В каква държава живеем ?!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Re: Във каква държава живеем ?!

Мнениеот dunavfc » 03 яну 2013 22:57

Stefan_Ned написа:Човеко,най-малкото искам да те псувам/съжалявам ако така си го разбрал/ просто отговорих в твоя стил -това не са тинейджърски напъни не си живял и работил с тия хора,те не са такива,това са неща,които са им сложени в устата,просто се манипулират децата.Това е истината.Същото е като процеса в Пазарджик.Всички отричат,но това е истината.Повярвай ми така е.

Аз в първото си мнение по въпроса,употребих наивен,което не е никаква обида,аз самият се определям като такъв,кво да правя,не мога да кажя на черното - бяло.За мен българските деца не са с нищо по-различни от връстниците си на запад.Имам наблюдения върху САЩ и мога да ти кажа,там положението не е по-различно,но в един опреден момент децата там,стават хора и затова страна,като САЩ е номер в света.Проблема при нас е,че кадърните хора,напускат България и малко се завръщат тук.Но,че ги има кадърните и умни деца в България и,че те на са малцинство в това съм 100 % убеден !

Stefan_Ned
Контакти:

Мнениеот Stefan_Ned » 03 яну 2013 23:12

dunavfc написа:
Stefan_Ned написа:Човеко,най-малкото искам да те псувам/съжалявам ако така си го разбрал/ просто отговорих в твоя стил -това не са тинейджърски напъни не си живял и работил с тия хора,те не са такива,това са неща,които са им сложени в устата,просто се манипулират децата.Това е истината.Същото е като процеса в Пазарджик.Всички отричат,но това е истината.Повярвай ми така е.

Аз в първото си мнение по въпроса,употребих наивен,което не е никаква обида,аз самият се определям като такъв,кво да правя,не мога да кажя на черното - бяло.За мен българските деца не са с нищо по-различни от връстниците си на запад.Имам наблюдения върху САЩ и мога да ти кажа,там положението не е по-различно,но в един опреден момент децата там,стават хора и затова страна,като САЩ е номер в света.Проблема при нас е,че кадърните хора,напускат България и малко се завръщат тук.Но,че ги има кадърните и умни деца в България и,че те на са малцинство в това съм 100 % убеден !

Приятелю,много си прав,аз съм строителен инженер с 20 години стаж и утре заминавам за Русия там ще работя и там ще се установя,след месец -два и семейството ми ще дойде там,при тая простотия,която се вихри в държавата всичко ще се изнесе навън.Доктори,мед.сестри,строители,инженери и др.всички заминават навън не от хубаво.Тук ще останат само циганите,които си получават помощите и гласуват за тоз който им плати повече.Това е нашата действителност.Рязането на лентички нещо се превърна в национален спорт.

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Re: В каква държава живеем ?!

Мнениеот dunavfc » 03 яну 2013 23:25

Аз не съм толкова песимистично настроен относно бъдещето на страната ни,даже напротив ;) Логиката клони към това,че България в близките години ще претърпи много позитивни промени.В момента времената са тежки и всички обвиняват ГЕРБ за статуквото ни,но нито те,нито Станишев,нито Доган са виновни за положението.Виновникът е мръсната и гадна криза,същата която тормози,много по-стабилни и развити страни,като Испания,Гърция,Ирландия,Чехия,Португалия и т.н.Но и тя ще отмине и ние ще се върнем във възходящата си линия,която имахме от идването на царя на власт ( колкото и критикувано и отхвърляно да е правителството му ) До 20 год. ще сме поне с 4-5 места по-напред от това последно място,което заемаме в момента от целият ЕС ;) Имаме прекалено много предпоставки за това ;)

Stefan_Ned
Контакти:

Мнениеот Stefan_Ned » 03 яну 2013 23:45

dunavfc написа:Аз не съм толкова песимистично настроен относно бъдещето на страната ни,даже напротив ;) Логиката клони към това,че България в близките години ще претърпи много позитивни промени.В момента времената са тежки и всички обвиняват ГЕРБ за статуквото ни,но нито те,нито Станишев,нито Доган са виновни за положението.Виновникът е мръсната и гадна криза,същата която тормози,много по-стабилни и развити страни,като Испания,Гърция,Ирландия,Чехия,Португалия и т.н.Но и тя ще отмине и ние ще се върнем във възходящата си линия,която имахме от идването на царя на власт ( колкото и критикувано и отхвърляно да е правителството му ) До 20 год. ще сме поне с 4-5 места по-напред от това последно място,което заемаме в момента от целият ЕС ;) Имаме прекалено много предпоставки за това ;)

Само ще ти кажа -надявай се!Някога,но не сега.По времето на царя не бяхме добре заради него, а заради големите инвестиции,които се направиха по морето и по Банско и Пампорово.Тогава парите се изливаха у нас,но не благодарение на царя и ли на станишев.Имаше огромен излишък в световен мащаб. А кризата я създадоха тези които бяха богати,за да станат още по-богати.У нас вече няма в какво едро да се инвестира,нямаме никакво производство от което да създадем вътрешен продукт,при нас на власт е алъш веришът и то с благословията на правителството.Всяко родно нещо се унищожава още в зародиш.

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 04 яну 2013 00:06

Stefan_Ned написа:
dunavfc написа:Аз не съм толкова песимистично настроен относно бъдещето на страната ни,даже напротив ;) Логиката клони към това,че България в близките години ще претърпи много позитивни промени.В момента времената са тежки и всички обвиняват ГЕРБ за статуквото ни,но нито те,нито Станишев,нито Доган са виновни за положението.Виновникът е мръсната и гадна криза,същата която тормози,много по-стабилни и развити страни,като Испания,Гърция,Ирландия,Чехия,Португалия и т.н.Но и тя ще отмине и ние ще се върнем във възходящата си линия,която имахме от идването на царя на власт ( колкото и критикувано и отхвърляно да е правителството му ) До 20 год. ще сме поне с 4-5 места по-напред от това последно място,което заемаме в момента от целият ЕС ;) Имаме прекалено много предпоставки за това ;)

Само ще ти кажа -надявай се!Някога,но не сега.По времето на царя не бяхме добре заради него, а заради големите инвестиции,които се направиха по морето и по Банско и Пампорово.Тогава парите се изливаха у нас,но не благодарение на царя и ли на станишев.Имаше огромен излишък в световен мащаб. А кризата я създадоха тези които бяха богати,за да станат още по-богати.У нас вече няма в какво едро да се инвестира,нямаме никакво производство от което да създадем вътрешен продукт,при нас на власт е алъш веришът и то с благословията на правителството.Всяко родно нещо се унищожава още в зародиш.

Туризмът и инвестициите в него,няма да бъдат вечно в този застой.Ние имаме огромен потенциал що се касае за туризмът,а това е отрасъл,който изобщо не е за пренебрегване.Една Гърция образува 20 % от своя БВП само от турзимът,вярно,че ние нямаме потенциала да се конкурираме с тях,но също като тях можем да постигнем много добри успехи в тази сфера.Освен това,наблюдавам,че в последните години България се опитва да се развива много по мащабно в технологичният сектор.Много компютърни компании започнаха да инвестират тук,а скоро ще имаме и модерен и висококачествен технологичен парк.Добър потенциал има и в тежката индустрия,ето в Ловеч вече имаме 1 подобен проект в лицето на Грейт Уол,очаква се скоро да има и нови подобни компании които да стъпят на наша земя.Има и други наченки,които ми дават повод за оптимизъм,но не ми се разтягат локуми по това време на денонощието :)

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 04 яну 2013 00:14

dunavfc написа:
BLUE CHAMPIONS написа:Обявяваме го за цигане и приключваме темата. Така е лесно :roll: Е да, ама не. Опростачаването на нацията ни не подбира по етническа принадлежност. Като ги гледам масово 12-14 годишни деца се взират цял ден в монитора и се чудят какво да направят, за да ги "забележи света". А дали са прочели поне 3 книги в живота си е много спорен въпрос. И тези хора ще управляват България след няколко години :roll: И разбира се не ги виня, не те са виновни за тази ситуация. Жалка история!

Братле,що за глупости пишеш ? Тези деца щели да управляват страната ни :? Ти как го виждаш това,един човек,който на 15 год. е бил краен случай на олигофрен и малоумник след 20 год. да е способен и да има потенциала да стане успешен човек за какъвто се счита политика ( колкото и нелепо да ви звучи ) ? Нас ще ни управляват умните деца,глупавите няма как да се развият до такава степен,че да влязат в политиката...

Защото 90% от децата са такива. Около 2% са наследници на сегашния икономически и политически елит,а останалите 8% са достатъчно кадърни и умни и ще станат добри лакеи на тези 2% "богоизбрани".

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 04 яну 2013 00:28

Alexx написа:
dunavfc написа:
BLUE CHAMPIONS написа:Обявяваме го за цигане и приключваме темата. Така е лесно :roll: Е да, ама не. Опростачаването на нацията ни не подбира по етническа принадлежност. Като ги гледам масово 12-14 годишни деца се взират цял ден в монитора и се чудят какво да направят, за да ги "забележи света". А дали са прочели поне 3 книги в живота си е много спорен въпрос. И тези хора ще управляват България след няколко години :roll: И разбира се не ги виня, не те са виновни за тази ситуация. Жалка история!

Братле,що за глупости пишеш ? Тези деца щели да управляват страната ни :? Ти как го виждаш това,един човек,който на 15 год. е бил краен случай на олигофрен и малоумник след 20 год. да е способен и да има потенциала да стане успешен човек за какъвто се счита политика ( колкото и нелепо да ви звучи ) ? Нас ще ни управляват умните деца,глупавите няма как да се развият до такава степен,че да влязат в политиката...

Защото 90% от децата са такива. Около 2% са наследници на сегашния икономически и политически елит,а останалите 8% са достатъчно кадърни и умни и ще станат добри лакеи на тези 2% "богоизбрани".

Ех,как боравите с тези числа и проценти :mrgreen: Ако 90 % от децата бяха такива,ние щяхме да сме някаква държава нещо средно между КНДР - Сомалия и Хаити...Когато нашите деца спечелят медали по разни олимпиади и се прочуят с нещо по света,даже не се запомня в общественото съзнание,когато обаче някакъв олигофрен реши да стане "известен" и се исере на някой гроб,запали някой портрет или конкретно в тоя случай,реши да се изгаври с паметта на Васил Левски започват едни драми и чудесии,възмущения по форуми и социални мрежи и в обществото остава едно такова чувство,че децата ни не вървят на добре,което за мен е много далече от истината ;)

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 04 яну 2013 00:34

Това,че някои деца видиш ли печелили медали не прави останалата част като тях. А самите проценти бяха примерни. Разликата между нас КНДР,Самолия и Хаити е,че притежаваме по-напреднали технологични занимавки като интернет и телевизия.

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 04 яну 2013 00:41

Alexx написа:Това,че някои деца видиш ли печелили медали не прави останалата част като тях. А самите проценти бяха примерни. Разликата между нас КНДР,Самолия и Хаити е,че притежаваме по-напреднали технологични занимавки като интернет и телевизия.

Хм,имаш доста интересна,но за съжаление грешна логика на мисълта.Значи,успешните ни деца,които постигат успехи,не прави останалите деца като тях,а тия олигофренчетата които ежедневно създават по някоя простотия обобщават българските деца :? Не мисля да си правя труда да ти обяснявам като на 3-то класник разликата между България и споменатите три страни,самият факт,че според теб разликата е само в телевизията и интернета,не ми дава смисъл да се пускам в подробности ;)

Потребителски аватар
DmG
Контакти:

Мнениеот DmG » 04 яну 2013 00:55

dunavfc написа:
Ех,как боравите с тези числа и проценти :mrgreen: Ако 90 % от децата бяха такива,ние щяхме да сме някаква държава нещо средно между КНДР - Сомалия и Хаити...Когато нашите деца спечелят медали по разни олимпиади и се прочуят с нещо по света,даже не се запомня в общественото съзнание,когато обаче някакъв олигофрен реши да стане "известен" и се исере на някой гроб,запали някой портрет или конкретно в тоя случай,реши да се изгаври с паметта на Васил Левски започват едни драми и чудесии,възмущения по форуми и социални мрежи и в обществото остава едно такова чувство,че децата ни не вървят на добре,което за мен е много далече от истината ;)

Герберче , не знам кое е по-вероятно , да си заблуден и да не знаеш къде живееш . Или просто вие герберите да правите кампания " колко е хубаво във България и какво прекрасно бъдеще имаме заедно със Герб . И при двете някой много лошо ти влияе и ти наговаря тези глупости .
Фактите са - циганите за жалост са паразити , ТЕ НЕ ИСКАТ ДА РАБОТЯТ И ДА ПРОСПЕРИРАТ . ТЕ НЕ ИСКАТ ДА СА БЪЛГАРИ !
Тези глупости за депесе и мепесе ги разправяй на други . Да има стоностни граждани от тях , НО СА МНОГО , МНОГО МАЛКО .

Факто номер 2 е - няма прозиводство , няма основна на която България да просперира бързо . След 1989 е имало произовдство , имало е основа на която да сме силни на пазара , но комунистите и мутрите е*аха майката на всичко . България е ограбена със стотици милиарди и това няма как да се върне .Включително от царя , костов , доган , бойко и станишев . Т.е. всичките , които ще се бият за кокала след 6 месеца .

Едва ли има добро бъдеще за България . Умните хора бягат , Краде се , Корупция , никакво производство , циганите НЕ работят за България , а те са сигурно вече една пета и само са като паразити . Остана един туризъм и то алкохолен и той даже не е за хвалене .

Върни се в “Архив”