Ла Лига - Сезон 2018/2019

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
YANTRA_FOREVER
Контакти:

Re: Ла Лига - Сезон 2018/2019

Мнениеот YANTRA_FOREVER » 02 сеп 2018 23:17

Да получиш червен картон, защото противников играч посяга да те фрасне с юмрук...чудно. Като цяло се получава едно от най-постните дербита в последните години, но тоя епизод беше много глупав. Май ВАР се ползва само при директни ч.к. за съжаление.
Днес явно валенсианци ще останат под светлината на прожекторите. Страхотно дерби направиха и засега засенчват иначе най-големия сблъсък в испанския футбол.
Изображение Изображение

SilentKiller

Мнениеот SilentKiller » 02 сеп 2018 23:24

Не гледам севилското дерби в момента, после ще видя разширен репортаж, но явно не съм изпуснал много щом е 0-0. Поне да има меле накрая и още червени картони, иначе какво горещо южно севилско дерби ще е изобщо ако няма бой! :lol:

Потребителски аватар
Mathias_Coureur
Контакти:

Мнениеот Mathias_Coureur » 02 сеп 2018 23:29

Гооооолллл! Бетис- Севиля 1:0! 8-)

SilentKiller

Мнениеот SilentKiller » 02 сеп 2018 23:38

Относно мачът на Барса, аз не изпадам в някаква еуфория, въпреки 8те гола. Миналата година за цялата есен головете във вратата на Барса в Ла Лига се брояха на пръстите на ръката за цял полусезон, а сега Уеска ти вкарва 2 гола на Кампа. Получава се нещо като еуфорията на Реал от дъненето на слабаци, а мачът им с Атлетико някак си го замитат под килима. Рома в САЩ (макар и контрола) пак ни набута 4 гола, Тотнъм 2 и т.н.! Валверде миналия сезон спечели титлата благодарение на здравата защита поне до март месец мисля че Барса имаше най-малко допуснати голове, след това Атлетико ни задмина. До март за 3/4 от първенството Барса беше допуснала едва 13 гола в Примера, но след това в през април и май за последните 9 кръга от първенството допусна 16 гола - невероятно отпускане - тогава беше издънката в Рим 0-3 и загубата 4-5 от Леванте. Валверде ще има бая работа тоя сезон, а този Ленгле дето дойде от Севиля не ми вдъхва много доверие. :roll:

Потребителски аватар
Mathias_Coureur
Контакти:

Мнениеот Mathias_Coureur » 02 сеп 2018 23:53

Бетис победи Севиля с 1:0 в дербитo на Андалусия с гол на Хоакин. Много добре изигран тактически грамотно мач от Кике Сетиен!Страхотен гол на Хоакин. Севиля е зелено-бяла!Mucho Betis! 8-)
Следващото ни изпитание е с Валенсия. Дано вземем поне равен от този мач, а защо не и да ги бием.

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 02 сеп 2018 23:54

На мен също този втори жълт картон на Меса ми се видя доста пресилен. Реално в тази ситуация по-скоро Пау Лопес си беше за картон, а най-добре просто да бяха получили по една устна забележка и толкова. Според мен това отсъждане си имаше известно влияние, защото Севиля с напредване на мача подобряваха играта си и изглеждаха повече като отбора, който може да поведе. Бетис след първите стихийни 10-15 минути не показаха почти нищо до изгонването на Меса. При всички положения доста по-постничко севилско дерби, в сравнение с валенсианското по-рано днес. Може би защитите на Бетис и Севиля бяха като цяло по-стабилни, но мисля, че и нападателите им направиха доста по-малко от тези на Леванте и Валенсия.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 03 сеп 2018 02:38

SilentKiller написа:Относно мачът на Барса, аз не изпадам в някаква еуфория, въпреки 8те гола. Миналата година за цялата есен головете във вратата на Барса в Ла Лига се брояха на пръстите на ръката за цял полусезон, а сега Уеска ти вкарва 2 гола на Кампа. Получава се нещо като еуфорията на Реал от дъненето на слабаци, а мачът им с Атлетико някак си го замитат под килима.

Няма уефория никаква и напълно наясно сме с какви отбори играхме и какви предстоят. Няма как обаче да не сме доволни след като дори и срещу слабаците успяваме да вкараме много голове, а това миналият сезон беше мъка. Вкарвахме някой гол и оставяхме противника да владее топката и логично ни вкарваха, а да не броим факта че точно срещу слабаците миналата година се издънихме и заради тях отпаднахме за титлата още ноември месец. Миналата година по това време имахме само 1 победа и два равни мача срещу Валенсия и Леванте, а кръг по късно дори претърпяхме загуба в Мадрид от Бетис.

Титла се печели именно срещу слабите и корави отбори, а дербитата рядко допринасят за печеленето на дадена титла. Миналата година се издънихме срещу Леванте и то в двете срещи, Херона, Бетис, Еспаньол, Виляреал в Мадрид, позволихме на Селта да ни изравнят в края на мача и т.н. и като ги сметнеш ей го колко точки загубихме. Да не броим, че не спечелихме нито едно дерби - равен с Билбао и в двата мача, два равни с Атлетико, Севиля ни победи, Барселона ни победи и после равен и т.н. все загубени точки и то в повечето случаи с лека ръка точно заради лошата игра.

По скоро ти си мислиш, че сме в някаква еуфория или така ги виждаш нещата след трите убедителни победи и тайничко се надяваш, че не сме във форма и стискаш палци да се издъним сега във всички важни срещи, които ни предстоят. Може и да стане понеже отбора все още се обиграва без Роналдо и с новият треньор, ама както винаги рано или късно ще се върнем на правият път, а този сезон е преходен и ако може да постигнем нещо е добро дошло. Догодина ще е по различно понеже вече ще сме свикнали без Роналдо и с новият треньор, а и се очаква да се подпише с някой добър играч като Азар, а защо не и Мбапе или Неймар и то заради това Перес сега не иска да хвърля много пари само за един играч. Азар ако не подпише нов договор другото лято ще дойде за почти без пари както Куртоа сега, а ако бяхме атакували това лято трябваше да метнем едни 200 млн., което е голяма глупост.

Мача с Атлетико не сме го оставили под килима, ама не играхме хич зле там като двете груби грешки на Варан ни костваха купата особено втората му грешка. Той не беше готов и не знам защо решиха да го пуснат титуляр след като беше на няма и седмица тренировки след почивката. Видя се грешката и ето, че в първите два мача от сезона започна от пейката и чак сега вчера започна титуляр.

Потребителски аватар
rebelheartous
Контакти:

Мнениеот rebelheartous » 03 сеп 2018 10:12

Mathias_Coureur написа:Бетис победи Севиля с 1:0 в дербитo на Андалусия с гол на Хоакин. Много добре изигран тактически грамотно мач от Кике Сетиен!Страхотен гол на Хоакин. Севиля е зелено-бяла!Mucho Betis! 8-)
Следващото ни изпитание е с Валенсия. Дано вземем поне равен от този мач, а защо не и да ги бием.

Реално ако не беше червения картон, не ви виждах. Постно, постно, постно. Този Уилям Карвальо е пълно разочарование за мен. Не го познавах добре от Спортинг, но сега в Бетис изглежда много муден, бавен. Не търси топката. На няколко пъти направи рискови влизания за картони. Като цяло единственият, който ми допадна, беше Хоакин – истински лидер.

Потребителски аватар
YANTRA_FOREVER
Контакти:

Мнениеот YANTRA_FOREVER » 03 сеп 2018 10:24

Аз се надявам в клуба да вземат мерки срещу поведението на Роке Меса. Миналата година удря с гърди крака на Гуардадо, сега пък посяга с глава срещу юмрука на Пау Лопес...трябва да е по-внимателен :?
Изображение
Изображение Изображение

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 03 сеп 2018 10:27

Нямаше ЧК!
Много разочароващо начало на сезона, Атлети, Валенсия, Севиля, Бетис, Виляреал са доста зле!
Селта засега са на ниво, ботовете вече дръпнаха с точки напред!

Върни се в “Архив”