Tommi написа:za nas e toj religiq написа:Tommi написа:za nas e toj religiq написа:Айде да говорим НЕ каквото ни е изгодно ! Банката си е свършила кеша, тоест наличните пари , нито е в несъстоятелност , нито пък няма други възможности да се стабилизира
БНБ не трябва ли да помага в тия случаи, а не да пречи

Как помага в случая ???????? И отговори на втория ми въпрос моля

Банката свърши парите и не може да изплати влоговете си. В този случай потърси специален надзор и той беше наложен. От тук нататък вече говорим за управленски решения на хората, които са се заели със задачата. Добри или лоши - според възможностите им.
При ПИБ ситуацията е по-различна, следователно и управленските решения и действия са други. Ама е много трудно за обяснение и за разбиране, когато си канар и си силно пристрастен.
Кое точно е различното между случилото се с ПИБ и КТБ , айде да те чуем безпристрастния

И пак отговори и на втория въпрос

Нали ти отговорих одеве. Как ще е наред, като е свършила парите и нямаше как да излезе от ситуацията без намеса на държавата.
За ПИБ изобщо няма да си правя труда да ти обяснявам, защото няма да разбереш.
Ти обясни пък аз, ако трябва ще се консултирам с някой да ми разясни
Значи в двете банки , идентично се създава хаос , в единия случай от самата държава, в другия от незнайно кой !
В единия случай държавата и БНБ гледа цяла седмица, как хората масово теглят пари от едната банка , в другия реагира още на следващия ден (макар че е събота и неделя) и осигурява готовност за 600м ликвидност ! В другия съответно отказва такава на първата и то след седмица безучастно гледане !
Е след като не си си мръднал пръста за да помогнеш, как няма да поискат помощ ! Защо въобще чакаха ??? И на кой беше нужно и изгодно да се налагат най тежките мерки и действи от закона
Не ситуацията е различна в двете банки, а аршина с който се мери и действа
Ако бяха действали като при втората банка, кое точно щеше да е различното