Всичко за кризата и напрежението в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Re: Путин: Мога да превзема Киев за две седмици

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 02 сеп 2014 17:34

По-рано стана ясно, че Украйна възнамерява да заеме отбранителна позиция спрямо Русия вместо досегашната си тактика за атакуване на бунтовниците в Източна Украйна.

Демек ще оставят Източна Украйна да прави каквото си иска. Мяза ми на признание за загуба.

Решението беше взето часове след като украинската армия не успя да поеме контрола над редица ключови обекти в Донецка и Луганска област, а хиляди войници бяха взети за заложници.

Ай сиктир бе, аз мислех, че в резултат на бойни действия войниците попадат в обкръжение или плен. Каква дума само са използвали, човек ще реши, че в някой МОЛ са ги взели за заложници тия войници...
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Re: Всичко за кризата и напрежението в Украйна

Мнениеот FLANKER » 02 сеп 2014 17:39

Москва. Русия ще промени военната си доктрина, като основната причина за това са външнополитически фактори като разширяването на НАТО, западната система за противоракетна отбрана и ситуацията в Украйна. Това е заявил пред РИА Новости заместник-секретарят на Съвета за сигурност на Русия Михаил Попов. Действащата сега доктрина е изготвена през 2010 година.
„Нямам никакво съмнение за това, че приближаването на военната инфраструктура на страните членки на НАТО към нашите граници, включително чрез разширяване на блока, ще остане една от външните военни заплахи за Русия”, посочил е Попов.
Освен това, според него усилието на САЩ и НАТО да увеличат стратегическия си офанзивен потенциал става все по-очевидно. По-специално става въпрос за „развитието на (западната) глобална система за противоракетна отбрана, приемането на нови стратегически концепции за войските и силите и развитието на принципно нови средства за водене на война, в това число и чрез свръхзвукови оръжия”.Попов също така добави,че руски войски могат да бъдат до всяка точка на Югоизточна Европа за по-малко от 48 часа,ако това е наложително.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 02 сеп 2014 19:59

Себастиан Фетел написа:Очаква ли се скоро руснаците да превземат Славянск?

Не мога да знам плановете им. :) Могат да предприемат удар на изток със заход на север към Славянск и на юг, за да притиснат в клещи оставащата под тях групировка . Могат да тръгнат и на Лисичанск, на север, да разцепят на две северната групировка на АТО. Сега имат варианти, инициативата отиде в тях. Но първо трябва да си подравнят фронта, да се доокомплектоват бойните им части, да приберат трофеите( това не е никак малка работа). Да си пооправят тила, войниците им са изтощени, да успокоят малко топката, и после пак.
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Себастиан Фетел
Контакти:

Мнениеот Себастиан Фетел » 02 сеп 2014 22:59

sin4ec написа:

Не мога да знам плановете им. :) Могат да предприемат удар на изток със заход на север към Славянск и на юг, за да притиснат в клещи оставащата под тях групировка . Могат да тръгнат и на Лисичанск, на север, да разцепят на две северната групировка на АТО. Сега имат варианти, инициативата отиде в тях. Но първо трябва да си подравнят фронта, да се доокомплектоват бойните им части, да приберат трофеите( това не е никак малка работа). Да си пооправят тила, войниците им са изтощени, да успокоят малко топката, и после пак.

Интересно ми е дали като превземат Мариупол и Славянск ще е достатъчно или инвазията ще продължи в цяла Украйна? Какви са идеите на руснаците за Украйна?
[wrapimg=center]https://c1.staticflickr.com/8/7511/16011066645_a2a38581e2_b.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
Нико
Контакти:

Мнениеот Нико » 03 сеп 2014 02:12

Себастиан Фетел написа:
sin4ec написа:

Интересно ми е дали като превземат Мариупол и Славянск ще е достатъчно или инвазията ще продължи в цяла Украйна? Какви са идеите на руснаците за Украйна?

Каква инвазия могат да извършват руснаци на исконно руски територии населени с руснаци, които са жертви на тежки военни престъпления дело на украинските въоръжени сили?!!! Колкото до идеите на армията на Новороссия май тези хора имат непреодолимо желание да се видят в Киев с бандата на Порошенко , Ляшко и компания, както и да се разходят до Лвов за да прекратят подскачането на нещастните безмозъчни украинци....

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 03 сеп 2014 04:10

Ама, вие май наистина смятате, че Русия ще завземе Украйна, а ? Аз се съмнявам, че дори ще анексират Луганска и Донецка област, а вие , вече към Киев сте се засилили...
Ако Путин продължава по същият начин в следващите седмици, дипломацията на САЩ и ЕС ще приключи и тогава от тези "опълченци" ще остане само един хубав спомен ;)

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 03 сеп 2014 07:09

Е Дунав , ти на това щом дипломация му викаш...
Онези ако искат нека се пробват.Добре дошли! 8-)
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

deladog

Мнениеот deladog » 03 сеп 2014 08:43

Новоросийската армия отново гази:

Украинската армия изгуби в град Лутугино няколко колони тежка бронирана техника. Боевете там са били особено ожесточени. Опълченците на Луганската народна република не са успели да пленят нито един цял танк.
„Дори тежката бронирана техника бе напълно унищожена. Кулите на танковете бяха направо откъсвани, като някои от тях изхвърчаха на около десет метра от основата с веригите. В резултат на боевете са повредени много жилищни сгради, по улиците стоят изгорелите останки на камионите и военните машини“, разказва специалният кореспондент на LifeNews.

Освен Лутугино, чийто жители наброяват 18 000, опълченците са освободили селото Георгиевка. Както и други села то се намира на линията на обкръжението на Луганск. В момента блокадата е разкъсана. Освободени са населените пунктовете Новосветловка, Хрящеватое и Новоановка.

Тежките боеве продължават на южния фронт, но, по думите на опълченците, южната част на Луганската република на практика е прочистена от вражески сили.

http://www.blitz.bg/news/article/288277

Хареса ми положителната промяна в стила на писане - някои неща вече се назовават с истинските им имена, съвсем скоро ще дойде ред и на хунтата!

Потребителски аватар
Себастиан Фетел
Контакти:

Мнениеот Себастиан Фетел » 03 сеп 2014 09:03

Нико написа:
Себастиан Фетел написа:
sin4ec написа:

Каква инвазия могат да извършват руснаци на исконно руски територии населени с руснаци, които са жертви на тежки военни престъпления дело на украинските въоръжени сили?!!! Колкото до идеите на армията на Новороссия май тези хора имат непреодолимо желание да се видят в Киев с бандата на Порошенко , Ляшко и компания, както и да се разходят до Лвов за да прекратят подскачането на нещастните безмозъчни украинци....

Инвазия си е, тези хора може да са руснаци и да живеят по-тези земи от стотици години, но все пак се намират на територията на друга държава. Въпросът ми е до къде смятат да стигнат руснаците, дали ще се задоволят с Донецка, Лиганска и Славянска област или имат по-големи цели?
[wrapimg=center]https://c1.staticflickr.com/8/7511/16011066645_a2a38581e2_b.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 03 сеп 2014 09:10

Фетел, моето мнение е , че нещата са дотук.На руснаците , според мен не им трябва Западна Украйна.Но това , само според мен. ;)
Изображение

Върни се в “Архив”