти кажа БЪЛГАРИЯ плаща годишна лепта на евросъюзът около 1 милярд и получава като фондове около 750 милиона , а кажи ми има ли далавера за държавата ???/
За пояснение държавата не трябва да дава парите си за някакви улички , а за бизнес с , който да се правят кинти и после с печалбата да се правят улички , магистралки МИЖАВИ , защото не стига ,че даваме пари на Е-съюза и вземаме по-малко пари накрая , ами и ни казват как да си харчим парите , а ние ги харчим за магистрали за да могат европейците да минават БЪРЗО И ТРАНЗИТ през нашата разграбена татковина ...
Лудогорец - NEWS!

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 31 окт 2013 16:56

zuekaa написа:
dunavfc написа:Не мога да повярвам,че обсъждаме,какви са ползите от Еврофондовете :shock: :shock: :shock: :shock:
Аз няма да се учудя,ако някой изкара тези фондове,като нещо вредно и ненужно за България....

Виждам , че не ги чаткаш нещата едно нещо ще ти кажа БЪЛГАРИЯ плаща годишна лепта на евросъюзът около 1 милярд и получава като фондове около 750 милиона , а кажи ми има ли далавера за държавата ???/
За пояснение държавата не трябва да дава парите си за някакви улички , а за бизнес с , който да се правят кинти и после с печалбата да се правят улички , магистралки МИЖАВИ , защото не стига ,че даваме пари на Е-съюза и вземаме по-малко пари накрая , ами и ни казват как да си харчим парите , а ние ги харчим за магистрали за да могат европейците да минават БЪРЗО И ТРАНЗИТ през нашата разграбена татковина ...

Малко излъга, ама съвсееем малко - годишната ни вноска е под 400 милиона евро, за сметка на това ни се полагат 1 милиард евро годишно. Почти същото е като това, което си написал...
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 31 окт 2013 20:23

Тва тема за еврофондове ли е, или за протестите? И понеже кабинетът управлява няколко месеца, колко фонда ни спряха? Нали с това плашеха бибитко и ко, пък тя ква стана... И още нещо-Бареков ще ги доунищожи тия. Тая работа, дето я раздува, му е спусната отгоре и няма мърдане. Всичко си върви по реда. При Партията няма лабаво, мдааа...
Разплатата ще е безмилостна. Даже Йоско няма защо да идва. Това е положението!
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 31 окт 2013 22:13

zuekaa написа:
dunavfc написа:Не мога да повярвам,че обсъждаме,какви са ползите от Еврофондовете :shock: :shock: :shock: :shock:
Аз няма да се учудя,ако някой изкара тези фондове,като нещо вредно и ненужно за България....[ /quote]

Обожавам,когато някой излезе и гордо заяви,че другите не разбирали нищо по дадена тема и изтърси някаква простотия като твоята...
Колегата ти е отговорил,дано се усетиш,че отстрани е смешно...

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 31 окт 2013 22:30

vaskonti написа:
doktora25 написа:Казах, че съм наясно за какво се използват еврофондовете и че те не могат да се използват като пряк източник на доходи. Но всичко което ми го говориш нататък го има само по книгите, в лексиката на повечето десни политици, но не и по нашите земи.

1. Това не е проблем на еврофондовете, а тъкмо на тази сбъркана и корупционна система, за която ти говоря. Първо тя трябва да се промени коренно и из основи. Когато това стане, тогава доходите ще се вдигнат от само себе си, а не с пускане на печатницата, както предлагаш. А ти точно това предлагаш с искането да се вдигат доходите без да има съответния произведен продукт.
2. Това, което говориш ще доведе директно до неконтролируема инфлация. Елементарно е - ако просто вдигнеш заплатите, това няма да повиши покупателната способност просто защото това повишение на заплатите веднага ще се отрази на цените на стоките и услугите, които ще поскъпнат. От тук на там по тази схема нещата ще се завъртят по спиралата и неизбежно ще стигнем до ситуацията от средата на 90-те, когато долара стигна 3000 лева.
Разбери, че не можеш да вдигаш заплати ако няма съответстващ им произведен продукт.

Пускането на печатницата за мен е крайна мярка, трябва да става напълно контролирано и в случай че правителството има възможност да замрази цените на определени стоки от първа необходимост. Това, което аз предлагам обаче е преразпределение на циркулиращите пари в държавата, посредством данъци (премахване на плоския данък) и други подобни мерки (обяснил съм какво имам предвид на предходната страница в края).
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
zuekaa
Контакти:

Мнениеот zuekaa » 01 ное 2013 00:25

dunavfc написа:
zuekaa написа:

Обожавам,когато някой излезе и гордо заяви,че другите не разбирали нищо по дадена тема и изтърси някаква простотия като твоята...
Колегата ти е отговорил,дано се усетиш,че отстрани е смешно...

аххахахах ахахахах аххахахахах аххахаха
Само за пояснение 850 000 000лв ни е лептата за 2012г усвоените са 800 000 000 лв
И нали правиш разлика от колко ни се полагат и колко сме усвоили ве ... като не си в час поне чети какво се пише
Лудогорец - NEWS!

Върни се в “Архив”