Готов съм да се хвана на бас, че тези студенти, ако се докопат до властта, ще лъжат и мамят като за последно. Всички са идеалисти, докато не получат властта. Малко са индивидите, които не са се променили след получаването на властта.
И пак ще попитам каква е целта на протеста? Коя да е революция е имала идея и по-важното готови кадри, които да поемат властта в свои ръце. Колко от тези учащи стават за политици? Колко от тях ще се справят?
Перфектното досие и младост не те правят политик. За справка Франклин Делано Рузвелт е бивш наркоман, но това не пречи да го водят най-добрият американски управник. Друг държавник силно харесван в страната си - Чърчил е бил алкохолик.
Ако ги поставим в България, веднага ще обявят плана на Рузвелт за използване на държавния резерв, че го иска, за да си прави наркотици и т.н., ще го източи в полза на дадена фракция и т.н. Чърчил ще го обявят за алкохолик, който не си е с всичкия и т.н. Знаете историите...
Истината е, че нашият най-добър управник е Борис Три, който обаче зад гърба си има стабилно царско имане и може да си поиграе на политика.
В общи линии, проблемът се крие в народо-психологията ни и трябва да минат доста поколения, за да се подобри положението ни, ако преди това не изчезнем за винаги, притопим се в големите държави, а тук останат само цигани, турци и ко.
Всичко за протестите срещу Орешарски и властта. АНКЕТА
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Всичко за протестите срещу Орешарски и властта. АНКЕТА
shumkar_44 написа:...Весел лаят е на Шаро,
весел е и неговият вид,
щом във с ветреца ювелирно
се прокарва мириса на сух бисквит.
Годините ще литнат бързо,
и децата ще напуснат каменния зид,
ала сърпа лунен, той ще помни вечно,
къкрещия, вкусен, сух бисквит.
Повече ми допада описанието на Йовков за Рада от "Шибил": "Чудновата бърканица от жена, дете и дявол".sin4ec написа:Първо, на 25 ти не си момиче, а жена. Осъзната и знаеща какво иска. Второ- това нищо не значи, човек се учи, дорде е жив, а май и след това. И трето-макар че съм почти чичка, с интерес бих се срещал с подобна жена. Но някога... И не по друга причина, ами защото вече съм срещнал жената, и тя 15 години е до мен, и когато е трябвало да ми бърше лайната-ги е бърсала. И е майка на детето ми. And nothing else matters

@fr3ak_boy, в правото съществува понятие "бъдещо несигурно събитие", точно такива са нещата, за които пишеш.

"Свестните у нас считат за луди, глупеца вредом всеки почита".
Laetitia написа:Повече ми допада описанието на Йовков за Рада от "Шибил": "Чудновата бърканица от жена, дете и дявол".sin4ec написа:Първо, на 25 ти не си момиче, а жена. Осъзната и знаеща какво иска. Второ- това нищо не значи, човек се учи, дорде е жив, а май и след това. И трето-макар че съм почти чичка, с интерес бих се срещал с подобна жена. Но някога... И не по друга причина, ами защото вече съм срещнал жената, и тя 15 години е до мен, и когато е трябвало да ми бърше лайната-ги е бърсала. И е майка на детето ми. And nothing else mattersЕдна жена става истинска жена, когато стане майка, поне така мисля.
@fr3ak_boy, в правото съществува понятие "бъдещо несигурно събитие", точно такива са нещата, за които пишеш.
Кое е несигурното, че протестиращите нямат готови кадри, които да излязат и да решат ситуацията?

Или че българите сме скандалджии и ще търсим кирливите ризи на управниците?

Или че Борис Три е бил просяк и е правил всичко като един идеалист и родолюбец?

Или че нямаме демографски проблем?

Или че има още отенъци от османското иго (даже не говоря за комунизЪма

весел е и неговият вид,
;)fr3ak_boy написа:Готов съм да се хвана на бас, че тези студенти, ако се докопат до властта, ще лъжат и мамят като за последно. Всички са идеалисти, докато не получат властта.
Нататък другото загуби смисъл.
fr3ak_boy написа:Готов съм да се хвана на бас, че тези студенти, ако се докопат до властта, ще лъжат и мамят като за последно. Всички са идеалисти, докато не получат властта. Малко са индивидите, които не са се променили след получаването на властта.
Така е. Сещам се за 2-3 имена от първите студентски протести, които се закотвиха в политиката. Това е заложено в човешката природа. Затова и БКП навремето сдаде част от властта на СДС, за да се комроментира.
THE G.A.M.E написа:dunavfc написа:
Не може 100 човека в момента да окупират СУ,а всички останали да гледат отстрани и да им дават моралната си подкрепа,в момента в СУ и пред него трябва да има 10 хил. за да се бъде усетено наистина силно посланието на хората.
А какво е посланието ?![]()
Не се бъзикам, нито заяждам на дребно, наистина ме интересува.
Посланието на една част от българският народ е следното - "ОСТАВКА". Аз не съм чул досега,някой да излезе и да каже - "Искам оставка на това правителство и качването на власт на ГЕРБ или РБ". Тези неща се пускат от провокатори,както и баналното вече до втръсване,че протестите са дирижирани от ГЕРБ,Сорос,Прокопиев,разни там котараци,лъвици и т.н.
Laetitia написа:;)fr3ak_boy написа:Готов съм да се хвана на бас, че тези студенти, ако се докопат до властта, ще лъжат и мамят като за последно. Всички са идеалисти, докато не получат властта.
Нататък другото загуби смисъл.
Лошото на идеализма е, че балонът се покупа лесно.
Това води и до съзнателно пропускане на елементите, които правят съществуването на балона невъзможно. Не намирам смисъл във воденето на спор вече, не за друго, а защото поведението ти е надменно и без покритие. Приведох доводи за моята теза, които ти няма как да обориш, защото са все факти, и веднага нямало смисъл и т.н. 'Айде лека вечер и дано някой ден видя България в по-добро положение, макар че с тези кадри не вярвам.
весел е и неговият вид,
Ех, дете, по принцип бях с хубави впечатления от теб, но това, което каза, е злобно и глупаво.fr3ak_boy написа:Лошото на идеализма е, че балонът се покупа лесно.
Това води и до съзнателно пропускане на елементите, които правят съществуването на балона невъзможно. Не намирам смисъл във воденето на спор вече, не за друго, а защото поведението ти е надменно и без покритие. Приведох доводи за моята теза, които ти няма как да обориш, защото са все факти, и веднага нямало смисъл и т.н. 'Айде лека вечер и дано някой ден видя България в по-добро положение, макар че с тези кадри не вярвам.

Бъркам ви в здравето на някои хора явно, ама какво да се прави. Още повече се убеждавам, че това, което казах на NOMER14, е вярно.

Това, че има случаи на оживели герои от "Пази, Боже, сляпо да прогледа", не значи, че всички са такива, ама какво да ви убеждавам, няма смисъл.
dunavfc написа:Посланието на една част от българският народ е следното - "ОСТАВКА". Аз не съм чул досега,някой да излезе и да каже - "Искам оставка на това правителство и качването на власт на ГЕРБ или РБ". Тези неща се пускат от провокатори,както и баналното вече до втръсване,че протестите са дирижирани от ГЕРБ,Сорос,Прокопиев,разни там котараци,лъвици и т.н.
Ама то точно това е проблемът: че или не знаят каква власт искат, или крият какво искат. Също така, че ако действително имат добри намерения не желаят да поемат отговорност да доведат нещата докрай, навлизайки те самите в политиката. Ако кажат ясно: ние искаме този или онзи ще спрат веднъж завинаги спекулациите за Сорос, Прокопиев и т.н. и това ще бъде в пъти по-достойно.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!
doktora25 написа:dunavfc написа:Посланието на една част от българският народ е следното - "ОСТАВКА". Аз не съм чул досега,някой да излезе и да каже - "Искам оставка на това правителство и качването на власт на ГЕРБ или РБ". Тези неща се пускат от провокатори,както и баналното вече до втръсване,че протестите са дирижирани от ГЕРБ,Сорос,Прокопиев,разни там котараци,лъвици и т.н.
Ама то точно това е проблемът: че или не знаят каква власт искат, или крият какво искат. Също така че ако действително имат добри намерения не искат да поемат отговорност да доведет нещата докрай, навлизайки те самите в политиката. Ако кажат ясно: ние искаме този или онзи ще спрат веднъж завинаги спекулациите за Сорос, Прокопиев и т.н. и това ще бъде в пъти по-достойно.
Е според теб,нормално ли е да излязат и да кажат,искаме ГЕРБ,РБ,НФСБ или някой др ? Нали по този начин се убива моментално цялата "магия"....
Аз съм на точно обратното мнение,протестиращите трябва да си останат безпристрастни към нито една партия,поне на протестите. То е ясно,че всеки има някакви политически виждания,но не бива да ги налага над никой.