Цветан Василев отговаря

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Re: Оманският държавен фонд ще съди България за фалита на КТБ

Мнениеот za nas e toj religiq » 15 юли 2014 22:42

1982 написа:
za nas e toj religiq написа:
Няма смисъл , ние сме лудите! Как да обясниш на един прост, злобен и заблуден човек, че с действията си държавата (в лицето на БНБ и правителството) пречи на себе си и цялото и население, а работи в полза на определен кръг хора :oops: :oops: :oops:

Не се прави на загрижен за народа, защитавате бясно Цветан Василев, защото ви издържа, ако беше собственик на Локомотив Пд, съвсем други щяхте да ги пишете.

Що ако беше ваш собственик кво щеше да пишеш :roll: И какво общо има кой защитавам аз, при положение че държавата пред очите ти върши огромна измама, а ти се плюнчиш с Василев и нас :oops:

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 15 юли 2014 22:46

Айде да говорим НЕ каквото ни е изгодно ! Банката си е свършила кеша, тоест наличните пари , нито е в несъстоятелност , нито пък няма други възможности да се стабилизира :!:
БНБ не трябва ли да помага в тия случаи, а не да пречи :?: Как помага в случая ???????? И отговори на втория ми въпрос моля :roll:

Банката свърши парите и не може да изплати влоговете си. В този случай потърси специален надзор и той беше наложен. От тук нататък вече говорим за управленски решения на хората, които са се заели със задачата. Добри или лоши - според възможностите им.
При ПИБ ситуацията е по-различна, следователно и управленските решения и действия са други. Ама е много трудно за обяснение и за разбиране, когато си канар и си силно пристрастен.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 15 юли 2014 22:49

El Commandante написа:
Tommi написа:Затова Оманският фонд може да пие една студена вода,

Извинявай брато,ама ако аз имам 30% в 5 милиарда и некой е така реши от въздуха да ми ги открадне със супер смешна и съшита с бели конци история,пиенето на студена вода нема да е опция ако се сещаш, и на тея палячовци ше им се ебе пичицата лелина...

Можеше да не изтриваш останалата част от изречението. ;) Щом съм я написал, значи е важна. А я написах точно заради коментари като твоя. :)
Последна промяна от Tommi на 15 юли 2014 22:50, променено общо 1 път.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 15 юли 2014 22:50

Tommi написа:
Айде да говорим НЕ каквото ни е изгодно ! Банката си е свършила кеша, тоест наличните пари , нито е в несъстоятелност , нито пък няма други възможности да се стабилизира :!:
БНБ не трябва ли да помага в тия случаи, а не да пречи :?: Как помага в случая ???????? И отговори на втория ми въпрос моля :roll:

Банката свърши парите и не може да изплати влоговете си. В този случай потърси специален надзор и той беше наложен. От тук нататък вече говорим за управленски решения на хората, които са се заели със задачата. Добри или лоши - според възможностите им.
При ПИБ ситуацията е по-различна, следователно и управленските решения и действия са други. Ама е много трудно за обяснение и за разбиране, когато си канар и си силно пристрастен.

Кое точно е различното между случилото се с ПИБ и КТБ , айде да те чуем безпристрастния :)

И пак отговори и на втория въпрос :?

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 15 юли 2014 22:52

Tommi написа:
Tommi написа:
za nas e toj religiq написа:За трети път те питам, ЗАЩО са със спрени права :?: Кое ги е накарало да деистват така :?:
Кое налага закона да се използва в този си вид , а не в друг :?:

Заради състоянието, в което е изпаднала банката. Това вече е преценка на хора, от които е поискан специален надзор и които са наложили такъв.

И кое му различното състояние от това на ПИБ :roll: И какво става ако се окаже, че в банката всичко е наред :?: Ще се извиняват ли, ще им връщат клиентите и загубите ли, ще им възобновят бизнеса :?:

Как ще се окаже, че в банката всичко е наред, като банката свърши парите? :roll: Айде да мислим малко, преди да пишем.

Че банката свърши парите е така.. Но има много разнопосочни сигнали около ликвидната криза с КТБ, че просто не можем да знаем какво точно се случва! Един път финансовите отчети от дейността на КТБ показват, че банката реализира печалба и няколко поредни години е най-прогресиращата банка в България, позволява се на "здравата банка" да закупи Креди Агрикол, която е на загуба, след това се обявява, че е точно обратното. Втори път БНБ излиза и казва, че КТБ е с добра капиталова адекватност и ликвидност, след това банката поисква специален надзор. Много противоречиви факти!

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 15 юли 2014 22:54

Tommi написа:

Кое точно е различното между случилото се с ПИБ и КТБ , айде да те чуем безпристрастния :)

Нали ти отговорих одеве. Как ще е наред, като е свършила парите и нямаше как да излезе от ситуацията без намеса на държавата.
За ПИБ изобщо няма да си правя труда да ти обяснявам, защото няма да разбереш.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 15 юли 2014 22:55

1982 написа:
Няма смисъл , ние сме лудите! Как да обясниш на един прост, злобен и заблуден човек, че с действията си държавата (в лицето на БНБ и правителството) пречи на себе си и цялото и население, а работи в полза на определен кръг хора :oops: :oops: :oops:

Не се прави на загрижен за народа, защитавате бясно Цветан Василев, защото ви издържа, ако беше собственик на Локомотив Пд, съвсем други щяхте да ги пишете.

Що ако беше ваш собственик кво щеше да пишеш :roll: И какво общо има кой защитавам аз, при положение че държавата пред очите ти върши огромна измама, а ти се плюнчиш с Василев и нас :oops:

Ако беше собственик на ЦСКА, нищо нямаше да пиша, за да го защитавам.

А държавата вършеше чрез КТБ огромни измами от години, ама нещо не видях да писукате, докато не засегнаха вашия Бащица ?!
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 15 юли 2014 23:01

RedeviL написа:Че банката свърши парите е така.. Но има много разнопосочни сигнали около ликвидната криза с КТБ, че просто не можем да знаем какво точно се случва! Един път финансовите отчети от дейността на КТБ показват, че банката реализира печалба и няколко поредни години е най-прогресиращата банка в България, позволява се на "здравата банка" да закупи Креди Агрикол, която е на загуба, след това се обявява, че е точно обратното. Втори път БНБ излиза и казва, че КТБ е с добра капиталова адекватност и ликвидност, след това банката поисква специален надзор. Много противоречиви факти!

Законът за необходимото разнообразие, приложен към Теория на инфорацията гласи, че по-голямото количество информация може да бъде в излишък, но ако е по-малко от необходимото това ограничава броя на уместните решения. ;) Та така че е нормално новата информация по случая да променя "фактите" и решенията.

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 15 юли 2014 23:09

Tommi написа:
Tommi написа:

Нали ти отговорих одеве. Как ще е наред, като е свършила парите и нямаше как да излезе от ситуацията без намеса на държавата.
За ПИБ изобщо няма да си правя труда да ти обяснявам, защото няма да разбереш.

Ти обясни пък аз, ако трябва ще се консултирам с някой да ми разясни :lol:

Значи в двете банки , идентично се създава хаос , в единия случай от самата държава, в другия от незнайно кой !
В единия случай държавата и БНБ гледа цяла седмица, как хората масово теглят пари от едната банка , в другия реагира още на следващия ден (макар че е събота и неделя) и осигурява готовност за 600м ликвидност ! В другия съответно отказва такава на първата и то след седмица безучастно гледане !
Е след като не си си мръднал пръста за да помогнеш, как няма да поискат помощ ! Защо въобще чакаха ??? И на кой беше нужно и изгодно да се налагат най тежките мерки и действи от закона :?:

Не ситуацията е различна в двете банки, а аршина с който се мери и действа ;)
Ако бяха действали като при втората банка, кое точно щеше да е различното :roll:
Последна промяна от za nas e toj religiq на 15 юли 2014 23:14, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 15 юли 2014 23:12

Ударът срещу КТБ беше много по-силен и масиран, а и никой не знае какъв кеш е изтеглен от банката в седмицата преди тя да бъде поставена под надзор! Лично аз имам подозрения, че не малките вложители се уплашиха, а големите... Докато при ПИБ имаше единствено СМС-атака, която е нереално да се мисли, че може да събори една здрава финансова институция.
Последна промяна от RedeviL на 15 юли 2014 23:13, променено общо 1 път.

Върни се в “Архив”