Всичко за протестите срещу Орешарски и властта. АНКЕТА

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Ще се включите ли в протестите?

Да
198
56%
Не
153
44%

Общо гласове: 351

daduradam
Контакти:

Re: Всичко за протестите срещу Орешарски и властта. АНКЕТА

Мнениеот daduradam » 28 окт 2013 19:48

Та, аз гледах репортаж от окупацията на СУ, не помня по коя телевизия вече, че да приложа линк.Ти имаш ли репортаж как ям пица ?
[wrapimg=]http://stream1.gifsoup.com/view6/4262317/friends-dance-o.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 28 окт 2013 19:50

Летиция, не виждам обидното в поста ми! В края на краищата за всеки интелигентен човек, какъвто си ти, е ясно, че тази окупация е планирана и дирижирана от определени политически сили и е с политически цели. Аз съм свалял едно червено правителство като студент( и като фен-2 в 1 :) ), та знам какви са усещанията. Това в момента е пародия, и веднага се пускат клишетата как студентите, как бъдещето, академичната общност и так далее. Как да подкрепиш такъв водевил? Нямам нищо против ничии политически пристрастия, самият аз отдавна съм прозрял истината за политическата система в България. Трагичният пропуск в случая е, че се издигат искания за оставка на кабинета и нови избори. За промяна на системата-ни вопъл, ни стон! Сори, но това са исканията на протестърите и нищо повече. А те изявават въжделенията на точно определени политически сили. Оттук нататък всеки може да си направи изводите.
Не чух мотивите, с които се иска тази оставка. Нещо не ги и виждам. Разбираш ли, няма как да стане така. Не привлечете ли за каузата поне още няколко социални групи, всичко е обречено на провал. Хора като Раул Дук и мен, които са били студенти и са протестирали, гледат с пренебрежение на тази проява. А такива сме много. Неслучайно и по мачовете си говорим, че синята публика да се набърка в този конфликт БСП1-БСП2 е абсурдно. Това не е наша битка.
Не е и твоя. Твоята е да си завършиш образованието, да напълниш главата с багаж, който ще ти помага занапред. ( не го приемай като даване на акъл или набъркване в твоите работи).Остави тези циркове. Каквото има да става-ще стане. Това управление ще гласува бюджета, ще ни прекара през зимата, пък напролет ще видим накъде духа вятъра. Ако е нужно, ще ги свалим и без окупации. Тези палячовщини в момента само наливат вода в червената мелница. Неслучайно водят в анкетите, след като толкова години бяха все втори. Този факт навежда ли те на някои мисли?
Едно от нещата, на които ме научиха в университета, е винаги да гледам нещата от няколко страни. И да забелязвам на пръв поглед незначителни неща. Защото в едно инженерно, управленско, икономическо, медицинско решение тези неща могат да се окажат решаващи. Това е.
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 28 окт 2013 19:51

daduradam написа:Та, аз гледах репортаж от окупацията на СУ, не помня по коя телевизия вече, че да приложа линк.Ти имаш ли репортаж как ям пица ?

Не обичаш ли пица :?:
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
fr3ak_boy
Контакти:

Мнениеот fr3ak_boy » 28 окт 2013 19:51

MCMXIII написа:
fr3ak_boy написа:
Laetitia написа:
fr3ak_boy написа:Снимков материал как яде пица имаш ли? :?

Изображение

Това не е лицето daduradam.

Покажи лицето тогава :)

Нямам авторски права.
shumkar_44 написа:...Весел лаят е на Шаро,
весел е и неговият вид,
щом във с ветреца ювелирно
се прокарва мириса на сух бисквит.

Годините ще литнат бързо,
и децата ще напуснат каменния зид,
ала сърпа лунен, той ще помни вечно,
къкрещия, вкусен, сух бисквит.

daduradam
Контакти:

Мнениеот daduradam » 28 окт 2013 19:57

.
Последна промяна от daduradam на 16 ное 2013 20:05, променено общо 1 път.
[wrapimg=]http://stream1.gifsoup.com/view6/4262317/friends-dance-o.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 28 окт 2013 20:57

Летиция,
И друг пък съм ти казвал, че всички ти завиждат за младостта и за вярата ти, че можеш да промениш света. Не им се сърди, защото те/ние не успяхме напълно, но все пак Светът и България не са същите. Успех!!!

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 28 окт 2013 21:11

NOMER14 написа:Летиция,
И друг пък съм ти казвал, че всички ти завиждат за младостта и за вярата ти, че можеш да промениш света. Не им се сърди, защото те/ние не успяхме напълно, но все пак Светът и България не са същите. Успех!!!

Не ѝ завиждам, но принципно си прав. И понеже спомена за зелето, моето е почти готово.Слагам го около 10 октомври, защото постим и ни трябва рано. Снощи му направихме сефтето с кървавица и бива. Още седмица и ако не паднат температурите, ще го сека, няма начин!

Laetitia
Контакти:

Мнениеот Laetitia » 28 окт 2013 21:47

@sin4ec, окупацията не е планирана, но е напълно ясно, че много политически елементи ще се опитат да се облажат от горящия все още идеализъм на хора като мен.
Познавам някои от студентите и ти гарантирам, че тия хора стотинка не са и не биха взели. Не са "кyрви на Бойко", с каквито крясъци бяха нападнати от едни платени подчовеци, стъпили за пръв път в университет.
А и не е вярно, че не се говори за промяна на системата, дори напротив.
И да ти призная, усещам това и като своя битка. Защото всички, дори самата аз, са гледали на младите хора с разочарование и насмешка.
Не е като да няма защо - като я видиш днешната младеж - кyрва до кyрва, келеш до келеш.
Ама сме останали и нормални хора, които искаме да се развиваме в родината си, обичаме я и не искаме да виждаме отчаяни погледи и примирение.
Аз завърших преди две години, вече съм дипломиран португалски филолог. Остава да се дипломирам и като магистър във ФЖМК и приключвам с университетските дела. Мои преподаватели, изключително интелигентни и начетени хора, подкрепят протеста, но мнозина (като самия ректор) го осъждат, защото са комунисти до мозъка на костите си. И със сигурност на нито един нормален студент не му е приятно, че най-големият университет у нас от десетилетия е инкубатор на червени пиленца.

@NOMER14, не знам дали ми завиждат, по-скоро някои хора се дразнят, че момиче на 25 има мнение по такива въпроси, а не е като мнозинството тъпи катерици, които си правят фотосесии с нацупени устни пред огледалото в банята. Само един некомплексиран и интелигентен мъж може да оцени човек като мен.
"Свестните у нас считат за луди, глупеца вредом всеки почита".

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 28 окт 2013 22:14

Първо, на 25 ти не си момиче, а жена. Осъзната и знаеща какво иска. Второ- това нищо не значи, човек се учи, дорде е жив, а май и след това. И трето-макар че съм почти чичка, с интерес бих се срещал с подобна жена. Но някога... И не по друга причина, ами защото вече съм срещнал жената, и тя 15 години е до мен, и когато е трябвало да ми бърше лайната-ги е бърсала. И е майка на детето ми. And nothing else matters

Върни се в “Архив”