Мнениеот Ballancee » 14 фев 2011 19:52
[center]Давид Луйз: Когато вярваш в себе си, нещата рано или късно се получават[/center]
[center][rimg]http://c6.quickcachr.fotos.sapo.pt/i/o83010717/6425497_7Nj4H.jpeg[/rimg][/center]
Новото попълнение на английският шампион Челси Давид Луйз сподели, че е готов за предизвикателството, наречено „Висша лига на Англия". Бразилецът, който бе привлечен през януарския трансферен прозоцер от тима на Бенфика за сумата от 25 милиона паунда потвърди, че ще му бъде трудно най-вече във физически аспект. Според него обаче, когато един футболист разполага с достатъчно вяра в собствените способности, няма бариери пред възможността му за развитие.„Аз съм човек, който има изключителна вяра в себе си. Убеден съм, че когато даден човек вярва в това, което върши, рано или късно той ще успее да постигне всичко, за което мечтае. Моята вяра е най-силното ми качество и винаги ми дава сили", обясни Луйз.„Но нека никой не се заблуждава, че ще стоя с ръце в джобовете и ще чакам Господ да ми свърши работа. Когато искаш нещо, трябва да стъпиш здраво на земята и да се хвърлиш в преследването му. Моето желание е хората да запомнят името ми - да ме уважават както като голям футболист, така и като голяма личност", допълни бразилецът.„Знам много за Висшата лига, тъй като съм гледал много мачове по телевизията, а освен това съм водил дълги разговори с моя колега и добър приятел Рамирес. Това първенство е много по-бързо и физически натоварващо от всичко, в което участвал до този момент. Но ако аз не обичах да участвам в преки физически единоборства, щях да стана тенисист", подчерта защитникът.„Много съм щастлив да бъда тук, чакам своята възможност и съм изключително амбициран да се представя на ниво и да се развивам като играч. Не зная за интерес от страна на други клубове. Ако вярвах на това, което пише пресата, това би означавало да играя в различен отбор всяка седмица", коментира за финал Луйз, с чието име бяха свързани спекулации за преминаването му в Манчестър Сити, вместо в Челси.