Да си спомним!67г от преврата на 9.9

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
stannn
Контакти:

Re: Да си спомним!67г от преврата на 9.9

Мнениеот stannn » 09 сеп 2011 20:35

Thsmith написа:
фифи перото написа:
Ти си голям майтап бре!Нова кола..Лада и Москвич...ХАХА

Като му прочетох поста за панелките и "новата кола" нямаше как да не се сетя за тази песничка...

Развод ми дай, развод ми дай
и повече не ме мъчи.
Вземи панелите, трабанта,
но въздухът ми остави.
и повече не ме мъчи.
но въздухът ми остави.

Кокетна си сега, флиртуваш
и искаш брака да спасим,
но аз си зная колко струваш
под тази маска и без грим.
Познавам всяка твоя дума,
характера ти зъл и див
и мисля, че е цяло чудо
как в този брак останах жив.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ylof7hMHKnE&feature=related[/youtube]

Вие двамцата сте точен пример какво е първото поколение на "демокрацията" или по точното определение на това което е сега в България е АНАРХИЯ. Питайте дядовците си или някой по възрастен дали не е бил доволен от руското си возило. Да, не е мерцедес или очукан опел на 10-15 години, но им е вършел работа.
[center]ИзображениеИзображение[/center]

Потребителски аватар
DALEBOTEV

Мнениеот DALEBOTEV » 09 сеп 2011 20:35

Седемнайсет години да чакаш за телефон.....безценно.

най-черната дата в новата българска история.
Поклон пред жертвите на комунизма.
[center]WE NEVER DIE[/center]
[center] №12[/center]

Потребителски аватар
LSFC 1914
Контакти:

Мнениеот LSFC 1914 » 09 сеп 2011 20:40

По времето на комунизма спортът в България беше жив!
А в момента какво е ???
Не ги защитавам тези, но не е ли така ? ;)

Фифи, стига си правил copy & paste :lol:
Последна промяна от LSFC 1914 на 09 сеп 2011 20:42, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
фифи перото

Мнениеот фифи перото » 09 сеп 2011 20:40

acmilan написа:
Синьо сърце написа:
acmilan написа:Какво е числото(не цифрата)?

15-20 000.

Искаш да кажеш,че това число обединява избитите преди,около и след 9 септември,от Народния съд и в лагерите?

8000 криминални затворници, пуснати на улицата. 30 000 лекари, свещеници, кметове, учители, интелигенти, убити през 100-те дни на червения терор веднага след 9 септември 1944 г.. 2000 български офицери, репресирани веднага след завръщането им от фронта.

220 000 души, преминали през концлагерите в Белене, Слънчев бряг, Скравена, Богданов дол. 2000 горяни, повечето разстреляни без съд и присъда. 11 000 души, съдени от Народния съд, от които 1500 вече след като са били убити и 300 изпълнени смъртни присъди. Насилствена македонизация на 310 000 българи в Пиринския край.
Make love ,not war!`

Тошо, кажи си!

[offtopic]На много хора тук... не им трябва мозък за да живеят.... правят го несъзнателно...[/offtopic]

Потребителски аватар
фифи перото

Мнениеот фифи перото » 09 сеп 2011 20:42

stannn написа:
Thsmith написа:
фифи перото написа:
Ти си голям майтап бре!Нова кола..Лада и Москвич...ХАХА

Като му прочетох поста за панелките и "новата кола" нямаше как да не се сетя за тази песничка...

и повече не ме мъчи.
но въздухът ми остави.
и повече не ме мъчи.
но въздухът ми остави.

Кокетна си сега, флиртуваш
и искаш брака да спасим,
но аз си зная колко струваш
под тази маска и без грим.
Познавам всяка твоя дума,
характера ти зъл и див
и мисля, че е цяло чудо
как в този брак останах жив.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ylof7hMHKnE&feature=related[/youtube]

Вие двамцата сте точен пример какво е първото поколение на "демокрацията" или по точното определение на това което е сега в България е АНАРХИЯ. Питайте дядовците си или някой по възрастен дали не е бил доволен от руското си возило. Да, не е мерцедес или очукан опел на 10-15 години, но им е вършел работа.

Парцалев,ти ли си бре? :lol: :lol:
Make love ,not war!`

Тошо, кажи си!

[offtopic]На много хора тук... не им трябва мозък за да живеят.... правят го несъзнателно...[/offtopic]

Потребителски аватар
KategorieC
Контакти:

Мнениеот KategorieC » 09 сеп 2011 20:45

И в тази тема ли има чугуни? За тяхната вяра няма измислен патрон,господи! Ех, къде са великите мъже като Чичо Адолф и Дядо Аугусто? Жалко,че загубихме войната и тази измет ,гъзолизци на партенките и самогона взеха властта!
Iustitia non novit patrem nec matrem, solam veritatem spectat!

Потребителски аватар
stannn
Контакти:

Мнениеот stannn » 09 сеп 2011 20:45

vaskonti написа:Почвам те отзад напред - не, че нямаше богати и бедни, а само едното - нямаше богати! И как да има богати, след като заплатите бяха между 120 и 520лв? В същото време частната дейност е абсолютно забранена! Как да забогатее човек? Ако ще и 5 висши да имаш, пак си чиновник или някакво шефче. Само че, имаш ли си идея по онова време точно тия шефчета как крадяха? Разните шефове на ТКЗС-та, АПК-та, фабрики, заводи и какво ли не? Това бяха наистина богати хора - тия дето гепят! Просто няма как по друг начин да забогатееш!
Работа има за всеки - да, масово заплатите бяха до 200лв. Много малко бяха хората, взимащи повече. Какво да кажем за новата кола? Викаш, чакаше се. А що не уточни колко се чака? Аз ще кажа, вместо теб - между 15 и 20 години. За заветна Лада! Ако имаш късмет, може и на 10-тата година да закачиш нещо. А ако не ти се чака, може за 3-4 години да се уредиш с Трабант! Трабант, ама кола, нали? Е...кола, ама Трабант...
Магистрали? Кои точно магистрали? Аз не се сещам и за една построена. Започнати колкото щеш. Същата работа като с метрото. Не знам колко хора са наясно, но тунел в София за метрото има от повече от 30 години. И какво, да броим ли метрото за дело на комунистите?
Университети? Кои точно? СУ е построен преди повече от 100 години :)
Имало е наистина и добри неща. То просто няма начин да няма! Но те не могат да компенсират и милионна част от злините, които са донесли на България!

Мисля, че уточних, че не всичко е било прекрасно. И все пак дали на работника на най -ниско ниво му е било лошо? Дали се е чудел как да си плати тока, водата и да му останат пари и за храна. Знам и за далаверите как се е вземал допълнително бензин и, че много от стоките са били под рафтовете и не са били за всички. И все пак салама беше салам, а не като сега. И когато си купиш следващия път от същия салам той имаше същия вкус защото се правеше по стандарт, а не като сега. Ако бяхме нормална държава след 1990-та година щяхме да вземем хубавите неща от времето преди това и да ги оставим, а лошите да ги заменим. Но не. Трябва да отречем всичко. Да съборим всичко направено до момента за да можем да се бием в гърдите после. АЗ НАПРАВИХ ТОВА. АЗ ГО ИЗМИСЛИХ. АЗ ОТКРИХ ТОПЛАТА ВОДА.
[center]ИзображениеИзображение[/center]

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 09 сеп 2011 20:46

stannn написа:

Дядо ми не се е докосвал до "руско возило"... Когато са почнали да правят тези таратайки дядо ми е живеел (а не умирал в някой лагер) в Испания благодарение на Генерал Франциско Франко. А повярвай ми в Испания "руски возила" не е имало.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
фифи перото

Мнениеот фифи перото » 09 сеп 2011 20:48

LSFC 1914 написа:По времето на комунизма спортът в България беше жив!
А в момента какво е ???
Не ги защитавам тези, но не е ли така ? ;)

Фифи, стига си правил copy & paste :lol:

Приятелю,първото копи пейст беше с цифрите на убитите..Да не мислиш ,че ги знам наизуст за твой кеф?
Make love ,not war!`

Тошо, кажи си!

WESLEY119
Контакти:

Мнениеот WESLEY119 » 09 сеп 2011 20:49

Само да кажа на другарите във форума, които плямпат насам натам, че нямаме причина да ги мразим, да си заврът фразата някъде на тъмно.Аз имам причина да ги мразя.Прадядо ми 3г е в лагер,а е бил на унгарския фронт, аз имам причини да ги мразя заради дядо ми, който в казармата е заклеймен като син на "кулаг".Имам причина да ги мразя защото на 8.09.1944 прадядо ми има стопанство от 700дкр и 200дкр гори+ една мелница.Земята която наследихме след промените е 75дкр и 10дкр гора.Къде отидоха останалите земи?Айде познай!Неуки, мизерни мишки,глупаци,кръгли нули в живота, станаха директори и председатели заради партийната книжка.
Вашето безплатно образовани и здравеопазване ни доведе до 12млрд външен дълг и едни 10млрд, които бяха част от пенсионната и здравна каса и които вашите кумири заграбиха, та по тази причина сега трябва държавата да вади от бюджета си, за да ги възстанови(и това всяка година).
Провалени съдби,ето защо ги мразим.А вие защо ги харесвате?

Върни се в “Архив”