Анкета: За кого бихте гласували ако изборите бяха днес?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

АНКЕТА: За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?

1)ГЕРБ
49
25%
2)БСП
27
14%
3)Атака
25
13%
4)СДС
7
4%
5)ДСБ
59
30%
6)България на гражданите (на Кунева)
3
2%
7)ДПС
2
1%
8)РЗС
2
1%
9) ВМРО
9
5%
10) Друга (Коя?)
16
8%

Общо гласове: 199

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Re: АНКЕТА: За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?

Мнениеот megan fox » 25 яну 2013 23:50

parvanoff написа:
megan fox написа:
Не, не говоря за тях. Ти даже не знаеш за кои избори говоря. Това, което ти поствам е от закона за избирането на народни представители, т.е. депутати. И е същият закон, по който ще протекат следващите парламентарни избори. В същото време изказвам мнение, че последните президентски избори бяха манипулирани. Ако за теб няма разлика м/у президентски и парламентарни избори много лошо за теб. Най-малкото, че президентските са мажоритарни избори, а парламентарните не са. На парламентарните избори се избират само 31 депутата мажоритарно, останалите 209 се избират пропорциално. ;) Съответно има съществени разлики в провеждането на избори, както и законите, които важат и не на последно място за предстоящите избори винаги се избират нови членове на ЦИК. Сега на дневен ред е референдума за АЕЦ Белене и имаме настояща ЦИК. За следващите парламентарни избори ще имаме друга ЦИК, с други членове, определени от президента - Росен Плевнелиев.

Сега стана ли вече по-ясно за какво говорим?

Хайде тогава да уточним. Ти говориш, че Герб ще нагласят следващите избори? Един вид вече са ти го казали звездите-така ли да разбирам? ;) Освен всичко друго ти обвини Герб, че щели да вземат всички ръководни постове в ЦИК, което не е така! Нито за предишните, нито за бъдещите избори! И ти го показах, а ти взе сега да се заяждаш, че нямало да бъдат същите членове. Хубаво, няма да са същите, но ще бъдат на същият принцип и ще има отново хора на всички парламентарно представени партии, което изключва твоите конспиративни теории... Виждам, че се чудиш за какво да се захванеш, за да избягаш от основния въпрос, а той бе, че няма да са само от Герб ръководните органи в ЦИК! И естествено въпросът, че не Герб са приемали този изборен закон за квотите в ЦИК! И естествено започна да отклоняваш темата-хайде нема нужда... ;) Сега търся да видя кога Герб са приемали поправки, че партиите няма да имат наблюдатели, но не намирам такова нещо...

Да, аз казвам, че ГЕРБ ще манипулират следващите парламентарни избори. Референдума за АЕЦ Белене, изобщо не го броя. И ок, в ЦИК може да има и представители на другите партии, но на високите етажи в комисията, където ще са така неречените шефове и ще имат възможността да манипулират хода на изборите ще са хора на ГЕРБ, евентуално и на Костов (тъкмо да се спаси закона), ако се договорят ББ и Костов (на където отиват нещата).
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 25 яну 2013 23:55

megan fox написа:
parvanoff написа:
megan fox написа:
Не, не говоря за тях. Ти даже не знаеш за кои избори говоря. Това, което ти поствам е от закона за избирането на народни представители, т.е. депутати. И е същият закон, по който ще протекат следващите парламентарни избори. В същото време изказвам мнение, че последните президентски избори бяха манипулирани. Ако за теб няма разлика м/у президентски и парламентарни избори много лошо за теб. Най-малкото, че президентските са мажоритарни избори, а парламентарните не са. На парламентарните избори се избират само 31 депутата мажоритарно, останалите 209 се избират пропорциално. ;) Съответно има съществени разлики в провеждането на избори, както и законите, които важат и не на последно място за предстоящите избори винаги се избират нови членове на ЦИК. Сега на дневен ред е референдума за АЕЦ Белене и имаме настояща ЦИК. За следващите парламентарни избори ще имаме друга ЦИК, с други членове, определени от президента - Росен Плевнелиев.

Сега стана ли вече по-ясно за какво говорим?

Хайде тогава да уточним. Ти говориш, че Герб ще нагласят следващите избори? Един вид вече са ти го казали звездите-така ли да разбирам? ;) Освен всичко друго ти обвини Герб, че щели да вземат всички ръководни постове в ЦИК, което не е така! Нито за предишните, нито за бъдещите избори! И ти го показах, а ти взе сега да се заяждаш, че нямало да бъдат същите членове. Хубаво, няма да са същите, но ще бъдат на същият принцип и ще има отново хора на всички парламентарно представени партии, което изключва твоите конспиративни теории... Виждам, че се чудиш за какво да се захванеш, за да избягаш от основния въпрос, а той бе, че няма да са само от Герб ръководните органи в ЦИК! И естествено въпросът, че не Герб са приемали този изборен закон за квотите в ЦИК! И естествено започна да отклоняваш темата-хайде нема нужда... ;) Сега търся да видя кога Герб са приемали поправки, че партиите няма да имат наблюдатели, но не намирам такова нещо...

Да, аз казвам, че ГЕРБ ще манипулират следващите парламентарни избори. Референдума за АЕЦ Белене, изобщо не го броя. И ок, в ЦИК може да има и представители на другите партии, но на високите етажи в комисията, където ще са така неречените шефове и ще имат възможността да манипулират хода на изборите ще са хора на ГЕРБ, евентуално и на Костов (тъкмо да се спаси закона), ако се договорят ББ и Костов (на където отиват нещата).

Именно такава ми бе мисълта, че звездите ти го говорят-разбрах... И докато аз, като лаик си играя да търся дали думите ти са истина, ти като запознат се опитваш да манипулираш, че Герб щели да вземат всички ръководни постове в ЦИК. Какво значи високите етажи? Та всяка партия в парламента ще има заместник председател...
само Левски и България
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!

Потребителски аватар
1913
Контакти:

Мнениеот 1913 » 26 яну 2013 00:03

Тази работа с погрешното преброяване на бюлетините в ЦИК не е толкова проста, колкото се изкарва в темата. В изборните комисии бюлетините се броят в присъстивето на всички членове на съответните комисии, които са представители на парламентарно представените партии. Съставя се протокол с подписите на всички присъстващи членове, който трудно може да бъде фалшифициран. Междувременно, резултатите се подават в централите на всички партии, които после следят стриктно да няма разминавания с подадените от тяхните хора, данни. То ако ставаше така, нямаше да се хвърлят луди пари за купуването на гласове и докарването на хиляди "туристи" от чужбина всеки път, което за радост няма да е възможно на предстоящите избори.
[center][wrapimg=]https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/s350x350/1782155_10203359119959520_2077530093_n.jpg?oh=d835df5c333af43a2432f0d8305f9166&oe=586C0965[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 26 яну 2013 00:05

parvanoff написа:
megan fox написа:
dunavfc написа:Е кой друг има интерес конкретно Плевнелиев да спечели изборите освен ГЕРБ ?

Никой друг, но пак казвам, за да манипулираш изборните резултати не е необходимо да купуваш гласове, още повече, че така излиза доста по-скъпо. Защо да купуваш примерно 500 хиляди гласа по 50 лева единият, като можеш да купиш 50-те човека, които броят бюлетините за по 2-3 хиляди лева и ще ти излезе доста по-евтино. ;)

И защо си мислиш, че само Герб могат да ги купят? :shock:

Защото в момента те са на власт и могат да използват тази власт. Няма какво да си кривим душите, ГЕРБ въведоха баси полицайщината в страната. Реално не е необходимо да купуват с пари въпросните хора, могат да ги притиснат с властта, която имат, за да им бъде свършена необходимата работа. ББ е толкова самовлюбен и толкова алчен за власт, че ще направи всичко по силите си да си уреди още един мандат, за да успее да оглозга и малкото останало от милата ни държава!

Според теб защо ГЕРБ са толкова против АЕЦ Белене? ;) Нищо, че в същото време ГЕРБ са вносители на референдума като защитници на АЕЦ Белене (можеш да провериш, че от тази позиция внесоха в Парламента за гласуване дали да се проведе референдум), реално знаем и виждаме ден след ден тяхната позиция. Та защо? Защото винаги, когато има такива големи проекти, има и тлъсти комисиони, които се раздават под масата. Е в случая на АЕЦ Белене те вече са раздадени, без ГЕРБ да получат нищо от тях! Но успеят ли да убедят обществеността, че ще е по-добре да се построи нов реактор в Козлодуй, то тогава ще има доста тлъсти комисиони за раздаване и познай кой ще лапне лъвският пай? ;) В краен случай просто нов АЕЦ няма да има, но това е друга тема на разговор.

Поради същността на бизнеса ни дълги години работихме с ръководните хора в кръга "Олимп", най-вече Славчо Христов и братя Джанкови. За незапознатите да обясня: кръга "Олимп" е подчинен на Иван Костов, а Славчо Христов му е дясната ръка. Кръга "Олимп" държеше дълги години 51% от акциите на "Златни пясъци" АД, после купиха още акции, в момента не знам какъв точно дял имат, не ме е интересува. Всичките им хотели на Златните + Аквапарка ние сме им ги проектирали, архитект е Явор Вулов от София, но инженерната част от проектите е наше дело. Покрай съвместната работа с този хора стана така, че ги познавам лично и ти е бедна фантазията какви неща знам, за злоупотребата с власт, как е провел Костов масовата приватизация (откъдето идват основната част от парите на кръга "Олимп") и като цяло как се манипулират избори. Така че ако тръгнем да говорим на дълго и на широко, повярвай ми имам много какво да кажа по въпроса, друг е въпроса дали после няма да има доста неприятни последствия за мен и близките ми! Е в момента ГЕРБ въртят същите схеми като СДС на Костов и си имат свой кръг от приближени лица, чиито интереси обслужават.

Толкова от мен по темата и без това казах много повече, отколкото беше необходимо!

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 26 яну 2013 00:07

1913 написа:Тази работа с погрешното преброяване на бюлетините в ЦИК не е толкова проста, колкото се изкарва в темата. В изборните комисии бюлетините се броят в присъстивето на всички членове на съответните комисии, които са представители на парламентарно представените партии. Съставя се протокол с подписите на всички присъстващи членове, който трудно може да бъде фалшифициран. Междувременно, резултатите се подават в централите на всички партии, които после следят стриктно да няма разминавания с подадените от тяхните хора, данни. То ако ставаше така, нямаше да се хвърлят луди пари за купуването на гласове и докарването на хиляди "туристи" от чужбина всеки път, което за радост няма да е възможно на предстоящите избори.

Така БЕШЕ досега! На следващите парламентарни избори бюлетините ще се броят чак в София, след като бъдат транспортирани там. ;) Дали това не е предпоставка за подмяна на вота??? ;)

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 26 яну 2013 00:13

megan fox написа:
Защото в момента те са на власт и могат да използват тази власт. Няма какво да си кривим душите, ГЕРБ въведоха баси полицайщината в страната. Реално не е необходимо да купуват с пари въпросните хора, могат да ги притиснат с властта, която имат, за да им бъде свършена необходимата работа. ББ е толкова самовлюбен и толкова алчен за власт, че ще направи всичко по силите си да си уреди още един мандат, за да успее да оглозга и малкото останало от милата ни държава!

Според теб защо ГЕРБ са толкова против АЕЦ Белене? ;) Нищо, че в същото време ГЕРБ са вносители на референдума като защитници на АЕЦ Белене (можеш да провериш, че от тази позиция внесоха в Парламента за гласуване дали да се проведе референдум), реално знаем и виждаме ден след ден тяхната позиция. Та защо? Защото винаги, когато има такива големи проекти, има и тлъсти комисиони, които се раздават под масата. Е в случая на АЕЦ Белене те вече са раздадени, без ГЕРБ да получат нищо от тях! Но успеят ли да убедят обществеността, че ще е по-добре да се построи нов реактор в Козлодуй, то тогава ще има доста тлъсти комисиони за раздаване и познай кой ще лапне лъвският пай? ;) В краен случай просто нов АЕЦ няма да има, но това е друга тема на разговор.

Поради същността на бизнеса ни дълги години работихме с ръководните хора в кръга "Олимп", най-вече Славчо Христов и братя Джанкови. За незапознатите да обясня: кръга "Олимп" е подчинен на Иван Костов, а Славчо Христов му е дясната ръка. Кръга "Олимп" държеше дълги години 51% от акциите на "Златни пясъци" АД, после купиха още акции, в момента не знам какъв точно дял имат, не ме е интересува. Всичките им хотели на Златните + Аквапарка ние сме им ги проектирали, архитект е Явор Вулов от София, но инженерната част от проектите е наше дело. Покрай съвместната работа с този хора стана така, че ги познавам лично и ти е бедна фантазията какви неща знам, за злоупотребата с власт, как е провел Костов масовата приватизация (откъдето идват основната част от парите на кръга "Олимп") и като цяло как се манипулират избори. Така че ако тръгнем да говорим на дълго и на широко, повярвай ми имам много какво да кажа по въпроса, друг е въпроса дали после няма да има доста неприятни последствия за мен и близките ми! Е в момента ГЕРБ въртят същите схеми като СДС на Костов и си имат свой кръг от приближени лица, чиито интереси обслужават.

Толкова от мен по темата и без това казах много повече, отколкото беше необходимо!

Пак хиляди недоказуеми твърдения. Не казвам, че не са така, но аз едно твърдение недоказуемо не съм хвърлил против бс/к/п, колкото и да са ми неприятни. С недоказуеми твърдения да работят други хора, макар че точно за хотелите в Златните и аз поназнайвам някои неща, но са недоказуеми и няма смисъл от такива плюнки, защото те реално са без стойност и могат само да манипулират... Както се казва в една песен dust in the wind-думи без стойност... ;)
dunavfc написа:W84 не пречи на интелигентните хора да водят една сериозна дискусия,като под интелигентни нямам предвид себе си,а първаноф и меган ;) Не е нужно във всяка една тема,без значение дали си имаш някакво понятие да сереш по ГЕРБ ;)

[offtopic]Хаха, аз също се изключвам от списъка-дори нямам висше образование, но благодаря-взаимно е /за интелекта/ ;)[/offtopic] Лека нощ на участващите в дискусията-аз ще бегам, че утре трябва да се работи...
само Левски и България
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 26 яну 2013 00:23

parvanoff написа:Пак хиляди недоказуеми твърдения. Не казвам, че не са така, но аз едно твърдение недоказуемо не съм хвърлил против бс/к/п, колкото и да са ми неприятни. С недоказуеми твърдения да работят други хора, макар че точно за хотелите в Златните и аз поназнайвам някои неща, но са недоказуеми и няма смисъл от такива плюнки, защото те реално са без стойност и могат само да манипулират... Както се казва в една песен dust in the wind-думи без стойност... ;)

Недоказуеми за теб, не и за мен! Проблема е какво ще ми струва, ако посмея да писна и да изкарам доказателства... ;)

Ще ти дам само един пример, който лесно можеш да провериш в нета, или поне част от него - приватизацията на Софийски хлебозавод. Точно с врътката от хлебозавода братя Джанкови си изкараха парите, с които купиха и после направиха основен ремонт на хотел "Морска звезда" на Златните. ;)

За какво иде реч: Когато дойде време да се приватизира Софийски хлебозавод до финалната фаза на търга стигнаха само 5 оферти, 3 български и 2 чуждестранни (до тук всичко можеш да го провериш, ако ти се търси). Това, което не можеш да провериш е следното: Офертата на братя Джанкови бе предпоследната по изгодност, най-добрата бе на гръцки консорциум. В последствие братя Джанкови печелят търга (разбира се с благословията на Костов, срещу съответна комисиона) и продадоха Софийски хлебозавод на въпросният гръцки консорциум - “Лулис интернешънъл фуудс ентърпрайсис” за цената, която гърците бяха посочили в офертата си (това последното, че братя Джанкови продадоха хлебозавода на тия гърци също можеш да го провериш), с парите от гърците те купиха и направиха основен ремонт на хотела, който казах. Изводите са за теб!

И това е само един такъв пример, има още доста. :X :X :X

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 26 яну 2013 00:36

Ама вие защо си мислите, че изборите някога са били напълно честни :lol: Той Алеко още го е описал... В този спор двата "лагера" сте прави. Първо не само ГЕРБ купуват гласове, ами това правеха всички преди тях и второ както казва Мегъна не е въпросът само в купуването на гласове. Много по-лесно е да се манипулира вота като просто се "скрият" гласове както стана на изборите 2011 година примерно. Вие след като се приберете у вас, след като сте били в стаичката нима знаете какво се случва с гласа ви :lol: За съжаление само едно ръчно преброяване глас по глас, при касиран вот може да докаже как стоят нещата наистина. Но пък никой не е толкова дързък, че на парламентарни избори да си спечелва стотици хиляди гласове преднина по този начин.

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 26 яну 2013 00:45

MORSKI написа:Ама вие защо си мислите, че изборите някога са били напълно честни :lol: Той Алеко още го е описал... В този спор двата "лагера" сте прави. Първо не само ГЕРБ купуват гласове, ами това правеха всички преди тях и второ както казва Мегъна не е въпросът само в купуването на гласове. Много по-лесно е да се манипулира вота като просто се "скрият" гласове както стана на изборите 2011 година примерно. Вие след като се приберете у вас, след като сте били в стаичката нима знаете какво се случва с гласа ви :lol: За съжаление само едно ръчно преброяване глас по глас, при касиран вот може да докаже как стоят нещата наистина. Но пък никой не е толкова дързък, че на парламентарни избори да си спечелва стотици хиляди гласове преднина по този начин.

Марски, хубаво казваш касиране на изборите, но това трябва да бъде разрешено от ВАС. Дори и да приемем, че ВАС го разреши това нещо, ако има просто унищожени/изхвърлени бюлетини какво правим? Колкото и да се броят гласовете при касирането няма как да бъдат компенсирани липсващите бюлетини на опонента.

Потребителски аватар
1913
Контакти:

Мнениеот 1913 » 26 яну 2013 01:20

megan fox написа:
1913 написа:Тази работа с погрешното преброяване на бюлетините в ЦИК не е толкова проста, колкото се изкарва в темата. В изборните комисии бюлетините се броят в присъстивето на всички членове на съответните комисии, които са представители на парламентарно представените партии. Съставя се протокол с подписите на всички присъстващи членове, който трудно може да бъде фалшифициран. Междувременно, резултатите се подават в централите на всички партии, които после следят стриктно да няма разминавания с подадените от тяхните хора, данни. То ако ставаше така, нямаше да се хвърлят луди пари за купуването на гласове и докарването на хиляди "туристи" от чужбина всеки път, което за радост няма да е възможно на предстоящите избори.

Така БЕШЕ досега! На следващите парламентарни избори бюлетините ще се броят чак в София, след като бъдат транспортирани там. ;) Дали това не е предпоставка за подмяна на вота??? ;)

Ако има такава промяна, тя действително звучи странно, но пак зависи каква би била организацията на изборите, може да се окаже порочна, може и да не се окаже. Обаче казаното остава в сила за отминалите избори, за които големи манипулации могат да се търсят много повече в купуването на гласове (доказани и заснети с камера случаи имаше в редица цигански махали, където навсякъде бяха взели пари, за да гласуват за кандидата, който загуби на втория тур), отколкото в преброяването им. Не казвам, че не е било възможно да са ставали грешки, но те едва ли са били в размери, които да са били решаващи. Това не е като на изборите през 1990 и 1991, когато преброените бюлетини бяха със стотици хиляди над броя на гласувалите.
[center][wrapimg=]https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/s350x350/1782155_10203359119959520_2077530093_n.jpg?oh=d835df5c333af43a2432f0d8305f9166&oe=586C0965[/wrapimg][/center]

Върни се в “Архив”