Георги Аспарухов Гунди - митове и реалност.
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Георги Аспарухов Гунди - митове и реалност.
Да вземеш "Златната обувка", да спечелиш "Златната топка", да станеш голмайстор на Световно първенство, да бъдеш четвърти в света, да си Европейски клубен шампион и кралицата да ти е в краката като вдигаш купата, да си играл в един от най-големите клубове в света, да имаш десетки призове от кого ли не, да кажеш България и всички да споменават Стоичков, и да не си номер едно на родината ти за всички времена, това може само да го направят злобни и завистливи отровносини "журналисти" ! А, Гунди !?!? Само митове ! Реалноста е Христо Стоичков !
1. МИТ . Гунди е първият българин вкарал гол на Уембли-долна лъжа:
Пръв с два гола е Димитър Миланов футболист на ЦСКА на 12.05.1956 г. в олимписка кфалификация завършила 3:3
2.Мит.Гунди е първият българин попаднал в анкетата на Франс футбол-долна лъжа
Пръв е Иван Колев футболист на ЦСКА
3.Мит. Гунди е извършил подвиг като е вкарал 2 гола на Белгия и ни е класирал за световното в Англия през 1966 г –вярно ама същото прави 4 години по-рано Димитър Якимов футболист на ЦСКА вкарвайки гол на Франция ,класирайки България за пръв път на световно в Чили през 1962 г./същото са провили и Костадинов през 1993 г.и Трифон Иванов през 1997/
4.Мит Гунди не е получил признание защото е играл само в соц.страна-долна лъжа.
Носители на златната топка са:
• 1962 : Йозеф Масопуст, Чехословакия (Дукла Прага)
• 1963 : Лев Яшин, СССР (Динамо Москва)
1967 : Флориан Алберт, Унгария (Ференцварош Будапеща)
• 1975 : Олег Блохин, СССР (Динамо Киев
1986 : Игор Беланов, СССР (Динамо Киев)
Пръв с два гола е Димитър Миланов футболист на ЦСКА на 12.05.1956 г. в олимписка кфалификация завършила 3:3
2.Мит.Гунди е първият българин попаднал в анкетата на Франс футбол-долна лъжа
Пръв е Иван Колев футболист на ЦСКА
3.Мит. Гунди е извършил подвиг като е вкарал 2 гола на Белгия и ни е класирал за световното в Англия през 1966 г –вярно ама същото прави 4 години по-рано Димитър Якимов футболист на ЦСКА вкарвайки гол на Франция ,класирайки България за пръв път на световно в Чили през 1962 г./същото са провили и Костадинов през 1993 г.и Трифон Иванов през 1997/
4.Мит Гунди не е получил признание защото е играл само в соц.страна-долна лъжа.
Носители на златната топка са:
• 1962 : Йозеф Масопуст, Чехословакия (Дукла Прага)
• 1963 : Лев Яшин, СССР (Динамо Москва)
1967 : Флориан Алберт, Унгария (Ференцварош Будапеща)
• 1975 : Олег Блохин, СССР (Динамо Киев
1986 : Игор Беланов, СССР (Динамо Киев)
[rimg]http://i.imgur.com/HEQSaT5.jpg[/rimg]
[rimg]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/998827_10151661794992860_969718475_n.jpg[/rimg]
[rimg]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/998827_10151661794992860_969718475_n.jpg[/rimg]
Captain Stottlemeyer написа:GOLEADOR написа:@Captain Stottlemeyer
Лъжа ли е,че МВР са лепели плакати за погребението и са изкарвали хора насила да ходят на него?Ако отговора ти е НЕ,значи още един мит около Гунди пада.
Ти наистина ли си толкова тъп, или да!?...Знаеш ли, че аз и двама мои приятели - цесекари избягахме от училище (беше последния учебен ден), за да отидем на погребението!?... Властта се уплаши от многото хора на погребението - това е истината, но не желая повече да си губя времето и да обяснявам на промити червени мозъци...
Истината е, че Гунди го обичаше цяла България - нещо на което никой друг футболист след него не се е радвал и няма да се радва...
Глупости говориш и ти самият го знаеш това.всеки може да намери стенографски протокол от съвместно заседание на ПБ на ЦК на БКП с колегиума на Министерството на вътрешните работи, на което се обсъждат "някои отрицателни постъпки" на министъра на вътрешните работи Ангел Солаков и да види кой казва истината.Отделно всички си спомнят посрещането на националите когато 1 000 000 души излезнаха да посрещнат героите от САЩ 94!Толкова по въпроса мит ли е,че има по-обичани от Гунди и Котков и дали някой от тези 1 000 000 души е изкарван насила да посреща нашите футболисти .
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]
- Captain Stottlemeyer
pampi написа:Captain Stottlemeyer написа:pampi написа:- Има 4 мача за ЦСКА (ЦДНА) и отбелязва в тях 2 гола
- Партиен секретар е на "Левски-Спартак"
- комсомолски секретар е на националния отбор
- офицер от ДС с чин майор
Ето и некрологът от "Работническо дело"“30 юни 1971 година, при автомобилна катастрофа, в изпълнение на служебния си дълг загинаха нашите изтъкнати футболисти, заслужилите майстори на спорта, служителите на МВР майор Георги Аспарухов и майор Никола Котков. Георги Аспарухов и Никола Котков се отличаваха със своето трудолюбие, висок спортен морал, горещ патриотизъм и всеотдайност. Те бяха истински бойци на спортното поле, незабравими другари, приятели, любимци. Тяхното многократно участие в състава на националния футболен отбор – световни, олимпийски и множество вътрешни и международни първенства и турнири са венец на достойно изпълнен дълг пред родината. Заслужилите майстори на спорта Георги Аспарухов и Никола Котков не са вече между нас, но светлият спомен за тях ще живее в сърцата на многобройните приятели на спорта. Поклонението ще бъде на 2 юли т.г. от 8 до 11 часа на представителния стадион на дружеството “Левски”, квартал “Подуяне”. Погребението ще се състои същия ден от 12 часа на Софийските гробища.”
Майор го направиха посмъртно, поне това се опитай да запомниш с двете си мозъчни клетки. Иначе не разбирам какво искаш да кажеш, като си цитирал некролога за смъртта му. Аз също мога да цитирам спомените на Величка Аспарухова, как милиционери са късали некролозите, които тя е лепяла на "Витошка"....
Не са ги късали, ами са ги лепели, драги...Некролог се пише веднага, а звание посмъртно сетне. И понеже си голям манипулатор, ще пусна оригинал на некролога, да се види ясно кой го е подписал, другарю капитан .......
Пампи, пампи-и, много си зле другарю фатмак, пак не си разбрал. "Левски" се обединява със "Спартак" през 1969 година и тогава минава под шапката на МВР (не когато Гунди е отбивал редовната си военна служба в "Ботев"). Нормално е официалният некролог да е подписан и от МВР.
Ето ти и думите на Величка Аспарухова за късането на некролозите и линк:
"Милицията сваляше некролозите на съпруга ми, разкрива вдовицата"
"Първо на мен ми беше разрешено да отпечатам 10 броя некролози, на които да няма дата и час на панихидата. За да не пострадат нашите родители, съм лепила некролози на "Витошка", зад мен вървеше милиционерска кола, отлепяха ги и се смееха. Аз като някакъв робот продължавах да лепя, а те ги отлепяха. Тогава Андрей, който нямаше 6 години, ме попита: “Мамо, тате престъпник ли е бил, че да му отлепят некролозите", обобщи Величка в "Студио Дерби".
http://novinar.bg/news/ne-rovete-s-mras ... xMDg=.html
А за званието не ми обяснявай на мен, който съм съвременник. Гунди и Котков бяха капитани и посмъртно ги направиха майори. Иначе Добри Джуров направи вашия Радлев (когото познавам лично) старшина по телефона за гола му срещу "Интер".
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ
- Captain Stottlemeyer
GOLEADOR написа:Captain Stottlemeyer написа:GOLEADOR написа:@Captain Stottlemeyer
Лъжа ли е,че МВР са лепели плакати за погребението и са изкарвали хора насила да ходят на него?Ако отговора ти е НЕ,значи още един мит около Гунди пада.
Ти наистина ли си толкова тъп, или да!?...Знаеш ли, че аз и двама мои приятели - цесекари избягахме от училище (беше последния учебен ден), за да отидем на погребението!?... Властта се уплаши от многото хора на погребението - това е истината, но не желая повече да си губя времето и да обяснявам на промити червени мозъци...
Истината е, че Гунди го обичаше цяла България - нещо на което никой друг футболист след него не се е радвал и няма да се радва...
Глупости говориш и ти самият го знаеш това.всеки може да намери стенографски протокол от съвместно заседание на ПБ на ЦК на БКП с колегиума на Министерството на вътрешните работи, на което се обсъждат "някои отрицателни постъпки" на министъра на вътрешните работи Ангел Солаков и да види кой казва истината.Отделно всички си спомнят посрещането на националите когато 1 000 000 души излезнаха да посрещнат героите от САЩ 94!Толкова по въпроса мит ли е,че има по-обичани от Гунди и Котков и дали някой от тези 1 000 000 души е изкарван насила да посреща нашите футболисти .
И кои са глупостите, които съм написал, малко момче!? ...И какво общо имат героите от САЩ 94 (от тях половината бяха бивши и настоящи футболисти на "Левски") със смъртта на Гунди и Котков, че нещо не мога да схвана извратената ти мисъл!?... Какво общо има едно погребение с едно тържествено посрещане? ...

"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ