Сър Алекс Фъргюсън

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Re: Сър Алекс Фъргюсън

Мнениеот MuFc1878 » 24 ное 2012 13:12

Един от най-великите мениджъри в историята на футбола. Късметлии сме, че сме съвременници на Сър Алекс!

Потребителски аватар
Tobacco
Контакти:

Мнениеот Tobacco » 24 ное 2012 13:14

Giggs написа:Изображение

Получи се уникално откриване,толкова много лица,дали ужасно много на Юнайтед,страхотни речи и т.н
СЪР АЛЕКС ГО ЗАСЛУЖАВА.
Ето и специално видео от Кристиано за САФ. :)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vEbZ9r20gxo&feature=youtube_gdata_player[/youtube]

Поклон! :)
Офтопик:

Офтопик:

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Мнениеот MuFc1878 » 24 ное 2012 13:15

Доведеният син на шотландеца... ела си "у дома", Роналдо :)

Потребителски аватар
ShtrudeL
Контакти:

Мнениеот ShtrudeL » 24 ное 2012 13:18

Love this man<3

SUPERSTAR
Контакти:

Мнениеот SUPERSTAR » 24 ное 2012 13:36

още поне 4 години,и да прави 30 годишен юбилей начело на клуба! :)

Офтопик:
MuFc1878 написа:Доведеният син на шотландеца... ела си "у дома", Роналдо :)

между другото: :roll:
Real Madrid boss Mourinho AND Ronaldo linked with stunning 2013 Man Utd move

Real Madrid coach Jose Mourinho and star man Cristiano Ronaldo are being linked with a sensational double switch to Manchester United next season.

El l Mundo Deportivo says Mourinho and Ronaldo could both end up at Old Trafford in the summer.
...

It's claimed a double move would enable the coach to realise his dream of replacing Sir Alex Ferguson, who it suggests will retire, while Ronaldo would appreciate playing again in front of supporters who adore him.

If Mourinho ends up elsewhere, it's suggested Ferguson's successor will be Borussia Dortmund coach Jurgen Klopp.

дано не стане! :mrgreen:

Потребителски аватар
Bianco
Контакти:

Мнениеот Bianco » 20 дек 2012 23:41

Сър Алекс Фъргюсън е истински гений

Изображение

Алекс МакЛийш, ДейлиМейл

Наистина се надявам, че тези академици в Харвард осъзнават какви късметлии са били да работят със Сър Алекс.

Мога да ви гарантирам на 100%, че всеки уважаващ себе си треньор тази сутрин ще се опита да се добере до тези записки, които Фъргюсън е предоставил на студентите в Харвард по време на лекцията.

А и кой би ги обвинил, че ще направят това… особено след кариерата, на която Сър Алекс се наслаждава.

Мисля, че беше директорът на колоезденето на олимпийския отбор на Великобритания, който аз чух да говори за „допълнителни ползи” по време на Олимпиадата в Лондон.

Ами, Сър Алекс практикува именно това през цялата си кариера, като се започне от ден първи.

Ще ви дам един пример от деня, в който аз бях включен в младежкия отбор на Абърдийн за мач срещу Селтик под проливния дъжд в Питодри.

Той все още не командваше парада, но като мениджър трябваше да дойде.

Мачът се развиваше лошо за нас, падахме 3-0 на полувремето и той дойде от трибуните в съблекалнята и се нахвърли върху нас.

Обърна се към един от съотборниците ми, Молки Томсън, - и каза: „Утре сутринта, синко, първото нещо, което ще направиш, е да отидеш на очен преглед.”

Момчетата се спогледаха и си помислиха, че той се шегува, но всъщност той беше адски сериозен. Оказа се, че Молки не може да прецени траекторията на топката под ярките светлини и проливния дъжд.

Сър Алекс го забеляза, той беше разкрит. Молки отиде на този преглед и се оказа, че ще му трябват контактни лещи. А, да, спечелихме мача с 5-3.

Сега разбирате за какво ви говоря, нали? По времето му в Абърдийн, когато и аз бях там, той побесняваше само защото сме допуснали корнер, а да не говорим за гол.

Гледайки назад към онова време – мисля, че го правеше, защото стандартите в клуба бяха станали много ниски. Но при него нищо не е загубено. НИЩО.

Например, хората говорят за „времето на Фърги”. Той ще спори с мен, с вас, с който и да е и ще го убеди, че е оправдателно. Винаги вярва, че е на 100% прав, винаги.

Всеки сега се шегува с това, но това е част от психологията на човека, това показва прецизността му като треньор.

Разбира се, с течение на времето, той трябваше малко да промени начина, по който да се оправя с играчите, но основата никога няма да се измени. Той ще си остане такъв завинаги.

Сър Алекс е далеч по-мек в тези години, отколкото когато аз играех за него. Но въпреки това, ако е разстроен от нещо, той ще ти го каже.

Винаги ще помня последните няколко думи от една от речите му след вечеря.

Разказваше история и на края завърши с думите: „Аз го научих на всичко, което той знае,” след което добави, „добре, че не го научих на всичко, което аз знам.”

Не мисля, че се шегува за последната добавка.

Така че тези академици в Харвард са видели само една малка част от човека Алекс Фъргюсън.

Те никога няма да могат да възпроизведат гения на Сър Алекс – без значение колко усърдно опитват.

nikogapak
Контакти:

Сър Алекс: Нюкасъл е малко отборче от североизтока

Мнениеот nikogapak » 28 дек 2012 19:53

"Всички винаги атакуват мен, защото съм мениджър на най-популярния клуб в света, а не на Нюкасъл - малко отборче от североизтока", избухна мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън на днешната си пресконференция.

Фъргюсън бе атакуван сериозно от пресата на Острова за поведението си към рефера Майк Дийн по време на победата на неговия тим над Нюкасъл с 4:3, но от Футболната асоциация не му наложиха наказание. В същото време медиите не споменаха нищо за скандалното поведение на мениджър на "свраките" Алан Пардю, който през целия мач се оплакваше яростно на асистентите на Дийн. "Да, аз бях доста експанзивен, но всичко бе в границите на нормалното. Медиите обаче не пропуснаха възможността. Единственият, с когото не говориха по въпроса, е Барак Обама, защото той е зает. Това се случва, защото аз съм мениджър на най-популярния клуб в света, а не на Нюкасъл - малко отборче от североизтока", коментира сър Алекс.

"Бях доста експанзивен, всички знаят, че съм емоционален човек. Но в никакъв случай не бях оскърбителен към реферите. Извиках Майк и си поговорихме. Влязох в терена само няколко метра. Всичко се преувеличава. Алан Пардю ме разкритикува - всъщност той е мениджърът, който най-много тормози съдиите. Той ги бута, а след това се опитва да го изкара като шега. Не мога да повярвам, че той има очите да ме критикува. Забравил е колко много съм му помогнал", допълни наставникът на "червените дяволи". В началото на сезона Пардю бе наказан за два мача и 20 хиляди паунда, след като бутна четвъртия съдия по време на мача с Тотнъм.

Как ще коментирате подобно изказване??? Фен съм на Джордита и не смятам, че е нормално мениджър на друг клуб да се изказва така! "Най- популярния клуб в света".....САФ с годините, явно много си е повярвал!

Ivo-Chernomoretz
Контакти:

Re: Сър Алекс: Нюкасъл е малко отборче от североизтока

Мнениеот Ivo-Chernomoretz » 28 дек 2012 19:59

Той да не се изказва така , защото не е най-големият отбор МЮ :!:

Потребителски аватар
Rofles
Контакти:

Мнениеот Rofles » 28 дек 2012 20:00

nikogapak написа:"Всички винаги атакуват мен, защото съм мениджър на най-популярния клуб в света, а не на Нюкасъл - малко отборче от североизтока", избухна мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън на днешната си пресконференция.

Фъргюсън бе атакуван сериозно от пресата на Острова за поведението си към рефера Майк Дийн по време на победата на неговия тим над Нюкасъл с 4:3, но от Футболната асоциация не му наложиха наказание. В същото време медиите не споменаха нищо за скандалното поведение на мениджър на "свраките" Алан Пардю, който през целия мач се оплакваше яростно на асистентите на Дийн. "Да, аз бях доста експанзивен, но всичко бе в границите на нормалното. Медиите обаче не пропуснаха възможността. Единственият, с когото не говориха по въпроса, е Барак Обама, защото той е зает. Това се случва, защото аз съм мениджър на най-популярния клуб в света, а не на Нюкасъл - малко отборче от североизтока", коментира сър Алекс.

"Бях доста експанзивен, всички знаят, че съм емоционален човек. Но в никакъв случай не бях оскърбителен към реферите. Извиках Майк и си поговорихме. Влязох в терена само няколко метра. Всичко се преувеличава. Алан Пардю ме разкритикува - всъщност той е мениджърът, който най-много тормози съдиите. Той ги бута, а след това се опитва да го изкара като шега. Не мога да повярвам, че той има очите да ме критикува. Забравил е колко много съм му помогнал", допълни наставникът на "червените дяволи". В началото на сезона Пардю бе наказан за два мача и 20 хиляди паунда, след като бутна четвъртия съдия по време на мача с Тотнъм.

Как ще коментирате подобно изказване??? Фен съм на Джордита и не смятам, че е нормално мениджър на друг клуб да се изказва така! "Най- популярния клуб в света".....САФ с годините, явно много си е повярвал!

Ами най-популярния е Да. Откъм фенове, приходи, продажби и т.н. Така, че тихо ;)
Изображение[/center]

Потребителски аватар
MagicMoments
Контакти:

Мнениеот MagicMoments » 28 дек 2012 20:06

Ivo-Chernomoretz написа:Той да не се изказва така , защото не е най-големият отбор МЮ :!:

А според теб кой е :?: Изпуснал си е нервите човека,затова я е казал тая глупост.Все пак не се случва често съдиите да свирят срещу Юнайтед ,както бе срещу Нюкасъл.
Ако не можеш да ПОДКРЕПЯШ любимия си отбор ,когато ГУБИ,не го ПОДКРЕПЯЙ ,когато ПОБЕЖДАВА.

Върни се в “Архив”