ВЪЗРАЖДАНЕТО на ЦСКА - новини, мнения, анализи

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

petar_m_popov
Контакти:

Re: Спортни новини и политика

Мнениеот petar_m_popov » 30 юни 2016 00:21

NOMER14 написа:Левски от създаването си досега си е бил Левски, защото публиката си е скандирала и все още си скандира "Левски". Някой да е чувал да се скандира Динамо, Витоша или Левски-Спартак? Имената са сменяни от Комунистическия режим.

Другият отбор е създаден без да му измислят името. Започнало е едно голямо лутане и преписване от братския Съветски съюз. Тук са му казвали Централен Дом на Народната Армия(ЦДНА), а в Съветския съюз Центрального дома красной армии (ЦДКА) (Спортен клуб на Централния Дом на Червената Армия) или Центральный дом Советской армии (ЦДСА) (Спортен клуб на Централния дом на Съветска армия).
Каква е тая простотия да кръстиш отбора си Дом или Къща?
През 1960 г. руснаците се спират окончателно на името ЦСКА Москва и нашите след година и половина правят същото. Това за свещените букви.

На Левски комунягите са сменяли името , но отборът не е изпадал и не е фалирал, а другият отбор фалира и завлече държава, унищожи Кремиковци (някога най-големия завод на Балканите) и частни лица.

Затова, другари от червената общност, не се хващайте за нас като удавник за сламка. Ние не сме скачени съдове - когато ФК Левски е съществувал, не е създаден още Коминтерна, а камо ли неговите отрочета.

Най ми харесва онова ОНВ-отбор на народната войска,ама всички му викали отбор насила влязъл.Тогава за пръв път погазват законите и правят замяна с ДНА Пд.

Haralampy
Контакти:

Re: ВЪЗРАЖДАНЕТО на ЦСКА - новини, мнения, анализи

Мнениеот Haralampy » 30 юни 2016 00:24

sin4ec написа:
Haralampy написа:
Герена, това беше много грубо... както и да го погледнеш...
:roll:
Ако аз се набутам във вашия форум и почна да говоря за "Динамо", "Спартак" и прочие - ти може би ше се държиш що годе културно и ше се бъзикаш - щото си имаме приказка... Но 118 телета ше ме разкостят... а модовете ше ме баннат преди да съм преброил до 100...
Вие тука си развявате байряка и ръсите всякакви "Етрополета", "Лиски", "уроди" и прочие всякакви епитети - при това напълно безнаказано...
И оправданието е, че 50 олигофрена от "нашите" били на "вашето мнение"...

Не ставай "толераст-талибан", плийз...
Чиърз...

Не, не е същото. Динамо, Спартак са част от нашето минало, както при вас Септември. Никой тук не си развява байрака, а се каза истината-Литекс се прекръсти на някакво измислено ЦСКА. Да, това е урод, Етрополе, и само олигофрен като Клонди би го опровергал. Самото изявление на БФС е смазващо категорично по темата.
Но това е ваш проблем. Някак не върви га се плащат 946 000 вноска към НАП от едните, а 10 години не е платена и една стинка от другите да се иска нещо..

Ами да - едно е да кажеш "Чавдар Етрополе" се прекръсти на "ЦСКА-1948" и купи от "Литекс Комерс" "ЦСКА-София" - бившия "Литекс"... Това е факт и едва ли някой ше ти каже "копче"...
Все пак повечето тука чакаме и някаква "връзка с ПФК-то" в бъдеще...
А ти изръси 18 епитета и на повечето хора меко казано ни е "неприятно"... :roll:

И "онова" било "минало", а това било "сега" - не е довод и оправдание...
И "онова" някога е било "сега"... и "сегашното" някога ще бъде "минало"...

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 30 юни 2016 00:27

Haralampy написа:
1982 написа:Що, Бобббббббббббббббббббббббббббби, Ганчев да не би да го вълнува нещо друго, само не ми почвай и ти с това "цесекар от малък". :lol: :lol: :lol: :lol:

Не...
Но поне Го интересува "И" друго...

Да, едни обществени и държавни поръчки като бонус, нали ??!
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 30 юни 2016 00:28

Ozzimozzi написа:
Айде да не си чешем езиците само и да говорим по принцип. Ако имаш желание чети - http://www.forbes.com/teams/ac-milan/

Като гледам графиките в дясната част, най-вероятно Милан регистрира счетоводна загуба през всичките години от 2010г. досега (за по-рано няма данни). ;) Но това не е толкова важно. Въпросът е, че или взимаш клуба в такова състояние, в каквото е, или се отказваш. Хората не са тръгнали да преименуват други клубове, за да може хем да са Милан, хем да са в по-добро състояние. :)
Последна промяна от Tommi на 30 юни 2016 00:28, променено общо 1 път.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

inivanov
Контакти:

Мнениеот inivanov » 30 юни 2016 00:28

vaskonti написа:Какво има да се коментира? Милион пъти ви се каза, че никой тук не е изразил подкрепа за Божков, ама ако ще още сто милиона пъти да ви се каже, дали ще вденете? Единствен беладона, никой друг. Хич и не очаквам да асимилирате това. Няма и как да очаквам, след като намирате логика в изказването, че преименувания Литекс няма нищо общо с Литекс.

Нормално ли е милион пъти да казвате, че не изразявате подкрепа за Божков и в същото време да нямате друга алтернатива, защото очевадно сте против програмата на Гриша Ганчев? Заприличвате на малко дете, което тропа с крак по земята и вика: искам да стане по моето, без значение кой и как ще го направи (който има дете е попадал в тази ситуация).
В момента алтернативите са две. След като си против едната и продължаваш да пишеш по темата няма как да твърдиш, че макар и косвено не подкрепяш другата.
от snakebite на 07 Сеп 2014 12:46
Мисля че ще изостанем малко от ЦСКА преди пелйофите... Имаме шанс да станем безпроблемно шампиони чисто футболно, но вероятно ще се прибегне до "другите начини" -просто поради неадекватността на треньора....

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 30 юни 2016 00:34

Groucho, симпатяга си, ама малко си се поувлякъл със сериала. :mrgreen: :mrgreen:

Нещата въобще не са толкова сложни, особено в престъпна държава, като България, където дори не се налага да заобикаляш законите, просто защото такива на практика няма. :lol: :lol: :lol: Тук е нужно просто да си поотъркаш 2 пъти в краката на галения от 3 папи и си готов. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Пак ти казвам, днешната втора публична благодарност на ГГ към Бойко Борисов е показателна. Първата беше преди месец.

Относно феновете - това не е сложна задача, тъй като ГГ открай време си е любимец на една голяма част от бившите цесекари. На него не му и беше нужно да полага усилие да ги печели, те са му отдадени отдавна и копнеят за него. ;) ;)
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Haralampy
Контакти:

Мнениеот Haralampy » 30 юни 2016 00:37

Groucho написа:
1982 написа:Че то няма нищо сложно в тази "операция", нужно е само малко да обслужиш топ мутрата в България, тази от Банкя. Останалото е негова работа.

Не е точно така според мен. Абстрахирай се от Банкя, БФС, автентично и неавтентично ЦСКА. Ганчев трябваше и спечели болшинството от червените фенове на своя страна. Първоначално цесекарите се колебаеха. Божков се появи на сцената, а после Ганчев каза нещо от сорта "влизам да оздравявам, ще ви предложа този и този вариант - вие ще изберете как", нали така? Получи картбланш, изкара третото ниво във футбола и спечели Купата на България - това не мисля, че му е струвало повече от два милиона лева разходи. Изключително добра цена, ако гледаме нещата само в бизнес-план.

После почна да се показва вариантът с преименуването на друго дружество. Някои фенове отново се поколебаха, но техният брой щеше да е много повече, ако Литекс беше завършил сезона и се бе класирал в евротурнирите. Но Литекс по това време беше изваден от групата и общо-взето се намираше в нищото. Ако Литекс беше с квота за ЕКТ, още тези дни УЕФА щеше да вземе отношение по случая, а сега това се отлага. Така че, ако изваждането на Литекс срещу Левски е част от общия план, това е един много, много добър тактически ход.

Ганчев не сбърк аи като заложи на картата Стоичков.

Ремонтът на тревното покритие на стадиона. Не знам кога е предвиден да завърши, но това е един изключително благовиден повод неговият клуб да заяви друг стадион, ако нещо се обърка и не може да почне да играе на Армията. Феновете хем са доволни, че нещо се прави по съоражението, хем няма пукнатина в "отборът с червени екипи, който играе на нашия стадион".

Законни, морални или не - повечето му ходове за спечелването на червената публиката се оказаха умни и верни. Единствено това с "ФК Лупи" беше грешка, но не оказа кой знае какво влияние върху крайния резултат.

Чети "1982"...
Гручо Маркс е умна глава...

:mrgreen:

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 30 юни 2016 00:37

Tommi написа:Като гледам графиките в дясната част, най-вероятно Милан регистрира счетоводна загуба през всичките години от 2010г. досега (за по-рано няма данни). ;)

Милан е на минус почти всяка от годините след 2008-а. Берлускони, който не е по-различен мафиот от нашите хубостници, покрива една част от тия минуси с пари от другите си фирми. Като цяло неговата империя отива на зле, не само футболният клуб.

1982 написа:Относно феновете - това не е сложна задача, тъй като ГГ открай време си е любимец на една голяма част от бившите цесекари. На него не му и беше нужно да полага усилие да ги печели, те са му отдадени отдавна и копнеят за него. ;) ;)

Ем, не знам, тук се разминаваме. За мен това не е лесна задача 8-)

Потребителски аватар
RockSeeker
Контакти:

Мнениеот RockSeeker » 30 юни 2016 00:40

Evolutiong написа:Не само това е ЦСКА. В голяма степен ЦСКА е и Сектор Г, който преди два дни категорично се обяви ЗА Гришата и бъдещето на ЦСКА. Най-накрая имаме наистина ЕДИНЕН СЕКТОР Г!

Нищо чудно и така да се получи накрая :D Колкото ни измъчиха, толкова и услуги ни направиха с всичките тези драми. Защо не това да бъде поредната след очевидното разцепление в момента :)
[center]Без ЦСКА не мога и миг да живея! За ЦСКА ще викам, ще скачам, ще пея!
Изображение Изображение[/center]

Haralampy
Контакти:

Мнениеот Haralampy » 30 юни 2016 00:41

1982 написа:Относно феновете - това не е сложна задача, тъй като ГГ открай време си е любимец на една голяма част от бившите цесекари. На него не му и беше нужно да полага усилие да ги печели, те са му отдадени отдавна и копнеят за него. ;) ;)

:lol:
Глупости...
Аз съм от "изключенията"... последователен "ганчевист"... :lol:
Иначе разликата от "Осанна" до "РазпниГо" и от "Жуже" до "Месия" е много тънка в "общественото съзнание"...

Върни се в “Архив”