Подобни неща могат да се кажат и за Лопетеги.
Не е имал два пълни сезона с един и същи състав, а е очевидно треньор който държи на владеенето на топката, което изисква или играчи от много висока класа, или отлична сработка между футболистите( и в двата случая трябва да притежават сериозни технически качества).
Да се постигнат стабилни резултати с подобен стил на игра, при положение че още след края на първата година си отиват титуляри като Сандро, Мартинес(който тогава бе в отлична форма), Куарешма, Данило, Брахими(по онова време се спекулираше за цени около 60-70 млн за него.) звучи твърде оптимистично.
Някои от изброените играчи изиграха най-добрите си мачове под негово ръководство.
Все пак, ще го видим. Поне да получи някакъв шанс, а след това резултатите ще говорят вместо него.
За мен Жорже Жезус и Жардим са по-интересни имена(единия е по-адаптивен, другия по-атрактивен), но за момента не бързам са отписша Лопетеги и неговите шансове.
Жезуш и Жардим и мен ми допадат като треньори. Относно Лопетеги може и да греша но за мен той
по-скоро ще обърка играчите на Реал М с изискванията си към футбол ако реши да им сменя стила.
А и може би съм затъпял доста но на първо четене в паметта ми не изникват някакви много успешни
главни треньори/мениджъри които преди това са били вратари.