THE G.A.M.E написа:Sardukar написа:двете супер купи, световното клубно и купата на краля
Е, то СуперКупите и Световното за Клубове май са си за миналата година.
Дължат се на миналият сезон, ама иначе са спечелени през този !
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
THE G.A.M.E написа:Sardukar написа:двете супер купи, световното клубно и купата на краля
Е, то СуперКупите и Световното за Клубове май са си за миналата година.
Sardukar написа:Ама, защо намествате колективните успехи, когато става дума за индивидуално отличие(по-скоро, защо ги слагате основни или ги редувате през година кое да е водещо). Това трябва да е индивидуална награда за конкретна година! Критерият "вкарал най-много голове" май важи през годинаДа не говорим, че там си има награда за най-много вкарани голове през сезона! Трябва да има баланс между количество и качество, за всеки основен компонент: мачове, голове, асистенции, влияние върху играта, ала-бала! Повечето спрягани играят в отбор с футболисти, които не са по-слаби от тях! Например ДРОГБА направи страхотни неща и беше на една вкарана дузпа в турнира КАН от перфектния индивидуален сезон, но той играе с хора като Лампард, Чех, Тери, Иванович, Рамирес и т н, които действат в негова полза! За другите спрягани като основни кандидати важи същото! Само не знам как капитани на държави, които нямат електричество ще избират най-добрия футболист за годината...
Надявам се само да не я дадат на Касияс, защото имаше един вратар, който направи много по-добър сезон от всичко останали ПРЕЗ ТАЗИ ГОДИНА!
Касияс постигна повече от Чех и е постигал много повече от Чех : )
FCBarcelona7 написа:Sardukar написа:Ама, защо намествате колективните успехи, когато става дума за индивидуално отличие(по-скоро, защо ги слагате основни или ги редувате през година кое да е водещо). Това трябва да е индивидуална награда за конкретна година! Критерият "вкарал най-много голове" май важи през годинаДа не говорим, че там си има награда за най-много вкарани голове през сезона! Трябва да има баланс между количество и качество, за всеки основен компонент: мачове, голове, асистенции, влияние върху играта, ала-бала! Повечето спрягани играят в отбор с футболисти, които не са по-слаби от тях! Например ДРОГБА направи страхотни неща и беше на една вкарана дузпа в турнира КАН от перфектния индивидуален сезон, но той играе с хора като Лампард, Чех, Тери, Иванович, Рамирес и т н, които действат в негова полза! За другите спрягани като основни кандидати важи същото! Само не знам как капитани на държави, които нямат електричество ще избират най-добрия футболист за годината...
Надявам се само да не я дадат на Касияс, защото имаше един вратар, който направи много по-добър сезон от всичко останали ПРЕЗ ТАЗИ ГОДИНА!
Без име написа:Сардукар, ти луд ли си ?
Чех е по-слаб вратар от Сан Икер ! Чех не можа да извади Чехия, даже ги дърпаше назад ! Спомни си мача им с Гърция!
Sardukar написа:FCBarcelona7 написа:Sardukar написа:Ама, защо намествате колективните успехи, когато става дума за индивидуално отличие(по-скоро, защо ги слагате основни или ги редувате през година кое да е водещо). Това трябва да е индивидуална награда за конкретна година! Критерият "вкарал най-много голове" май важи през годинаДа не говорим, че там си има награда за най-много вкарани голове през сезона! Трябва да има баланс между количество и качество, за всеки основен компонент: мачове, голове, асистенции, влияние върху играта, ала-бала! Повечето спрягани играят в отбор с футболисти, които не са по-слаби от тях! Например ДРОГБА направи страхотни неща и беше на една вкарана дузпа в турнира КАН от перфектния индивидуален сезон, но той играе с хора като Лампард, Чех, Тери, Иванович, Рамирес и т н, които действат в негова полза! За другите спрягани като основни кандидати важи същото! Само не знам как капитани на държави, които нямат електричество ще избират най-добрия футболист за годината...
хаха особено в срещите с/у Меси нали
Madridist написа:За мен лично, "Златната топка" е един изключително субективен трофей, с много неясни правила и критерии и поне аз, никога не съм го взимал на сериозно. До 2010 година, победителят се избираше от спортни журналисти на Франс Футбол - една от най-големите и авторитетни медии в Европа. От 2010, промениха правилата и от тогава гласуват капитаните, старши-треньорите и журналистите от всички членки на ФИФА. Под членки на ФИФА влизат и Американски Самоа, Вирджински острови, Кайманови острови, Свазиленд и т.н. Още през първата година,стана и първия голям гаф. Много от гласувалите екзотични туристически дестинации, бяха объркали Шави Ернандес с Шаби Алонсо и вместо за халфа на каталунците, бяха дали гласа си за неговия колега от Реал Мадрид. Нещо признато с половин уста дори и от самите организатори. И това беше една от главните прични, Шави да бъде изместен от Меси. Просто не малка част от гласовете за него бяха отишли по погрешка (или по-точно от незнание за Алонсо). Също така, за мен лично "Златната топка" никога няма да бъде уважаван трофей, защото няма как да приема факта - Раул, Дел Пиеро и Гигс да не са я печелили, а в същото време - Майкъл Оуен и Канаваро се водят носители на "Златната топка". Шави и Пуйол - легенди не на Барселона, а на целия футбол - също почти сигурно ще приключат без подобен трофей в кариерата си. И това прави ли Майкъл Оуен и Канаваро по-велики от тях ????????? Спирам с иронията и риторичните въпроси до тук. Всеки има различни критерии , кой е най-добрия футболист за годината. За мен лично, основното са успехите на клубния и националния отбор и какъв е бил приноса на дадения играч към тях. Омръзна ми, всеки ден да чета кой повече заслужавал "Златната топка" - Меси или Роналдо. За мен лично - нито един от двамата. Аз смятам, че ако има справедливост, тази година наградата трябва да отиде или в Дрогба или в някой от испанския национален отбор (някой измежду Шави, Иниеста и Касийяс). Меси и Роналдо се надпреварваха да вкарват гол след гол и в крайна сметка за календарната 2012 единия е със 70 гола и Купа на Краля, другия с 60 гола и титла на Испания . Един от двамата ще добави лятото и една Суперкупа на Испания. Това е за календарната 2012 година, за която се дава трофея (не случайно се казва "Златната топка за 2012). В същото време, за мен лично двата гола на Дрогба - срещу Барселона от полуфинала и Байерн на финала са с много по-голяма стойност от 130-те гола на Меси и Роналдо, просто ШЛ е най-големия турнир на клубно ниво в света . Иначе за много вкарани голове си има друг трофей - "Златната обувка" (забелязал съм, че доста хора ги бъркат най-редовно двете отличия). Освен Дрогба, както вече споменах другия, който заслужава да спечели е някой измежду Шави, Иниеста и Касийяс. Не е нормално, испанския национален отбор последните четири години да доминира и да е определян за един от най-великите отбори въобще в историята на този спорт, и да не излъчи поне един носител на "Златната топка". Много ми хареса какво каза Иниеста след финала - "Мен Златни топки не ме интересуват. Искам единствено да играя хубав футбол и да печеля трофеи с моя отбор (клубен и национален) ". Поне за мен, изключително точни думи
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 8 госта