Мнениеот MagicMoments » 27 сеп 2016 21:34
За мен от около година-две няма дербита с участието на Левски.На терена може подобни съперничества да има,но не и по трибуните,не и в душата ми,не и в бившия бастион на антикомунизма Сектор Б,който в момента е политически и нарко-зависим.Просто пораснах и осъзнах,че едни хора използват детския ми ентусиазъм да скачам и да пея,да изживявам всички емоции на стадиона,в сектор Б,та тези хора използват любовта ми към отбора(както и любовта на хиляди млади сини сърца като мен) да си въртят уж легалния охранителен бизнес,прикрит зад паравана на политическата зависимост и с главно предназначение продажба и разпространение на дрога и оръжия:
Но не пролет и химн покрай мен позвъни,
не поръси ме ябълков цвят:
пред раззинали бездни до черни стени
окова ме злодей непознат.
Тези редове са от Смирненското стихотворение "Юноша".Просто описва разпада на моите утопични мечти,свързани с това в Сектор Б да са хора,които милеят за синия отбор,хора,които следват идеалите на Васил Иванов Кунчев,хора,които с чест и достойнство идват на стадион,хора,които не използват трибуната на Сектор Б да си въртят нелегалния бизнес,хора които не пропагандират определени идеи на определени политически партии. Уви от високо се пада най-тежко,детските мечти най-болезнено се отнемат,прехода между юношеството и самостоятелния живот ти поднася подобни едва преодолими удари на съдбата.Та в момента с болка и тъга следя всичко около Левски,но това,че определени хора забраняват на Левскари да ходят на мачове ме убива и принуждава и аз да не ходя на мачове,защото за мен да ида да "гледам" мач на Левски в сегашното му състояние си е равносилно на това да ходя в Сектор Б и да седя рамо до рамо до дилъри и престъпници.Пробвах на няколко мача да съм в А или В,но не не е същото,просто играчите в сини фланелки нямат аргументите да направят посещението ми на един мач приятно и отпускащо,за съжаление го няма шампионския манталитет като идеш на Герена да си сигурен в победата и въпросите,които ти се въртят в главата са свързани с това колко гола ще отнесе противника.Е да ама времената се менят,представите ни също и за съжаление този мач между Левски и Цска-София(София) ще е просто поредния,в който ще се чудя дали Левски ще бие едвам едвам или отново ще покаже защо хората спряха да идват на стадиона.Малко дълго се получи дори размислите ми са подобни като дължина като тези на автора на темата,макар и от различна гледна точка.
Ако не можеш да ПОДКРЕПЯШ любимия си отбор ,когато ГУБИ,не го ПОДКРЕПЯЙ ,когато ПОБЕЖДАВА.
[wrapimg=]http://www.img-share.eu/f/images/267/Rusev-champagneJPGm8YSXUt.jpg[/wrapimg]