Цветан Василев отговаря

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Re: Оманският държавен фонд ще съди България за фалита на КТБ

Мнениеот za nas e toj religiq » 16 юли 2014 01:25

CTAHKO написа:Аз да попитам, какво стана с тези момченца с СМС-те и фейсбука, дето уж предизвикали срива на КТБ :?:

Фейсбука и СМС-те бяха за ПИБ , за КТБ бяха едни качулати нахлули в офисите им да издирват потенциален убиец :lol: :lol:

Потребителски аватар
Bate_Mitko
Контакти:

Мнениеот Bate_Mitko » 16 юли 2014 01:26

Tommi написа:
za nas e toj religiq написа:
Tommi написа:
za nas e toj religiq написа:Не ти говоря за последици, а за алтернативи.
Назад съм ти посочил разлики, ако искаш ги чети. Проблемите с различни банки не се решават със структурирани решения, за да се действа по един същи начин.Все едно да те питам защо в Щатите преди няколко години някои банки фалираха, а други получиха държавна помощ.

Томи, ако реша да защитавам твоята теза ще действам по абсолютно същият начин! ;) Кажи ми само едно, според тебе можеше ли БНБ да се намеси по-рано в случаят с КТБ и да се опита да помогне? Да примерът ти със САЩ е супер, ама видяхме и дори една фалирала банка в такава голяма държава какви последици води след себе си, а представи си какво ще е в една малка България! Може ли някой да гарантира, че ако например фалират КТБ и върнат на вложителите и само до 100 000 евро, колкото са гарантирани / защото и такъв вариант се обсъжда/, вложителите в другите банки няма да тръгнат да теглят спестяванията си от страх да не ги изгубят и така няма да се вкараме в една нова 1997г. Точно това искат някои хора, заедно с падането на борда!!! Точно какво е положението в КТБ никой от нас няма как да знае, но от изнесеното от БНБ мирише от всякъде! Да те не са длъжни по закон веднага да се намесят, но защо не подкрепиха ликвидно банката, или поне да се бяха опитали да се противопоставят по какъвто и да е начин на тази медийна война, отново чрез медиите разбира се. От всякъде си мирише на поръчкова атака срещу КТБ и то от държавните институции, съвместно с медиите на ........... знаеш кого имам предвид!
Ако не можеш да подкрепяш любимият отбор когато губи, не го подкрепяй и когато печели!
Бъди толерантен, битката е долу на терена!
Само БОТЕВ ПЛОВДИВ !

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 16 юли 2014 01:27

Tommi написа:
Не те разбирам , много се отнесе ! Проблема в двете банки е един и същ , решенията обаче са различни ! По твоите думи излиза че ако обърнем нещата, и КТБ не беше изгоряла първа , то управляващите щяха да оставят ПИБ на произвола :?: Ако наистина го мислиш, то няма смисъл да продължаваме да говорим :!:

КТБ на произвола ли беше оставена или се намеси държавата? И не разбираш, че проблемите са подобни, но не едни и същи.

Абе стига бе , продължаваш да се правиш на кон с капаци :o КОГА се намеси държавата при КТБ , като я опряха до стената ли :shock:

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 16 юли 2014 01:29

CTAHKO написа:Аз да попитам, какво стана с тези момченца с СМС-те и фейсбука, дето уж предизвикали срива на КТБ :?:

Фейсбука и СМС-те бяха за ПИБ , за КТБ бяха едни качулати нахлули в офисите им да издирват потенциален убиец :lol: :lol:

Вярно :) Там беше прокуратурата с обиските и картофа по телевизиите дето цял месец не спря да крещи, че държавата фалира и зовеше на помощ МВФ :lol: Що едните са арестувани, а другите са на свобода :?:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
anihilator
Контакти:

Мнениеот anihilator » 16 юли 2014 01:31

CTAHKO написа:

Вярно :) Там беше прокуратурата с обиските и картофа по телевизиите дето цял месец не спря да крещи, че държавата фалира и зовеше на помощ МВФ :lol: Що едните са арестувани, а другите са на свобода :?:

Станко вашето правителство защо такива ги надроби и кога според теб ще се справи със ситуацията ?

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 16 юли 2014 01:32

CTAHKO написа:

Е питай томито , той е по запознат ! Иначе и аз това се питам :lol:

Потребителски аватар
Bate_Mitko
Контакти:

Мнениеот Bate_Mitko » 16 юли 2014 01:32

[quote="Tommi"][quote="za nas e toj religiq"]
КТБ на произвола ли беше оставена или се намеси държавата?

Ето тук е уловката на целият спор Томи, БНБ се намеси в КТБ защото беше ДЛЪЖНА по закон след като банката поиска това :!: Разбираш ли, въпросът е много прост, но знам че няма как да ми отговориш " Защо не се намеси по-рано ? " . От там започват всички съмнения, а реакцията за ПИБ беше светкавична!
Ако не можеш да подкрепяш любимият отбор когато губи, не го подкрепяй и когато печели!
Бъди толерантен, битката е долу на терена!
Само БОТЕВ ПЛОВДИВ !

Потребителски аватар
angelco77
Контакти:

Мнениеот angelco77 » 16 юли 2014 01:34

Tommi написа:
Айде да говорим НЕ каквото ни е изгодно ! Банката си е свършила кеша, тоест наличните пари , нито е в несъстоятелност , нито пък няма други възможности да се стабилизира :!:
БНБ не трябва ли да помага в тия случаи, а не да пречи :?: Как помага в случая ???????? И отговори на втория ми въпрос моля :roll:

Банката свърши парите и не може да изплати влоговете си. В този случай потърси специален надзор и той беше наложен. От тук нататък вече говорим за управленски решения на хората, които са се заели със задачата. Добри или лоши - според възможностите им.
При ПИБ ситуацията е по-различна, следователно и управленските решения и действия са други. Ама е много трудно за обяснение и за разбиране, когато си канар и си силно пристрастен.

Томи,аз не съм пристрастен като канарите,ама тва си е жив обир с помощта на държавата,бе баце.
А,и викаш и управленските решения добри или лоши-според възможностите им.Е,излиза че са лоши,а имат възможност за добри.
За УЕФА сте чисто нов клуб, за БФС сте си Литекс. А общото е, че за всички вие не сте ЦСКА. :mrgreen:

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 16 юли 2014 01:35

anihilator написа:
CTAHKO написа:

Станко вашето правителство защо такива ги надроби и кога според теб ще се справи със ситуацията ?

Кое е нашето правителство и какво е надробило :? БНБ е независима институция, а Иван Искров е сложен там от Боко картофа 8-) Прокуратурата също е независима институция, а Цацаров е сложен там от...ах каква изненада, отново от картофа 8-) Та кой, какво е надробил, викаш :?:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
anihilator
Контакти:

Мнениеот anihilator » 16 юли 2014 01:36

Bate_Mitko написа:Какво общо виждаш между ПИБ и КТБ :shock:

:) :) :) Човек смени си очилата, моля те !!! Кажи ми една разлика в случаите между ПИБ и КТБ , освен подходът на БНБ де , ама аргументирано ако обичаш![/quote]
Първата разлика и най - важна е , че в КТБ бяха парите на държавни фирми , учреждения , болници и др . Напълно съзнателно и умишлено те бяха там . И те бяха откраднати вече ги няма . Това ясно ли ти е !

Върни се в “Архив”