Всичко за кризата и напрежението в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Re: Всичко за кризата и напрежението в Украйна

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 13 окт 2014 11:41

diplomat написа:
RedeviL написа:Betchualeng Arnaikem го обясни много ясно, но явно на някои хора им е трудно да схванат. Лично аз винаги съм подхождал с огромни подозрения към подобни статии с гръмки заглавия от типа на "Русия нагло ограбва България..." Обикновено целта на авторите на такива писания далеч не е да изобличат неправдите спрямо България. Не е ли проява на върховно лицемерие да твърдиш, че защитаваш националните интереси, а в същото време да мълчиш по отношение на заробващите България договори с американските ТЕЦ!?
Относно високата цена на газа- ами, благодарете на българските "дипломати", водени от президента Плевнелиев! Лично аз, ако бях на мястото на руснаците и още щях да я вдигна.

Тогава защо обвиняваш за всичко ЕС, НАТО, САЩ и арменския поп, като мислиш по абсолютно същия начин, а ги обвиняваш, че ни съсипват... :shock: :shock: :shock:

Защо, ако бях на мястото на руснаците и аз щях да я вдигна, като има кой да ми подпише на тая цена договорче...
Само не ми казвайте, че няма да си продадете примерно якето от 50 лева за 300 ако някой се съгласи да ги даде?!
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 13 окт 2014 14:13

Клаус: Западът нанес удар по Украйна и Русия трябваше да реагира

Изображение

Бившият президент на Чехия Вацлав Клаус твърди, че Западът е „ударил“ по Украйна и Русия не е имала друг избор освен да отговори. Това, което сега се случва в страната от Източна Европа, според него, за съжаление, е гражданска война. Единственото решение, което вижда той, са търпеливи преговори. Клаус заяви това в интервю за Радио Impuls.

Клаус определи Украйна като изкуствено създадена държава. До 1945 г. части от тази страна са влизали в състава на Русия, Полша, Чехословакия, а по-рано -в Aвстро-Унгария. Според него, Украйна отчаяно се нуждае от свързващи фактори, които да поддържат целостта и.

„Нанасяне на удар – аз казвам това в преносен смисъл – по този много крехка и уязвима страна от всяка посока – от север, юг, изток или запад – означава нейния край. Мисля, че Русия не е направила това. Русия предприема принудителни стъпки“- казва Клаус.

Този, който „удари“ Украйна, по негово мнение, е Западът. „ Западна Европа, Америка и някои от нашите борци, все още сражаващи се срещу комунизма, например, г-н Шварценберг и подобни. Те нанесоха удар. Те излизаха на Майдана за да демонстрират. И нищо хубаво не можеше да се случи „- каза Клаус.

Това, което сега се случва в Украйна, според Клаус, е гражданска война, но не и украинско-руски конфликт, както твърдят медиите. „Тази лъжа, която се върти около всичко натрупало се , и сега всеки ден се повтаря във всички медии – нашите, Западна Европа и Америка, за мен е просто нещастие, ужас“ – казва Клаус.

По негово мнение, че санкциите не решават нищо. „Те и в миналото не решиха нищо“, – обясни бившият президент, имайки предвид дългогодишните санкции срещу Куба и други подобни мерки срещу Иран. Клаус смята, че в ситуацията може да помогнат само търпеливи преговори.

http://zpravy.idnes.cz/klaus-o-situaci- ... domaci_cen
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 13 окт 2014 20:40

https://www.youtube.com/watch?v=BKBG9wKhvY8

Бунтове на украински войници.

Да видим къде и колко ще се отрази това като новина по родните и западните медии сабахлен.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
icko65
Контакти:

Мнениеот icko65 » 13 окт 2014 20:49

fcb_bg написа:https://www.youtube.com/watch?v=BKBG9wKhvY8

Да видим къде и колко ще се отрази това като новина по родните и западните медии сабахлен.

Никъде и николко.Абсурд утре сутрин да кажат нещо.Аз вече и в Новорусия не знам кво става.Уж всичко за кризата пък от 10 дни-нищо.
Черно море-вицешампион на България за 2024г. и първи шампион на България

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 13 окт 2014 20:56

icko65 написа:

Никъде и николко.Абсурд утре сутрин да кажат нещо.Аз вече и в Новорусия не знам кво става.Уж всичко за кризата пък от 10 дни-нищо.

Порошенко уволни Гелетей, а Путин не остави ония 17 000 от ученията до границата-взаимни податки за компромис. Кво друго ти трябва... Инак двете страни си се готвят за война на принципа: искаш ли мир, готви се за...война!
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 13 окт 2014 20:58

icko65 написа:

Ето малко инфо,Ицко.Хората си се готвят за избори,покрай,епизодичните стрелби:

Ръководителят на Централната избирателна комисия на Донецката народна република (ДНР) Роман Лягин връчи на премиера на републиката Александр Захарченко удостоверение за кандидат за поста президент на републиката.

Президентските и парламентарни избори в ДНР са насрочени за 2 ноември. „Това е исторически момент. Той е първият кандидат на първите демократични избори”, заяви Лягин.

За президентския пост на ДНР има още петима кандидати, като сред тях са вице-говорителят на Съюзния парламент на Новорусия Александр Кохман и известният в района ветеран от „Беркут” Юрий Сивоконенко.

Засега Захарченко е единственият, на когото е връчено удостоверението, даващо право на участие в изборите. По-рано бе съобщено, че премиерът на ДНР е оглавил предизборния списък на движение „Донецка република”. В хода на събранието бе съставен списък от 103 души за участие в парламентарните избори на ДНР.

Първите трима от списъка, приет единодушно от участниците в събранието, са Захарченко, първият вице-премиер на ДНР Андрей Пургин и бившият глава на Върховния съвет на самопровъзгласилата се република Денис Пушилин.
Последна промяна от FLANKER на 13 окт 2014 21:09, променено общо 1 път.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 13 окт 2014 21:00

Ето още нещо интересно,макар и малко извън темата 8-)

Президентът на Русия Владимир Путин ще пристигне на 16 октомври в Белград с държавен самолет за 150 милиона евро, който отвътре е обсипан със злато и скъпоценни камъни.

Става дума за президентския самолет „Илюшин“ IL-96-300PU (M1) – PU. Обозначението PU /команден пункт/ означава, че в самолета руският президент не само ще може дълго и удобно да пътува, но и има възможност да изпълнява всички свои държавнически дейности – все едно, че се намира в Кремъл, пише сръбският вестник „Курир“.

Путин може да издава заповеди на въоръжените и стратегическите сили на Русия. Обозначението М1 пък означава, че това е по-модерна версия от онези, използвани през 90-те години на 20 век.

Самолетът е луксозен отвътре. В него има три бара, стая за почивка, работен кабинет от 10 кв.м., баня с душ кабина и златни кранчета. Частите са направени от злато и скъпоценни камъни, стените са покрити с най-фина коприна, а седалките – със скъпа кожа.

Самолетът е на разположение не само на президента на Русия, но и на членовете на правителството. Шефът на Кремъл разполага с общо четири почти идентично оборудвани самолета, които могат да пътуват на далечни разстояния, имат оборудване за командване на армията в условията на атомна война. Това означава, че президентът може да има пълен контрол над ядрения „щит и меч“, дори и ако всички останали командвани пунктове са унищожени, пише „Курир“.

С отделен самолет на мястото, за където пътува руският президент, се транспортира неговият специален автомобил Mercedes S600 Pullman Guard. Съпровождат го 30 автомобила и 10 мотоциклета.

В Белград Путин ще се срещне поотделно с президента и премиера на Сърбия Томислав Николич и Александър Вучич. Руският президент ще присъства на военен парад по случай 70-годишнината от освобождение на Белград от германската окупация, в което е участвала и Червената армия, пише сръбският вестник “Телеграф“.

Посещението на руския президент в Белград ще продължи само шест часа. Това ще е третото посещение на Путин в сръбската столица.

В Сърбия вчера вече е пристигнала първата група от 150 души, които ще се грижат за сигурността на Путин. Също толкова голяма ще е делегацията, която ще пристигне с Путин. С шефа на Кремъл ще пристигнат и 20 души от личната му охрана. За сигурността му ще се грижат и над 80 от най-добрите сръбски снайперисти, пише още „Курир“.

Прочети още на: http://www.dnes.bg/world/2014/10/13/put ... ato.241939
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Потребителски аватар
icko65
Контакти:

Мнениеот icko65 » 13 окт 2014 22:40

Благодаря за инфото колеги.Путин май ще си връща след време части от бившия Варшавски договор?
Черно море-вицешампион на България за 2024г. и първи шампион на България

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 14 окт 2014 16:54

Иде нов Майдан.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 14 окт 2014 17:29

За тоя Боинг, що нищо не казват 8-) Уж беше голяма трагедия, пък като разбраха че тези дето трябва да са виновни нямат нищо общо, решиха че трагедията не е чак толкова голяма и не заслужава никакво внимание 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Върни се в “Архив”