Всичко за протестите срещу Орешарски и властта. АНКЕТА

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Ще се включите ли в протестите?

Да
198
56%
Не
153
44%

Общо гласове: 351

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Re: Червените кхмери дадоха заден, Д. Пеевски се оттегля от ДАНС

Мнениеот MCMXIII » 15 юни 2013 20:30

grasiani написа:
MCMXIII написа:
grasiani написа:
MCMXIII написа:Май наистина ще се махне Пеевски. Остава да се махнат Орешарски, Сергей, Местан, Волен и други ибрикчии ;)

Aми Борисов,Цветанов,Фидосова,Цецка,Московски,Дончев,Нунев,Каратиста,Главчев,Вълчев,Лъчо Мозъка,Менда,Бориславова, тия какво ще ги правим ще ги пудрим ли.

Шибай ги! А ти за палците. АлЛах е...

ЦУНКАЙ Б,Б. ЗА ШЛАНГА ГЕРБЕРАСТ,АЗ СЪМ ПРОСТ И ВИЕ СТЕ ПРОСТИ ЗНАЧИ ЩЕ СЕ РАЗБЕРЕМ-ВОЖДА И УЧИТЕЛЯ.

Аз никога не съм викал за Бойко. Човекът е... А ти си ***** миризлива. Еничар :oops:
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
фифи перото

Re: Делян Пеевски се оттегля от ДАНС

Мнениеот фифи перото » 15 юни 2013 20:30

Предизборни обещания на герб 2009–та
1. Запазване и разкриване на 200 хиляди нови работни места - неизпълнено. Вместо това в страната има 400 хиляди нови безработни.
2. Увеличаване доходите и стандарта на живот на българските граждани и приближаването им до средноевропейските стандарти - неизпълнено.
Вместо това заплатите са замразени, а освен това 30% от тях са изядени от инфлацията.
3. Подкрепа на проекта за АЕЦ “Белене” като частен проект - неизпълнено. Правителството отказа строителството на централата и поиска строителството на 7-ми блок на АЕЦ “Козлодуй”.
4. Гратисен период за погасяване без лихви за задължения на фирми към държавата, ако тя не е платила свои дългове към същите компании - неизпълнено. В момента бизнесът трябва да плаща задълженията си с лихвите, а правителството дължи 450 млн. лв. на бизнеса.
5. Запазване и увеличаване на фискалния резерв - неизпълнено. В края на мандата на тройната коалиция той беше 8,2 млрд. лв., а сега е 4,6 млрд. лв.
6. От свързването на митниците и НАП в единна информационна система в бюджета ще влязат 2 млрд. лв. от акциз и ДДС - неизпълнено. Системите са свързани само частично.
7. Няма да се вдигат държавно регулираните цени на ток, парно, вода - неизпълнено. Всяка година те се увеличават. Последното вдигане ще е от 1 юли т.г.
8. Държавата ще поеме акциза върху горивата на земеделските производители - неизпълнено.
9. Ежегодно осъвременяване на пенсиите с коефициент по-близък до нарастването на осигурителния доход - неизпълнено. Това е единственото правителство, което не е повишило пенсиите с изключение на минималната, която е вдигната с 9 лв.
10. Насърчаване оставането на работа след придобиване право на пенсия чрез бонуси, водещи до по-висока пенсия при всяка година допълнителна заетост - неизпълнено.
11. Повишаване на добавката към пенсията на самотните пенсионери от 20 на 40 на сто от пенсията на починалия съпруг/съпруга за около 600 хиляди пенсионери - частично е изпълнено, като тези пенсии са вдигнати със 6,5% вместо с 20%.
12. Въвеждане на ежемесечна добавка към към личната пенсия или сбора от пенсиите на хората над 75-годишна възраст в размер не по-малък от 50 лева - неизпълнено.
13. Намаляване на осигуровките с 5% - неизпълнено, защото де факто са намалени само с 0,2%. Първо ги снижиха с 2%, но после ги увеличиха с 1,8%.
14. Връщане на ГДБОП и Национална служба “Полиция” в МВР - изпълнено.
15. Намаляване на парламентарната квота във Висшия съдебен съвет - засега не е ясно, защото гласуването на новите членове на ВСС предстои наесен.
16. Ускорено връщане на ДДС в рамките на един месец за сделки с инвестиции над 5 млн. лв., които са осигурили 25 работни места - неизпълнено.
17. Облекчаване на режима за авансови вноски за корпоративен данък. В момента (средата на 2009 г.) данъчно задължените лица с някои изключения правят авансови вноски за данък печалба всеки месец. Ние предлагаме тези вноски да се правят веднъж на 3 месеца от всички, с цел даване възможност за ползване на оборотен капитал за по-дълъг период. Предлагаме освобождаване от авансови вноски да се прилага за данъчно задължени лица с нето приходи до 400 хиляди лева, вместо сегашния таван до 200 хиляди лева - неизпълнено.
18. Регистрация на фирми за 1 евро - изпълнено.
19. Изграждане на национално хранилище за радиоактивни отпадъци и хранилище за сухо съхраняване на отработено ядрено гориво в съответствие с най-добрите международни стандарти - неизпълнено. Засега има одобрен ОВОС.
20. Изготвяне на проекти за възстановяване работата на наличните и изграждане на нови напоителни системи - неизпълнено. Това пролича при наводнението в с. Бисер.
21. Забрана за срок от 20 години за промяна на предназначението на горите от извършени заменки, лесопригодни гори и земи от горския фонд, освен за важни публични цели - изпълнено.
22. Завършване на автомагистрала “Тракия” и автомагистрала “Люлин” в най-кратки срокове - частично изпълнено. Тази година ще пуснат “Тракия” до Ямбол, но отсечката между Ямбол и Карнобат не е готова. “Люлин” вече се използва.
23. Ускорено продължаване изграждането на магистрала “Струма” и започване на магистрала “Марица” - изпълнено.
24. Рехабилитация на жп мрежата и второстепенната пътна мрежа като условие за балансирано развитие на всички райони в страната - неизпълнено.
25. Изграждане на многофункционална спортна зала за 10 000-15 000 места - изпълнено.
26. Развитие на системата от защитени територии чрез увеличаване на нейната площ до средната за ЕС (12% в ЕС при 5% в България) - неизпълнено.
27. Постепенно намаляване възрастта за задължителна подготовка на децата за училище, започвайки от 5 години - неизпълнено.
28. Формиране на независима комисия за специални обществени поръчки и създаване на публичен регистър на тези поръчки за осигуряване на прозрачност на процедурите и равнопоставеност на кандидатите - неизпълнено.
Make love ,not war!`

Тошо, кажи си!

[offtopic]На много хора тук... не им трябва мозък за да живеят.... правят го несъзнателно...[/offtopic]

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Re: Сидер Ага, а вас защо ви няма на протестите

Мнениеот sin4ec » 15 юни 2013 20:31

Много лесно тука се пренарежда политическата карта. Вие и преди изборите в анкетките ГЕРБ ги изкарвахте на 50%, ама нещо май не стана. Гледайте си Слънцето и Му се кланяйте, но не коментирайте другите партии. Не всички четат Винету.
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 15 юни 2013 20:32

grasiani написа:Да бе излязла цялата родина,глупости на търкалета скоро ще се видят истинските лица на протестиращите и кой за какво се бори,първото- видяхме не им харесва дадена телевизия и почнаха да чупят,лумпенска работа,а разправяха какви интелигентни млади хора били излезли да протестират,герб и интелигентност- смях.

Не знам защо нормален човек би имал нещо против този протест. Когато управляващите взимат подобни глупави решения и се подиграват открито с хората, трябва да знаят, че народът отсреща няма да мълчи и да се скатава. Това е начинът да се гради едно стабилно гражданско общество. Преди години беше немислимо, че някой ще излезе да протестира заради скандално назначение, но хората вече се събуждат и не искат да се подиграват с тях. Това е един от начините народът да е коректив на властта.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Кировец II

Мнениеот Кировец II » 15 юни 2013 20:32

sin4ec написа:Много лесно тука се пренарежда политическата карта. Вие и преди изборите в анкетките ГЕРБ ги изкарвахте на 50%, ама нещо май не стана. Гледайте си Слънцето и Му се кланяйте, но не коментирайте другите партии. Не всички четат Винету.

Аз не съм от ГЕРБ, ама смятам, че след този автогол БСП и ДПС са извън играта и Краля на футболното игрище ще се върне да направи някой друг бенефис... :lol:
"Докато отлагаме - животът отминава."
Луций Аней Сенека

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 15 юни 2013 20:33

^^^^^
Най- якотo е, че Бойко не е на власт.
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 15 юни 2013 20:36

Трябва да има нова силна дясна коалиция, като Костов правилно се оттегли и даде възможност на млад и умен човек като Радан Кънев да поеме лидерството. С една коалиция между ДСБ, нормално СДС без Кабагайдата, Демократическите партии, Партията на зелените, а дори и Кунева, тази партия ще е поне 4-та и ще измести Атака. ;) Аз вчера протестирах не само срещу Пеевски, а срещу цялата се ояла политическа класа. Комунистите тоя път за няма и 2 седмици изкараха над 10 000 човека на улицата, а като дойде зимата, ще ги бесим по стълбовете явно ;) Но няма смисъл да се чака дотогава, да се махат веднага !
Изображение

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 15 юни 2013 20:40

Кировец II написа:
sin4ec написа:Много лесно тука се пренарежда политическата карта. Вие и преди изборите в анкетките ГЕРБ ги изкарвахте на 50%, ама нещо май не стана. Гледайте си Слънцето и Му се кланяйте, но не коментирайте другите партии. Не всички четат Винету.

Аз не съм от ГЕРБ, ама смятам, че след този автогол БСП и ДПС са извън играта и Краля на футболното игрище ще се върне да направи някой друг бенефис... :lol:

Голямата трагедия е, че БСП и ДПС никога не са и няма да са извън играта, защото си имат твърд електорат от мангали, турци и пенсионери. Затова и могат да си позволят да действат толкова нагло и безотговорно и затова са най-опасните партии в българския политически живот. Всички други извън тях, ако сгафят си отиват безвъзвратно, както стана с Костов, НДСВ, може би и ГЕРБ. В една нормална държава докараш ли страната до няколко катастрофи си аут от политиката като цяло, но не и тук.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 15 юни 2013 20:41

Кировец II написа:

Ти хубаво мислиш, ама не е така. Автогол-силна дума. За мен не трябваше да отстъпват днес, но те си знаят. Имат си глави на раменете. Гледам по канал 3 разни мухльовци, дето две приказки не могат да вържат. Кабинет ще сваля, неграмотници пълни, събрали се няколко хиляди и айде! Ташак пълен!
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Кировец II

Мнениеот Кировец II » 15 юни 2013 20:44

sin4ec написа:
Кировец II написа:

Ти хубаво мислиш, ама не е така. Автогол-силна дума. За мен не трябваше да отстъпват днес, но те си знаят. Имат си глави на раменете. Гледам по канал 3 разни мухльовци, дето две приказки не могат да вържат. Кабинет ще сваля, неграмотници пълни, събрали се няколко хиляди и айде! Ташак пълен!

Нормална картинка. Вече нищо не ме учудва и трогва. България...
"Докато отлагаме - животът отминава."
Луций Аней Сенека

Върни се в “Архив”