ВЪЗРАЖДАНЕТО на ЦСКА - новини, мнения, анализи

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
baraba
Контакти:

Re: ВЪЗРАЖДАНЕТО на ЦСКА - новини, мнения, анализи

Мнениеот baraba » 11 юли 2016 08:52

Ozzimozzi написа:
HekakaB написа:
Дават фалшивия ЦСКА на ФИФА

Синдикът на автентичния ПФК ЦСКА Дора Милева ще сезира ФИФА за злоупотребите от страна на хибридния клуб, създаден от скандалния бизнесмен Гриша Ганчев, пише на първа страница вестник "Меридиан мач". Претенциите са свързани с неправомерното използване на марката на „армейците" по време на контролите от лагера в Австрия. При третата от тях снощи футболното ГМО отстъпи с 0:3 на Динамо (Киев).

„Вече имам доказателства, че марката на ПФК ЦСКА, чиито интереси защитавам, се използва и по време на международни мачове. Това е предпоставка за официалното запитване до изпълнителния директор на дружеството (б. а. - Николай Паслар дали е подписвал договор за предоставяне на марката.

Ако това е станало, то се е случило без мое съгласие и аз със сигурност ще предприема действия за прекратяването на този договор и обявяването му за невалиден", обяви синдик Дора Милева.

Трябва да побърза, защото мандата и изтича!

Чух нещо , че Паслар го болял корема и не можел да контактува с .... грандМа Милева :mrgreen:
Изображение
3 полуфинала в Европа, 3 детронирани европейски шампиона, 31 титли, 2 златни обувки, Хр. Стоичков с единствената златна топка на Балканите!

НИЕ ИМАМЕ КАКВО ДА ОБИЧАМЕ, ВИЕ ИМАТЕ КАКВО ДА МРАЗИТЕ!

Потребителски аватар
baraba
Контакти:

Мнениеот baraba » 11 юли 2016 08:53

Днеска ли е последния срок за внасяне на ремонтираните ОП в Съда :roll:
Изображение
3 полуфинала в Европа, 3 детронирани европейски шампиона, 31 титли, 2 златни обувки, Хр. Стоичков с единствената златна топка на Балканите!

НИЕ ИМАМЕ КАКВО ДА ОБИЧАМЕ, ВИЕ ИМАТЕ КАКВО ДА МРАЗИТЕ!

Потребителски аватар
HekakaB
Контакти:

Мнениеот HekakaB » 11 юли 2016 09:00

Да, ТЗ дава седмица.
golemia написа:...Там в Софийското полЕ играе тим от ЕтрополЕ.На Ловеч с играчите и на ЦСКА припознавачите... :)

Потребителски аватар
djd
Контакти:

Мнениеот djd » 11 юли 2016 09:01

baraba написа:Днеска ли е последния срок за внасяне на ремонтираните ОП в Съда :roll:

Днес е за плана на Паслар, утре е за плана на Милева. Май. ;)
Не знам дали бяха 7 дни или 7 работни дни.

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 11 юли 2016 09:03

baraba написа:Днеска ли е последния срок за внасяне на ремонтираните ОП в Съда :roll:

Май изтича утре
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.

Потребителски аватар
HekakaB
Контакти:

Мнениеот HekakaB » 11 юли 2016 09:07

Шефът на Етичната комисия към ВСС: Хибридът на Ганчев се опитва да заобиколи закона
09 юли 2016 11:08
Автор: don balon

Ако аз се прекръстя на Борислав Михайлов, това прави ли ме автоматически мъж на Мария Петрова, пита Ясен Тодоров

Председателят на Етичната комисия към Висшия съдебен съвет (ВСС) Ясен Тодоров е сред компетентните футболни фенове в съдебната система. Тодоров се съгласи да коментира пред "7 дни спорт" казуса с двата клуба ЦСКА и обществената реакция. Не отмина и темата за любимия си Левски.

- Г-н Тодоров, голям шум се вдига около ЦСКА, участието на два клуба с това име във футбола ни, как бихте коментирали?
- Доколкото имам информация, новосформираното дружество, новонаименовано дружество по-точно, е допуснато до участие в новия формат на футбола - Първа професионална група, на базата на критерии, покрити от бившия клуб Литекс Ловеч. Бях много учуден преди няколко дни, когато гледах контролна среща на този клуб с Легия (Варшава) и видях футболистите на ЦСКА-София, или както е точното име, да носят емблемата на автентичното футболно дружество. Както знаем, това дружество е в процедура по несъстоятелност. А също така тази емблема е запорирана от Националната агенция за приходите - НАП. Този елемент от чужда търговска марка осъществява нарушение по Наказателния кодекс. Има такъв предвиден състав по чл. 172б от Наказателния кодекс на РБ. Новосъздаденото футболно дружество на практика е правоприемник на футболните клубове Литекс Ловеч и Чавдар (Етрополе) и няма никакви права върху символите на автентичния ЦСКА. Изключително учудващо е на какво правно основание новото дружество използва освен това и спортните бази на автентичния клуб.

- Не е ли това един абсурд?
- Разбира се. Представете си, че аз отида в съда, пожелая да си сменя името от Ясен Тодоров на Борислав Михайлов и това бъде прието, това прави ли ме автоматично съпруг на Мария Петрова, баща на Ники Михайлов и президент на БФС? А дали ме прави бронзов медалист от световното първенство в Щатите?

- Какво се случва тогава?
- В момента в "А" група лиценз е получил отборът на Литекс Ловеч, който си е сменил името, това е. ЦСКА, което е голямо име в българския и европейския футбол, изконният съперник на Левски и участник в големите дербита, е в процедура по несъстоятелност. Клубът спечели промоция от "В" в "Б" група и ако покрие критериите за участие в професионалния футбол, би трябвало да продължи участието си там. Разбира се, това ще се случи, ако клубът продължи да съществува и се приемат оздравителните планове.

- Това, което се случва, законно ли е?
- Има нещо изключително притеснително. Това ново дружество, хибридът между Литекс и Чавдар Етрополе, се опитва чрез заобикаляне на закона да осуети заплащането на данъчни задължения в особено големи размери. Това също е съставомерно деяние по смисъла на Наказателния кодекс. Получава се така, че БФС поставя в неравнопоставено положение останалите клубове - едните, които изпълняват лицензионните условия, като изплащат редовно данъчните си задължения, а други чрез промяна на името се опитват да ощетят държавния бюджет, респективно всеки български гражданин, каквито сме и ние с вас. Това са огромни суми, защото доколкото знам, задълженията на това дружество към държавата са в размер на 15 млн. лв. Това неравномерно третиране е изключително лош пример за всички физически и юридически лица, за всички граждани, защото на практика стимулира извършването на незаконосъобразни, дори престъпни действия, които не се санкционират от компетентните държавни органи. На практика новото дружество, хибридът между Чавдар (Етрополе) и Литекс, чрез заобикаляне на закона иска да придобие всички активи на автентичното дружество, като се отърве от огромните му пасиви. Искат да вземат цялата материална база, която е използвана от бившото дружество, символите, емблемите, а вероятно и историята.

- Какво очаквате да се случи?
- Тук трябва много бърза и адекватна намеса на българските власти, защото те не трябва да позволяват това да се случи. Ако го позволят, от една страна, ще се отприщи огромна вълна от недоволство от привържениците на редовните клубове, които си получават лиценз по редовния начин. Виждаме, че има недоволство и в привържениците на автентичното дружество ЦСКА, вероятно ще има такова и от феновете на Литекс. На практика техният отбор е зачеркнат от футболната карта на България. Предполагам, че ако такова нещо се допусне, ще има остра реакция и от УЕФА. Видях едно заглавие за становището на г-н Георги Градев и сигурно ще има санкции, които ще са много неблагоприятни дълготрайно за нашия футбол.

- Преди седмица Левски изрази остра реакция по този казус, заплаши с напускане на първенството.
- Позицията на Левски трябва да е остра и категорична. Аз обаче съм твърдо против напускането на "А" група, не трябва това да се случва, това не е адекватната реакция. Адекватно е да бъдат атакувани всички незаконосъобразни действия чрез които се позволява тези безобразия да се случват. Трябва да бъдат сезирани и всички компетентни органи, които могат да вземат отношение по случая. Това са Прокуратурата, футболният съюз, министърът на финансите, министърът на младежта и спорта, Европейската футболна централа (УЕФА). Не ми е ясно как и на какво основание новото дружество иска да играе на "Българска армия" и претендира, че оправя терена. Доколкото знам, той се ремонтира от собствениците на автентичното дружество, то има право да го върши.

- Преди няколко дни синдикът на ЦСКА заплаши, че сезира Прокуратурата за използването на емблемата, появиха се обаче нападки, че тя защитава интересите на Васил Божков?
- Синдикът трябва да защитава интересите на старото дружество. В случая това е автентичното ЦСКА и трябва да се прави всичко необходимо за клуба. Трябва да бъдат справедливо удовлетворени кредиторите, да не се ощетява държавата и разбира се, ако може, да продължи дружеството да съществува. Аз не съм навътре в нещата, но така като гледах, идеята, която се гонеше досега, е да се ликвидира старото дружество и когато го няма, се счита, че по-лесно могат да бъдат узурпирани материалната база както и символите и историята на клуба.
golemia написа:...Там в Софийското полЕ играе тим от ЕтрополЕ.На Ловеч с играчите и на ЦСКА припознавачите... :)

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 11 юли 2016 09:13

Чакай малко :roll: Нали ЦСКА-то на Гришата не е истинското, тогава какви данъци се опитва да заобиколи и да не плати :?: И тоя пич ще ни оправя правосъдието, той не може да върже 5 изречения с елементарна логическа последователност :lol: :lol: Трагедия ... Мани друго, а и е г*ведо на всичкото отгоре :x
Последна промяна от boabbb на 11 юли 2016 09:14, променено общо 1 път.
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Ozzimozzi
Контакти:

Мнениеот Ozzimozzi » 11 юли 2016 09:14

HekakaB написа:
Шефът на Етичната комисия към ВСС: Хибридът на Ганчев се опитва да заобиколи закона
09 юли 2016 11:08
Автор: don balon

Ако аз се прекръстя на Борислав Михайлов, това прави ли ме автоматически мъж на Мария Петрова, пита Ясен Тодоров

Председателят на Етичната комисия към Висшия съдебен съвет (ВСС) Ясен Тодоров е сред компетентните футболни фенове в съдебната система. Тодоров се съгласи да коментира пред "7 дни спорт" казуса с двата клуба ЦСКА и обществената реакция. Не отмина и темата за любимия си Левски.

................

Човече, ти си първия, който пуска това интервю тук!
Защо Левски не е обслужвал дълга си към НАП в последните 2 години, при положение, че това е водещото плащане за придобиване на лиценз?
- Не бих казал, че плащанията към НАП са най-важното нещо за получаване на професионален лиценз.

Красимир Иванов

Потребителски аватар
River Plate
Контакти:

Мнениеот River Plate » 11 юли 2016 09:34

Добро утро,
Гришата плати ли дълговете? 8-)
[center]Не се гаси туй, що не гасне!
ЦСКА ЗАВИНАГИ
[/center]
[center]Чавдар (Етрополе) + Литекс (Ловеч) ЦСКА (София)[/center]
[center]МИКРЕ ВЪН![/center]

[center]
[/center]

Потребителски аватар
suni

Мнениеот suni » 11 юли 2016 09:36

River Plate написа:Добро утро,
Гришата плати ли дълговете? 8-)

Да, бегай на касата. :mrgreen:
Прокобо мръсна, върви на майната си! Изображение

Върни се в “Архив”