Анкета: За кого бихте гласували ако изборите бяха днес?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

АНКЕТА: За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?

1)ГЕРБ
49
25%
2)БСП
27
14%
3)Атака
25
13%
4)СДС
7
4%
5)ДСБ
59
30%
6)България на гражданите (на Кунева)
3
2%
7)ДПС
2
1%
8)РЗС
2
1%
9) ВМРО
9
5%
10) Друга (Коя?)
16
8%

Общо гласове: 199

parvanoff
Контакти:

Re: АНКЕТА: За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?

Мнениеот parvanoff » 21 яну 2013 23:19

doktora25 написа:В другата тема го обясних, ще го кажа и тук. Новият реактор не може да бъде изпратен директно в Козлодуй и от утре или от догодина да заработи просто защото площадките върху които са били поставени 1-4 блок са технологично несъвместими с него. За да заработи е необходимо да бъде изградена и лицензирана нова площадка там. Понастоящем лицензирането доста е затруднено, защото трябва да се получи одобрението на всички държави-членки на ЕС. Сред тях има такива, отказали се от ядрената енергетика, също лобисти за затварянето на 3 и 4 блок на Козлодуй и те биха задали съвсем логичния въпрос: защо искаме да изградим и лицензираме нова площадка, при положение че вече имаме лицензирана в Белене, в която сме вложили вече толкова пари. С други думи шансът това да се случи е доста малък или поне не преди да заработи Белене. Така че позицията на ГЕРБ че са за ядрената енергетика и против Белене нещо не ми се връзва, още повече че използват страха на хората от ядрени опасности, за да пропагандират срещу Белене.

Извинявай, но освен в енергетиката в коя друга област Русия има някакво влияние било едностранно или двустранно? Именно чрез енергетиката тя иска да прокара своите капитали и да заздрави икономическите си отношения с нас и с европейските страни и по този начин да намали зависимостта ни от Щатите, в което не виждам нищо лошо.

Никой от Герб не е казал, че директно ще бъде поставен и ще заработи. Казвам ти какво е тяхното мнение-че не са против ядрената енергия като цяло, а против Белене...
Каква икономическа или енергийна зависимост имаме от щатите? :shock: Напротив-ние в момента изцяло сме енергийно зависими от Русия, както и цяла Европа и затова се прави Набуко!

doktora25 написа:
Колкото до това как ГЕРБ се съобразява с гражданите си май бързо забравихте АКТА. Как бе подписан зад гърба на хората, как последва недоволство и резултатите от това недоволство бяха подписваме, но "с особено мнение".

doktora25 написа:Колкото до АКТА за какво съобразяване с общественото мнение може да става дума? ГЕРБ го подписаха! Не мисля че има основания да се твърди, че БСП щяха да го подпишат ако бяха на власт, възможно е, но няма основания да се твърди.

Хайде уточни се... ;)

doktora25 написа:А по отношение на Набуко и Южен поток, аз ясна предизборна и следизборна позиция на ГЕРБ не съм чул: твърдо за или против и кое да е с приоритет. Общо взето изчакваха на къде ще задуха вятърът. За сравнение БСП бяха обявили твърдо за и за двете, Южен поток с приоритет. Но трябва да призная, че ГЕРБ постигнаха успехи и в двете посоки. Друг е въпросът дали договорът не можеше да бъде подписан по-рано и дали щеше изобщо да бъде подписан, ако цяла Европа не бе казала преди това да на едното и не на другото. Беше обаче изключително грозно от страна на премиера да се хвали наляво и надясно че от 3 договора с руснаците 2 е развалил.

Я ми покажи някъде позицията на бс/к/п за тези два потока. А от предизборни или следизборни позиции няма голяма полза, но все пак ми ги покажи да ги видя. Иначе позицията на Герб се изрази в действия. А не ми отговори на един въпрос-защо бс/к/п не поискаха референдум за спирането на 4-ти блок? Така де-ти избирателно си отговаряш, на каквото ти е удобно. :|
само Левски и България
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 21 яну 2013 23:40

parvanoff написа:
CTAHKO написа:Първанов,за гърците си написал доста глупости.Отпускат им пари,не заради някакви гръцки лобита,а заради френски и немски интереси. Иначе за тях самите е най-удачно да обявят фалит и да започнат на чисто,излизайки от Еврозоната.Ама Франция и Германия нямат интерес от това нещо.И точно заради това са стачките в Гърция.

Да, интересите им са да могат да си приберат дадените досега пари. Това са им интересите. А да ми кажеш, че Гърците нямат лоби и ако България бе на това положение пак щяха да и отпуснат такива средства това вече е глупост . А дали това е най-удачно вероятно ти си човекът, който знае по-добре и от гръцките правителства, които водят войни с гражданите си и от европейските институции. Съжалявам, че ти нямам такова доверие, като на тях .

Не само аз,а и гръцкия народ,защото там за разлика от нас имат гражданско общество,което не си затваря очите и не мълчи :!: Колкото и да ги ненавиждам гърците,това не може да им се отрече 8-) Що се отнася до това,какво и колко знаят гръцките правителства...не зная дали си запознат,ама откакто са влезли в Европейския съюз,там на власт са били точно две партии и те си прехвърлят властта от време на време ;) Та точно тези правителства и това статукво,което сега се прави на национално отговорно,докара държавата до това положение 8-) Корупцията по високите етажи на властта в Гърция е не по-малка от тази в България 8-) Никой не пита,кое е най-добро за гърците,европейските институции гледат,кое е най-добре за Франция и Германия.Те са най-големите кредитори на Гърция(още преди да започнат да им отпускат спасителните траншове).И при един фалит на Гърция,френската банкова система заггива,а немската ще е е доста разклатена.Това е.Двойният стандарт е налице и винаги ще го има.Винаги се говори едно,а се цели друго.В случая ти давам примера с гърците и това,как под предлог колко са загрижени за тях,ги закопават и заробват,само и само някоя френска банка да не фалира,ама и ние сме си патили и продължаваме да патим от този двоен стандарт.При нас как затвориха и ще продължат да затварят реакторите на АЕЦ Козлодуй под предлог,че били опасни.Да ама истинската причина е френското ядрено лоби(което е най-силно в ЕС и едно от най-слините в света) и румънската АЕЦ,която им е дадена на концесия 8-) Пак ти казвам,те не те питат дали искаш,те те заставят да правиш това,което те искат :!:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 21 яну 2013 23:50

parvanoff написа:Никой от Герб не е казал, че директно ще бъде поставен и ще заработи. Казвам ти какво е тяхното мнение-че не са против ядрената енергия като цяло, а против Белене...
Каква икономическа или енергийна зависимост имаме от щатите? :shock: Напротив-ние в момента изцяло сме енергийно зависими от Русия, както и цяла Европа и затова се прави Набуко!

А аз казвам че мнението на ГЕРБ е лицемерно, защото съм сигурен че те много добре знаят трудностите относно поставянето на реактора в Козлодуй. Нямаме енергийна зависимост от Щатите. Имаме такава от Русия. Но зависимостта от Русия ни е само в енергетиката, докато от Щатите - почти навсякъде другаде, което е много лошо. Според мен зависимостта от Русия в енергетиката ни е необходима и ще обясня защо с пример. Какво би станало ако Щатите ни кажат да направим нещо в ущърб на Русия? Ще си помислим предвид опасността да врътнат кранчето и да стоим на студено - за тази независимост и балансиране говоря.
parvanoff написа:
doktora25 написа:Колкото до това как ГЕРБ се съобразява с гражданите си май бързо забравихте АКТА. Как бе подписан зад гърба на хората, как последва недоволство и резултатите от това недоволство бяха подписваме, но "с особено мнение".

doktora25 написа:Колкото до АКТА за какво съобразяване с общественото мнение може да става дума? ГЕРБ го подписаха! Не мисля че има основания да се твърди, че БСП щяха да го подпишат ако бяха на власт, възможно е, но няма основания да се твърди.

Хайде уточни се... ;)

1. ГЕРБ подписаха АКТА зад гърба на хората.
2. Последва недоволство.
3. ГЕРБ отново казаха ДА на АКТА, като я подписаха "с особено мнение", което си е жива подигравка с хората, защото такова животно "с особено мнение" в правните среди няма. ;)
parvanoff написа:Я ми покажи някъде позицията на бс/к/п за тези два потока. А от предизборни или следизборни позиции няма голяма полза, но все пак ми ги покажи да ги видя. Иначе позицията на Герб се изрази в действия. А не ми отговори на един въпрос-защо бс/к/п не поискаха референдум за спирането на 4-ти блок? Така де-ти избирателно си отговаряш, на каквото ти е удобно. :|

Признах действията от позицията на ГЕРБ. Не ми се търси сега предизборната програма на БСП от предните избори, говоря ти го това по спомени от дебатите, но мисля че е безпочвено да коментираме какво са щели да направят БСП ако бяха сега на власт. Колкото до референдум за 4 блок, доколкото знам вече е бил сключен договор за неговото затваряне от правителството на ОДС, а и въпросът е бил много сложен, защото е можело да ни струва членството в ЕС. Като цяло аз съм бил доста по-малък тогава, по-рядко съм следял новини и не претендирам че съм достатъчно осведомен и компетентен по въпроса.
Последна промяна от doktora25 на 22 яну 2013 12:01, променено общо 1 път.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 21 яну 2013 23:51

Абе, колегите от СКАТ да не са хакнали анкетата? Гледам изравнили Серьожа и Ко :)
ВидЕхте ли кой най-много изкяри от ДПС театъра!

ПП: ...Момци, да не съм объркал темата - уж за изборите, а вие пак атома цепите :)
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 22 яну 2013 00:08

Red_Neck написа:Абе, колегите от СКАТ да не са хакнали анкетата? Гледам изравнили Серьожа и Ко :)

ПП: ...Момци, да не съм объркал темата - уж за изборите, а вие пак атома цепите :)

Колкото и да не ми се иска поради факта че въпросът с АЕЦ-а е национална кауза, той се политизира. И изяснявайки политиките на отделните партии трудно можем да го подминем.
И само за инфо отдавна СКАТ нямат нищо с Атака. Сега Атака са свързани с Алфа тв. ;) Иначе не се притеснявай това на изборите трудно ще се случи. Атака между другото имаха в програмата си за миналите избори доста интересни икономически идеи. Съюзът им с ГЕРБ обаче ги прати в девета глуха.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на здравния фашизъм!

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 22 яну 2013 00:30

doktora25 написа:
Red_Neck написа:Абе, колегите от СКАТ да не са хакнали анкетата? Гледам изравнили Серьожа и Ко :)

Колкото и да не ми се иска поради факта че въпросът с АЕЦ-а е национална кауза, той се политизира. И изяснявайки политиките на отделните партии трудно можем да го подминем.
И само за инфо отдавна СКАТ нямат нищо с Атака. Сега Атака са свързани с Алфа тв. ;) Иначе не се притеснявай това на изборите трудно ще се случи. Атака между другото имаха в програмата си за миналите избори доста интересни икономически идеи. Съюзът им с ГЕРБ обаче ги прати в девета глуха.

Атака винаги са имали интересни идеи-като това да направят минималната заплата 1000 лева, а как ще стане вече е друг въпрос. ;)
Ти си бил малък за АЕЦ-а, значи си бил малък и не помниш Лукановата и Виденовата зими, но това не означава, че не ги е имало. Както и това с АЕЦ-а, бс/к/п бяха и против НАТО, но после си промениха позицията. И естествено все още се намират хора, които да се опитват да ги изкарат някакви душици. Опитват се всякак си да извъртят нещата, за да ги изкарат много добри. Бях постнал един клип-ще го направя отново, защото направо съм изумен какво общество имаме... Изгледай го внимателно, защото там се вижда какво е положението при тройната коалиция, а и при тези преди тях...
http://vbox7.com/play:6ce28c45
Може ако имаш желание да изгледаш и другите клипове, за да видиш какво означава полицейщина, а всички викат, че при Герб имало полицейщина. Ето това е пропаганда колега, а виждам, че има доста добър ефект върху някои хора...
Виждаш ми се интелигентно момче, водиш културна дискусия, но или си в новата социалистическа младеж и затова ги защитаваш или пък си повярвал на думите им, което означава, че пропагандите им са имали ефект...
само Левски и България

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 22 яну 2013 01:16

parvanoff написа:Атака винаги са имали интересни идеи-като това да направят минималната заплата 1000 лева, а как ще стане вече е друг въпрос. ;)
Ти си бил малък за АЕЦ-а, значи си бил малък и не помниш Лукановата и Виденовата зими, но това не означава, че не ги е имало. Както и това с АЕЦ-а, бс/к/п бяха и против НАТО, но после си промениха позицията. И естествено все още се намират хора, които да се опитват да ги изкарат някакви душици. Опитват се всякак си да извъртят нещата, за да ги изкарат много добри. Бях постнал един клип-ще го направя отново, защото направо съм изумен какво общество имаме... Изгледай го внимателно, защото там се вижда какво е положението при тройната коалиция, а и при тези преди тях...
Може ако имаш желание да изгледаш и другите клипове, за да видиш какво означава полицейщина, а всички викат, че при Герб имало полицейщина. Ето това е пропаганда колега, а виждам, че има доста добър ефект върху някои хора...
Виждаш ми се интелигентно момче, водиш културна дискусия, но или си в новата социалистическа младеж и затова ги защитаваш или пък си повярвал на думите им, което означава, че пропагандите им са имали ефект...

Лукановата и Виденовата определено не ги помня, но помня Борисовата и то не само зима и това как тя се отразява на моето семейство и на много от познатите ми. Просто не мога да приема, че негативните тенденции се дължат единствено и само на кризата. Не съм от новата социалистическа младеж, просто казах че голяма част от идеите на БСП се припокриват с моите, казах и къде ги критикувам (плоския данък, това че не подписаха Белене и т.н.). Всъщност аз 15 години близо откакто съм се родил бях облъчван със сини идеи и ги попивах и може би преди 10-12 години със същия патос щях да защитавам Костов, но сега просто знам каквото твърдя защо го твърдя. Може и да не съм прав за някои неща, но стоя зад всички тях. Много ми се иска поне веднъж (че през последните 4-5 години това не се случи) партиите, които отстояват идеите ми да ги видя сред управляващото мнозинство и да мога да им поискам лично сметка, ако предадат моето доверие.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на здравния фашизъм!

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 22 яну 2013 04:36

doktora25 написа:
parvanoff написа:Атака винаги са имали интересни идеи-като това да направят минималната заплата 1000 лева, а как ще стане вече е друг въпрос. ;)

Лукановата и Виденовата определено не ги помня, но помня Борисовата и то не само зима и това как тя се отразява на моето семейство и на много от познатите ми. Просто не мога да приема, че негативните тенденции се дължат единствено и само на кризата. Не съм от новата социалистическа младеж, просто казах че голяма част от идеите на БСП се припокриват с моите, казах и къде ги критикувам (плоския данък, това че не подписаха Белене и т.н.). Всъщност аз 15 години близо откакто съм се родил бях облъчван със сини идеи и ги попивах и може би преди 10-12 години със същия патос щях да защитавам Костов, но сега просто знам каквото твърдя защо го твърдя. Може и да не съм прав за някои неща, но стоя зад всички тях. Много ми се иска поне веднъж (че през последните 4-5 години това не се случи) партиите, които отстояват идеите ми да ги видя сред управляващото мнозинство и да мога да им поискам лично сметка, ако предадат моето доверие.

След тези твои думи почти няма какво да се каже. Хората са казали, че за 4 години инфлацията е 10 процента, а доходите не са паднали, а ти ми говориш за Борисова зима... Безнадеждна работа... Моето мнение е, че ти си от новата социалистическа младеж и имаш лична изгода да говориш така-не вярвам толкова лесно да вярваш на обещания на комунисти, не познавам толкова наивни хора...
само Левски и България

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 22 яну 2013 09:04

doktora25 написа:

Борисовата зима е шведски стандарт в сравнение с виденовата или лукановата зима... Ама не ги помниш и не знаеш за какво става въпрос... Това обяснява защо така залиташ към БСП... Нищо, ако дойдат на власт ще преживееш последствията от това и ще се налага да го обясняваш след време на някой младеж, който като теб се хваща на думите на комунистите и ти обяснява колко им е правилна позицията...
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
1913
Контакти:

Мнениеот 1913 » 22 яну 2013 12:15

По време на лукановата зима, за да се сдобиеш с хляб за себе си и семейството си, трябваше да чакаш на дълги опашки за купонче, с което купонче се ставаше в 04:00 сутринта, отиваше се на опашка, на която се чакаше средно 4-5 часа и с повече късмет можеше да се вземе хляб преди да се закъснее за работа.

По време на виденовата зима, в най-голямата криза и хиперинфлация, когато цената на едно кафе растеше с 20% от влизането в кафенето, до изпиването на кафето и времето за плащане, симпатягите държащи властта бяха продали всички зърнени запаси, хората разбиваха магазини, за да си набавят хляб и да не умират от глад, а дошлото, след това, служебно правителство беше принудено да внася, в средата на зимата, зърно от Полша, което излезе доста солено на държавата.

Това е само по въпроса за хляба, най-основния хранителен продукт. За всички останали престъпления, като икономическата и моралната разруха, изобщо да не говорим.
[center][wrapimg=]https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/s350x350/1782155_10203359119959520_2077530093_n.jpg?oh=d835df5c333af43a2432f0d8305f9166&oe=586C0965[/wrapimg][/center]

Върни се в “Архив”