Левски поне опита да победи логиката
Светослав Табаков / 2 декември 2010
Отпадането на Левски от Лига Европа след снощния снежен мач в Гент не е изненадващо. Особено на фона на болестното състояние на българския футбол. Левски опита да надскочи себе си в турнира и успя в доста мачове. Недостатъчно, за да победи логиката. Но поне се пробва.
„Сините“ фенове са реалисти и сигурно ще оценят по достойнство цялостното представяне на отбора тази есен. И в квалификационните кръгове, и особено в домакинските мачове срещу Гент и Лил, Левски остави своя игрови и най-вече емоционален отпечатък в съзнанието на хората. Но си личеше, че тимът играе на върха на възможностите си. Ако късметът бе с Левски и в края на мача с французите в София, българите дори можеха окончателно да надскочат себе си и да заминат за пролетна Европа...
На чужд терен обаче нормалното изоставане в класата бе видно. Най-вече срещу Спортинг, но се забелязваше и в другите два мача. Снощи Левски се държа добре през първото полувреме, но през втората част бе надтичан, надборен и в крайна сметка победен от един физически по-силен отбор.
Елиминирането е факт, но на „Герена“ не бива да тъгуват много-много, защото този край бе логичен. Мачът срещу Спортинг ще бъде за престиж, за точки и в крайна сметка за пари, което не е маловажно.
А споменът за драматичните и емоционални епизоди в Европа ще топли запалянковците, когато и у нас падне снегът.
Послепис: Там е работата, че доста хора за съжаление не ги радва представянето, ами само се тюхкат. За съжаление Светослав Табаков не е прав - доста хора няма да оценят по достойнство постигнатото от тима, защото за тях най - важното нещо било печалбата. Скапаният келепир. А това не винаги е точно така.
Гент - Левски 01.12.2010 г.
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Левски поне опита да победи логиката
"Реал", "Милан", "Ливърпул", "Байерн", "Аякс" - НАЙ - ВЕЛИКИТЕ!
Re: Левски поне опита да победи логиката
Не само опита, но я и победи - трябваше да загуби с 3-4 гола, защото игра трагично, особено второто полувреме. А падна само с 1
Приземяване, приземяване, приземяване...
На фона на сипещия се тихо сняг в Гент приключи новата европейска приказка на Левски.Тъжно е, защото отпадането дойде повече като следствие от липсата на шанс и неопитността на състава, отколкото на някакво категорично превъзходство на отборите на Гент и Лил, които останаха да си оспорват второто място. Това, че Спортинг ще е абсолютният лидер в групата, изглеждаше ясно веднага щом бе изтеглен жребият.Въпреки че новият Левски на Ясен и Гонзо постигна повече, отколкото се очакваше от него, класирайки се в груповата фаза на турнира, блестящата игра на отбора през ранната есен вдигна високо летвата на очакванията.Именно мачовете със средни като класа европейски отбори като Гент и Лил обаче показаха, че настоящият състав на "сините" не се е издигнал над това ниво и насред кучия студ в Гент всички свръхочакавания бяха приземени окончателно.Срещу Спортинг, който вече ще е на вълна "коледна ваканция", след две седмици в София "сините" имат шанса да вземат победа и да оформят актив от 7 точки, който да донесе отлични постъпления от УЕФА в клубната каса, както и жизненоважния статут на поставен отбор в жребия за следващата година.След това на отбора му предстои усилена работа през зимната пауза, за която Ясен Петров и Георги Иванов не спряха да говорят цяла есен. С привличането на необходимите нови футболисти (между които задължително трети централен защитник и втори ляв бек) би трябвало старши треньорът да развие идеите си за облика на състава и той да бъде (още) по-силен напролет.Най-големият проблем на Левски бяха повтарящите се грешки в отбрана, които често обезмисляха усилията на иначе мощното нападение.Дори по-важно от задържането на най-силните и конвертируеми футболисти е Ясен Петров да остане в клуба и да не се повтарят стари грешки, когато при първите лоши резултати, старши треньорът беше сменян. Засега изглежда, че този запалянковски и прибързано-емоционален подход е забравен от Батков и дано е така, защото наистина представянето напролет, когато специалистът ще е провел подготовка с цял състав, който не се променя непрекъснато в движение, ще се видят истинските му възможности, а догодина приказката може да продължи и след Коледа...
Re: Гент - Левски 01.12.2010 г.
Според мен щяха да ви бият и на нормален терен няма кво да се лъжем играха толкова надъхано, че не виждам как щяхте да ги спрете дори и на зелен терен
Все пак ако искате да сте тук и догодина трябва да вземете победата срещу Спортинг защото точките ще са крайно важни за коефицента в плейофите на ЛЕ догодина
Знаем, че Спортинг се класираха и ще си почиват в последния мач

Все пак ако искате да сте тук и догодина трябва да вземете победата срещу Спортинг защото точките ще са крайно важни за коефицента в плейофите на ЛЕ догодина

Знаем, че Спортинг се класираха и ще си почиват в последния мач

- metodito
- Контакти:
Терена?!

И аз съм на мнение, че на нормален терен вчера можеше да се получи много грозен резултат.
Проблемът изобщо не е в загубата. Много важно, че сме паднали от Гент с 0:1. Такива загуби е имало, ще има и занапред. Лошото е, че шефовете на отбора май не са наясно с възможностите и потенциала на Левски. Снощи щях да падна, когато Гонзо каза, че нито един отбор не ни е надиграл. Значи, ние нямаме гол като гост в ЛЕ, Спортинг ни вкара пет гола, Гент ни съсипа второто полувреме. Е как никой не ни е надиграл? Феновете ще оценят реалистично играта на отбора, но шефовете не могат да го направят. От това ще дойдат още беди за Левски.
Христо Стоичков: Ако бях играл в Левски, сега аз щях да бъда върху коня пред Народното събрание
- ndrangheta
- Контакти:
Второто полувреме ни скриха топката и заслужено биха. За съжаление сме си домакински отбор и това е.
Оптимистично погледнато - Дъндолк, Калмар, АИК, Гент, равен с Лил - ми то това си е цял поход. Дето се вика, когато сме зле - така да сме.
Оптимистично погледнато - Дъндолк, Калмар, АИК, Гент, равен с Лил - ми то това си е цял поход. Дето се вика, когато сме зле - така да сме.
"What is absurd and monstrous about war is that men who have no personal quarrel should be trained to murder one another in cold blood."
Честно казано, това е единствения мач за който съм тотално разочарована и много ме е яд.
Хаосът е в най - голямо изобилие там, където всеки се опитва да въведе ред....
Жалко е, че някои сини фенове за пореден път се опитват да си изкарат яда на ЦСКА и феновете им. Видях много груби нападки и обвинения, хипопотамски сравнения и т.н. Признавам, че не съм си играл да преглеждам всички 61 страници по темата, но от това, което попрехвърлих не видях нито един жлъчен или злорадстващ коментар на фен на ЦСКА. Снощи мача фокусира вниманието на цяла футболна България и е нормално мнения да изказват всякакви фенове, не само на Левски.
За мен истината е по средата: от една страна, представянето на Левски в ЛЕ тази година е всичко друго, но не и провал. Ако през лятото някой беше прогнозирал, че сините ще се класират в групите на турнира и ще имат реален шанс за продължаване чак до 5-я мач, всеки щеше да го обяви за непоправим оптимист или луд. От друга страна, групата е една от най-леките и Левски можеше да продължи спокойно напред. Можеше, но не с този треньор. Ясен Петров не е от вчера треньор, не е дебютант и качествата му се знаят отдавна. Това е треньор за средно добър отбор в България, но не и за някой от грандовете. Няма нито манталитет, нито смелост, нито качества да води голям отбор, особено в Европа. Истината е, че за жалост в България качествени треньори няма. И ЦСКА и Левски и националния се нуждаят от чужди специалисти, ако искат да направят нещо наистина голямо. Само че тези специалисти искат пари, селекция, условия, а тук няма кой да им ги осигури.
Така че с този материал, с тези условия на работа, някъде тук ни е тавана. Жалко е, но е факт!
За мен истината е по средата: от една страна, представянето на Левски в ЛЕ тази година е всичко друго, но не и провал. Ако през лятото някой беше прогнозирал, че сините ще се класират в групите на турнира и ще имат реален шанс за продължаване чак до 5-я мач, всеки щеше да го обяви за непоправим оптимист или луд. От друга страна, групата е една от най-леките и Левски можеше да продължи спокойно напред. Можеше, но не с този треньор. Ясен Петров не е от вчера треньор, не е дебютант и качествата му се знаят отдавна. Това е треньор за средно добър отбор в България, но не и за някой от грандовете. Няма нито манталитет, нито смелост, нито качества да води голям отбор, особено в Европа. Истината е, че за жалост в България качествени треньори няма. И ЦСКА и Левски и националния се нуждаят от чужди специалисти, ако искат да направят нещо наистина голямо. Само че тези специалисти искат пари, селекция, условия, а тук няма кой да им ги осигури.
Така че с този материал, с тези условия на работа, някъде тук ни е тавана. Жалко е, но е факт!
realist написа:Жалко е, че някои сини фенове за пореден път се опитват да си изкарат яда на ЦСКА и феновете им. Видях много груби нападки и обвинения, хипопотамски сравнения и т.н. Признавам, че не съм си играл да преглеждам всички 61 страници по темата, но от това, което попрехвърлих не видях нито един жлъчен или злорадстващ коментар на фен на ЦСКА. Снощи мача фокусира вниманието на цяла футболна България и е нормално мнения да изказват всякакви фенове, не само на Левски.
Не си видял, защото бяха изтрити

Христо Стоичков: Ако бях играл в Левски, сега аз щях да бъда върху коня пред Народното събрание