11_best написа:Та върпросът ми е - събрали ли са се, ще се съберат ли тези от НЗ на НОИ, ще оформят ли протокола, ще го дадат ли навреме на министъра, министъра ще може ли да се произнесе, ще се оформи ли произнасянето в срок?
7 дни, ако не се натиснат два значими органа - НЗ на НОИ и министър, са непосилен и нереален срок, според мен. Май синдичката лъже повече от някои други... И къде дрямаха всички желаещи оздравяването няколко месеца?
Баце, тия дни ще се види.
Мнението ми е, че не може сроковете, касаещи процедурата по несъстоятелност, да не са съгласувани със сроковете за вземане на някакво решение от свързаните с процеса ведомства.
Ти имаш цифром и словом 1 месец, за да изготвиш оздравителен план, след като съдът определи задълженията. Ако не си някакъв факир, планът ти ще е готов малко преди крайния срок. Ако си пич, ще си обсъдил най-малко сроковете за погасяване със началниците от НАП, НОИ, МФ. Но няма да можеш да им искаш официално решение, понеже няма да може да им представиш официално плана. Те на голи приказки решение няма да дадат.
Така че чакаме още 2-3 дни и ще стане ясно кой какво реално е възнамерявал да прави. Щото едва ли юристите на Гришата и на Божков не са били наясно с процедурата.