vaskonti написа:Кировец написа:„Нямам никакво желание да говоря против г-н Александър Томов, защото заради него клубът съществува. Аз му пожелавам да намери съмишленици и да продължи да ръководи ЦСКА. Моето мнение е, че той трябва да направи остър завой по отношение на ръководене на клуба."
С две думи - не ми се дават пари за големи заплати на свободни агенти.
Аз не прочетих абсолютно нищо сензационно. Прав е да се оттегли при приятелите си от Завинаги. Те си казаха, че нямат пари за първия отбор, очевидно той мисли като тях.
Да ги оставим на мира. Просто е.
Искат да имат, но да дават малко. Е, това е ЦСКА, а не Миньор Раднево. Тука се пресичат точките ни.
Така е, няма нищо сензационно в интервюто.
Но не забравяй, че самият Томов не е милионер, той няма достатъчно пари да издържа ЦСКА. Не просто да го издържа на ниво "кретане", а да го развива. ЦСКА е спасен, поне до колкото знаем, но това не е достатъчно. Вече втора година ние сме на косъм, глупостите не спират, дълговете продължават да изскачат, макар и много да са погасявани. Клубът тъпче на едно място, за някои може това да е добре защото не затъваме, поне до колкото знаем, но важното е да се развиваме, а точно това не правим. Колко време още ще продължава така, колко време още ще погасяваме дългове от "предишното управление", кога най-после нещата ще започнат да се случват, да се развиваме по някакъв начин? Как ще стане това развиване ако солидни акционери напускат по една или друга причина?
Манджуков е прав за едно - парите на играчите и треньорите трябва да бъдат обвързани с резултатите. Достигането до 2-3 място не е резултат ако преди това си отпаднал за купата от втородивизионен отбор и ако след това си отпаднал от някакви ентусиасти в ЕКТ. Абсолютно несериозно и аматьорско е години наред непрекъснато да се оправдаваш с терени, съдии, конспирации и гелове.
Това правило не важи никъде в Европа, ама за ЦСКА е правилно. Няма такова нещо. ЦСКА е 31 кратен шампион с амбиции, чиито фенове искат резултати и победи в Европа. А един милионер не иска да дава пари? Извинявай, ама тоя в кой век живее? Въобще как си представяте ЦСКА в Европа без 10-15 млн евро, от които половината закупени играчи? Тия рпиказки дъртия комунист да ги разправя на отборчето на Трейс - Верея ли как там беше. Не и в ЦСКА.