Всичко за протестите срещу Орешарски и властта. АНКЕТА

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Ще се включите ли в протестите?

Да
198
56%
Не
153
44%

Общо гласове: 351

Потребителски аватар
Jürgen
Контакти:

Re: Всичко за протестите срещу Орешарски и властта. АНКЕТА

Мнениеот Jürgen » 22 авг 2013 15:34

bai hoi написа:Между другото и аз не подкрепям РБ,освен заради Касим Дал също така и заради Пръмовица,зорлем ме бутат към Глас Народен.

То пък все едно да гласуваш за един дебил върши повече работа!

bai hoi
Контакти:

Мнениеот bai hoi » 22 авг 2013 15:56

Jürgen написа:
bai hoi написа:Между другото и аз не подкрепям РБ,освен заради Касим Дал също така и заради Пръмовица,зорлем ме бутат към Глас Народен.

То пък все едно да гласуваш за един дебил върши повече работа!

Абе още не съм взел решение,иначе мнението ми за Светльо Витков коренно се различава от твоето,за мене е супер готин пич,
просто все още не го възприемам като политик.
Досега на всички избори от 1990 насам съм гласувал за СДС,след това за ДСБ,
в момента ми харесват Радан Кънев и Москов,симпатични, успели млади хора,изглеждат честни/нещо рядко срещано в политиката но и много важно за мен/,
нямат някакви обременености със соц-минало,
обаче както казах по-горе тази безпринципна коалиция с дясната ръка на Доган и Пръмовата снаха засега ме отблъсква от тях.
Но има време,дано се усетят и се разкарат от тези комунистически подводници.

Потребителски аватар
1913
Контакти:

Мнениеот 1913 » 22 авг 2013 16:37

"Един професор по икономика в местен колеж заявил, че никога преди не е късал студент, но наскоро скъсал един цял клас. Този клас настоявал, че социализмът работи и ако бъде приложен никой няма да бъде беден, както и никой няма да бъде богат, голямо равенство.

Професорът казал: "Добре, ще направим един социалистически експермент. Всички ще получат усреднени оценки - средно аритметично от сбора на всички ви, така че никой няма да бъде скъсан, но и никой няма да бъде отличник.

След първия изпит оценките били изравнени и всички получили петици. Студентите, които учили съвестно били разочаровани, а тези, които не учили били щастливи. Когато наближил вторият изпит, студентите, които учили малко този път учили още по-малко, а тези, които преди учили съвестно решили, че сега това няма особен смисъл и те учили по-малко.

На втория изпит всички получили четворки! Никой не бил щастлив.
След третия изпит всички получили тройки.

Докато се провеждали изпитите, оценките никога повече не се покачили, защото караниците и обвиненията довели до омраза и никой не искал да учи заради другите.

За тяхна изненада на следващия изпит ВСИЧКИ БИЛИ СКЪСАНИ. Тогава професорът им обяснил, че социализмът също се проваля, защото когато наградата е голяма и усилието за постигането й е голямо, а когато правителството отнеме наградата никой няма да опита да я получи. Толкова е просто.

Петте извода от този експеримент:

1. Не можеш със закон да направиш бедния богат, без да направиш богатия беден.
2. Ако някой получава без да се труди, друг трябва да се труди без да получава.
3. Правителството не може да даде нещо на някого, без преди това да го вземе от някой друг.
4. Не можеш да увеличиш богатството, разделяйки го.
5. Когато половината от хората стигнат до идеята, че не е нужно да се трудят, защото другата половина ще се погрижи за тях, и когато другата половина стигне до идеята, че не искат да се трудят, защото друг ще се ползва от плода на труда им, това е началото на гибелта на нацията."
[center][wrapimg=]https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/s350x350/1782155_10203359119959520_2077530093_n.jpg?oh=d835df5c333af43a2432f0d8305f9166&oe=586C0965[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 22 авг 2013 16:47

1913 написа:"Един професор по икономика в местен колеж заявил, че никога преди не е късал студент, но наскоро скъсал един цял клас. Този клас настоявал, че социализмът работи и ако бъде приложен никой няма да бъде беден, както и никой няма да бъде богат, голямо равенство.

Професорът казал: "Добре, ще направим един социалистически експермент. Всички ще получат усреднени оценки - средно аритметично от сбора на всички ви, така че никой няма да бъде скъсан, но и никой няма да бъде отличник.

След първия изпит оценките били изравнени и всички получили петици. Студентите, които учили съвестно били разочаровани, а тези, които не учили били щастливи. Когато наближил вторият изпит, студентите, които учили малко този път учили още по-малко, а тези, които преди учили съвестно решили, че сега това няма особен смисъл и те учили по-малко.

На втория изпит всички получили четворки! Никой не бил щастлив.
След третия изпит всички получили тройки.

Докато се провеждали изпитите, оценките никога повече не се покачили, защото караниците и обвиненията довели до омраза и никой не искал да учи заради другите.

За тяхна изненада на следващия изпит ВСИЧКИ БИЛИ СКЪСАНИ. Тогава професорът им обяснил, че социализмът също се проваля, защото когато наградата е голяма и усилието за постигането й е голямо, а когато правителството отнеме наградата никой няма да опита да я получи. Толкова е просто.

Петте извода от този експеримент:

1. Не можеш със закон да направиш бедния богат, без да направиш богатия беден.
2. Ако някой получава без да се труди, друг трябва да се труди без да получава.
3. Правителството не може да даде нещо на някого, без преди това да го вземе от някой друг.
4. Не можеш да увеличиш богатството, разделяйки го.
5. Когато половината от хората стигнат до идеята, че не е нужно да се трудят, защото другата половина ще се погрижи за тях, и когато другата половина стигне до идеята, че не искат да се трудят, защото друг ще се ползва от плода на труда им, това е началото на гибелта на нацията."

Тук има хора, които никога, ама абсолютно никога няма да схванат написаното.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
1913
Контакти:

Мнениеот 1913 » 22 авг 2013 17:00

Нали няма да ме обиждаш с твърдението, че съм копирал това тук заради споменатите от теб индивиди... Те не заслужават подобно внимание.
[center][wrapimg=]https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/s350x350/1782155_10203359119959520_2077530093_n.jpg?oh=d835df5c333af43a2432f0d8305f9166&oe=586C0965[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 22 авг 2013 17:21

И какво общо има написаното, дето е трудно за схващане, с политиката на Орешарски? И дали в Скандинавия някой не работи, защото друг щял да работи зарад него? ( изключвам негрите и източноевропейските мангали ). Само да вметна, че там управляват социалисти.
А най-паче какво общо има пък с темата за протестите, организирани и подкрепяни от партии-неудачници? Едните взели само 30 %, другите пък не взели и 3% ?
Евтиното философстване на тема " социализъм " не вълнува никого и е минало. Никой и не иска да прави социализъм, след провала на експеримента. Но дали не съзирам в него нотка носталгия по славните времена на СДС?
Обаче СДС се разпадна, а съперникът е по-жив отвсякога. И е на власт. Което би трябвало да е урок за всечки потенциални "демократи". Явно ненаучен урок, след като въпросните се връщат начело за трети път от 1995 насам.
А с потенциала на бибитковци и раданкъневци, след години ще има и четвърти път. И ако някой носи вина за днешното управление, това са именно те и предшествениците им. Но кой ти мисли толкова сложни работи?
Благодаря за вниманието.
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

bai hoi
Контакти:

Мнениеот bai hoi » 22 авг 2013 18:10

sin4ec написа: А с потенциала на бибитковци и раданкъневци, след години ще има и четвърти път. И ако някой носи вина за днешното управление, това са именно те и предшествениците им. Но кой ти мисли толкова сложни работи?
Благодаря за вниманието.

Ебати ниското ниво,чак ме е гнус че ти отговарям,с какво бе ти форумен мишоко си
повече от човек като Радан Кънев,та си позволяваш да го квалифицираш по този начин,
може би си постигнал повече от него,в коя област обаче -може би в напиването,в блъскането на
пешеходци по улицата,в ходенето на платени митинги и пикаенето по стените на операта.
Познавам Кънев като колега юрист,за него мога да ти кажа че е изключително кадърен и уважаван адвокат,
с достатъчно успешна кариера,все си мисля че страната ни има нужда от такива способни и честни хора.
Ако имаше повече "раданкъневци",а не "орешаровци","догановци","станишевци" и "караибрахимовци",
щяхме да сме далеч по-добре.
Ама нищо,подкрепяй си корумпираното и престъпно правителство,с най-невзрачния и безгръбначен премиер
в историята на България,а лично ще подкрепям нормалните и кадърни хора.
Успех в живота е в мисленето на "сложни работи"

daduradam
Контакти:

Мнениеот daduradam » 22 авг 2013 18:47

Написаното по-горе е много интересно, но не виждам какво прави тук.Тук спорът към момента е дали да ни управляват комуняги(герп) или социалисти.Ми предпочитам социалистите.Още повече, че в България в момента дясна партия няма ;)

Синчец, принципно съм съгласен с теб, но специално социализмът в Скандинавия е много особен и интересен.Лично аз не мога да го нарека социализъм.
[wrapimg=]http://stream1.gifsoup.com/view6/4262317/friends-dance-o.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 22 авг 2013 20:41

bai hoi написа:
sin4ec написа: А с потенциала на бибитковци и раданкъневци, след години ще има и четвърти път. И ако някой носи вина за днешното управление, това са именно те и предшествениците им. Но кой ти мисли толкова сложни работи?
Благодаря за вниманието.

Ебати ниското ниво,чак ме е гнус че ти отговарям,с какво бе ти форумен мишоко си
повече от човек като Радан Кънев,та си позволяваш да го квалифицираш по този начин,
може би си постигнал повече от него,в коя област обаче -може би в напиването,в блъскането на
пешеходци по улицата,в ходенето на платени митинги и пикаенето по стените на операта.
Познавам Кънев като колега юрист,за него мога да ти кажа че е изключително кадърен и уважаван адвокат,
с достатъчно успешна кариера,все си мисля че страната ни има нужда от такива способни и честни хора.
Ако имаше повече "раданкъневци",а не "орешаровци","догановци","станишевци" и "караибрахимовци",
щяхме да сме далеч по-добре.
Ама нищо,подкрепяй си корумпираното и престъпно правителство,с най-невзрачния и безгръбначен премиер
в историята на България,а лично ще подкрепям нормалните и кадърни хора.
Успех в живота е в мисленето на "сложни работи"

На кого е ниско нивото личи най-напред от правописа. И когато последният е на ниво циганин-абитуриент, е малко трудничко да коментираш другите. Колкото до квалификациите, използвал съм единствено " раданкъневеци". Ако някой се е обидил, си е негов проблем. А дали те е гнус, баш ме брига... като те е гнус, фатай парцало и бриши! Както казах на един психопат-гербераст, да се говори в такъв аспект за ПТП, за което едикойси няма вина е глупаво. Никога не знаеш какво ще ти се случи утре. И лесно можеш да изпаднеш в тежка ситуация. Но това е въпрос на морал и акъл-все неща, за които много говорите, пък никой не ги е виждал.
Въобще като гледам нивото на подкрепящите протеста в темата, като изключа Летиция, Васконти и още 2-3, майка плаче. Да ви пикая на ентелегентството, душички! Зорлем докарахте БСП на власт с мълчаливата си подкрепа за герберастките безумия, зорлем ги изведохте начело на екзитполовете, зорлем настройвате неутралните на вереф. От пишещите в темата против протеста само един е фен на БСП, но вие сте в състояние да направите такива и случайно попадналите тук.
Точно както лидерите ви направиха от един щурмовак на Парламента в онзи 10 януари 1997 този, който ви иронизира в момента. Дерзайте, целта е близо. Още малко ентелегентство и БСП сами ще предизвикат избори, за да ви пометат.
И много хора с удоволствие ще им помогнат. Включително и аз.

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 22 авг 2013 20:49

daduradam написа:Синчец, принципно съм съгласен с теб, но специално социализмът в Скандинавия е много особен и интересен.Лично аз не мога да го нарека социализъм.

Да, това си е така и е материал за отделна тема. Забележи-общи авиолинии, комуникации, жп транспорт и още. Изключително интересен полуостров, и каква разлика с другия полуостров в Европа, антиподи и по географски признак, и по какво ли не... 2 в ЕС, 2 отвън и една в морето! :) Май само искрената любов към спиртните напитки ни е общото.
Но си е офтопик.

Върни се в “Архив”