Мнениеот sin4ec » 07 сеп 2013 20:15
Онзи разкара ли се? Пфф, ебати досадата...
Между другото ми прави впечатление резултатът в анкетата, 60-40. В спортен форум, с млади хора, където се предполага ( според налаганото от някои моделче) огромно предимство на протестите, 40 против е сериозен резултат. При положение, че тук ги няма ДПС, няма ги пенсионерите, няма ги циганите и неграмотните( последното с условности), резултатът предизвиква интересни размисли...
Прави впечатление например, че наистина грамотните и мислещи протестиращи са клонящи към РБ, което не е изненада. Както не е изненада и ширещото се ниско ниво на запознанство с БЕЛ и въобще с книжнината на подкрепящите протеста, гравитиращи към ГЕРБ.
Но по-интересни са тези, които са против протеста. От тях един-единствен е социалист по убеждения, докато болшинството от останалите са разочаровани бивши сини... И да-общото между всички е идеята анти–ГЕРБ. Според мен именно тази идея крепи в момента и управляващата коалиция.
Като цяло е ясно, че и днес синята идея има огромен потенциал. Потенциал, проигран от ред лидери и водачи, които успяха три пъти да реанимират БСП от нищото и да ги докарат пак на власт. Как и кой би могъл да го обедини и да убеди хората, че е истински лидер, аз лично не виждам. Така че ще останем от различните страни на барикадата, която в момента позволява някакво временно закрепяне на нещата след катастрофалното управление на ГЕРБ. Парадоксално, но чакаме БСП да ни стабилизира след нечие управление... И те ще го направят, убеден съм, но в дългосрочен план няма как да се справят сами.
А охулваната от всички Атака... Колкото повече време минава от натискането на онзи бутон, толкова повече хора осъзнават, че това беше правилният ход. По поне 10 причини, но и само първата е необходимо и достатъчно условие за правилност.
Това е положението.
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]