Мнениеот Jimmy8 » 24 апр 2009 18:28
„Неочаквано добра комбинация“
24.04.2009
Три в едно! Популярната реклама, която всички сме чували, стана отново актуална, но не толкова заради наближаващото лято, колкото заради цирковата трупа, носеща името „Ботев“ Пловдив. Да ме прощават цирковите артисти. Нищо лично, просто израз за състоянието, в което се намират „канарчетата“.
Вчерашната среща, която футболистите обявиха, че ще изиграят за честта на клуба и за феновете, даде точен отговор на въпроса: стигна ли „Ботев“ дъното?! Не, не го е стигнал, а отдавна го е пробил и дълбае в един нов свят! Белите ленти, които сложиха на ръкавите си играчите на Пепо Пенчев, трябваше да бъдат заменени от бели знамена! Всички знаем какво символизира бялото знаме! От друга страна ние сме наясно, че те не са виновни! Просто толкова си могат. За вчерашния спектакъл няма какво да се говори. Той се коментира само с пет думи: дузпа, асистенция, автогол, червен картон!
Та да се върна към популярната реклама. Стана ясно, че Гергов отново влиза в „играта“. Така сапунката вече е с участието на Христолов, Гергов и Кръстева, от една страна и „Ботев“ Пловдив от друга. Три в едно, нали така? Единственото, в което се съмнявам е продължението на рекламата, а именно неочаквано добрата комбинация! Пълен лаик съм, що се отнася до финансовите и юридически схеми, при които би се извършила продажбата, но дори като такъв, има някои неща, които ме смущават.
Първото нещо, което не ми е ясно е как Христолов ще продаде акциите си на Гергов, при положение, че са запорирани? Предполагам, че единственият вариант е, ако Гергов се разбере с Кръстева, че при евентуално закупуване на клуба, той ще и върне дадените пари. Тук обаче има две въпросителни! Кой е казал, че Кръстева ще се съгласи на такъв вариант и ще се откаже от „Ботев“? Не е ли по-изгодно за нея да смачка бряговския тарикат, пък дори и с цената на това, „Ботев“ да играе във „В“ група? Тя е дала пари, води съдебни дела и т.н. Да не говорим, че реномето и е сринато, заради филма, в който я вкара Пришълецът!
Вторият въпрос е свързан със самия Гергов. Съвсем скоро бе драмата по закупуването на „Локомотив“. Сделката не се състоя, поради това, че след обстоен анализ активите и пасивите на „Лаута“, бизнесменът установи, че там има посредствени футболисти, косачка, рейс и искана нереална сума. Това прекрати разговорите и на „Лаута“ си остана Топалова и компания.
При това положение, някой може ли да измисли логична причина, при която Гергов да вземе „Ботев“? На стадион „Христо Ботев“ могат дамо да си мечтаят за посредствените футболисти от „Лаута“! Тук няма нито косачка, нито рейс, а само огромни пасиви. Прибавяйки към това цените, които е свикнал да иска Пришълецът, то мисията става невъзможна.
Правейки сравнителен анализ, става ясно, че само и единствено нефутболна причина би накарала Гергов да оглави „Ботев“ Пловдив, при тези условия! Предстоят избори! Както Гергов, така и Кръстева представляват някакви интереси. Спасяването на „Ботев“ със сигурност би било силен политически ход!
В крайна сметка времето ще покаже какво ще се случи. Гадното е, че личното ми усещане е такова, че който и да стане собственик на „Ботев“, няма да „гори“ истински с „жълто-черната“ идея! Така или иначе едно е сигурно. Злото си има име и то е Димитър Христолов! Който и да дойде на негово място, ще бъде приет като спасител!
Е, с едно на ум! Все пак 10 години гавра, малко или много промениха възприятията на феновете от „Колежа“. Дано някой успее да върне тяхното доверие!
Писна ми от сапунки: Стефан Попов