Харесвате ли чалга ? (АНКЕТА)
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- Torino FC 1906
- Контакти:
Re: Харесвате ли чалга ? (АНКЕТА)
Тази музика не е са слушане а само за гледане
18 +
Hrabar написа:Не! Не я понасям на органично ниво! Иначе винаги съм се чудил кое е първопричината. Дали чалгата докара народа до тотално изпростяване, или народа изпростя и затова започна масово да слуша чалга. А това е факт...народа масово слуша чалга. Отделно си мисля, че това е инструмент за опростачването на масите с цел максимално лесната им манипулация от политиците.
Не се впрягай- така е навсякъде по Европа. Най-комерсиалния канал е MTV и колкото повече голи задници се показват-толкова повече се продава- бизнес. Нещо като евтините обувки- бедните ги купуват щото нямат пари за скъпи и ги носят един сезон, а богатите си купуват скъпи и забравят кога са ги купили.
CSKA SOFIA - THE EUROCHAMPIONS KILLER
- Sleepwalker
- Контакти:
Твърдо не!
Споделям мнението, че чалгата е музика, водеща към затъпяване (да ме прощават форумците, които я харесват!). Фактът, че двама или трима вече казаха, че тая музика ги кара да пият и ядат е повече от показателен. Факт е също така, че в чалгата почти няма песни, прекрачили с популярността си една година, тоест като дойде следващата, предната просто се изпарява и всички я забравят. Факт е и че 99% от песните са еднодневки. Факт е, че нашите чалга тв канали се въртят в италианските стрийптиз барове на mute като фон на обстановката там.
Факт е, че по концерти певиците "пеят" на плейбек, щото иначе ще стане мазало. На мен лично ми се гади като чуя тея ритми. Ако съм на маса, мерака за пиене и хапване минава много бързо и ми пада настроението. 
Иначе си слушкам метъл и рок - поджанровете според настроението!
Споделям мнението, че чалгата е музика, водеща към затъпяване (да ме прощават форумците, които я харесват!). Фактът, че двама или трима вече казаха, че тая музика ги кара да пият и ядат е повече от показателен. Факт е също така, че в чалгата почти няма песни, прекрачили с популярността си една година, тоест като дойде следващата, предната просто се изпарява и всички я забравят. Факт е и че 99% от песните са еднодневки. Факт е, че нашите чалга тв канали се въртят в италианските стрийптиз барове на mute като фон на обстановката там.
Иначе си слушкам метъл и рок - поджанровете според настроението!

- messi7
- Контакти:
slavia_forever написа:Категорично не харесвам "музика", която е абсолютно извращаване и изкривяване на фолклора на няколко страни. Това не е стил, а безстилие, живото отражение на посредствеността и духовното падение на хората. Предпочитам да слушам хард рок, но харесвам всякаква музика без чалга.
+1 И аз съм така. Е слушам и някой екстремни метъл стилове и подстилове като траш, спийд, мелодикдет, зависи от настроението. Ето и една по-неизвестна метъл банда, може да ви хареса.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=D8KpCKLVsNk[/youtube]
Последна промяна от messi7 на 16 яну 2011 16:34, променено общо 1 път.

-
Blue_Girl
- Контакти:
Да, разбира се!

Пак сърцата ни са пълни,
пак стадионът ще е син!
Синьо знаме ще се вее,
само Левски ще се пее!
ееееееее,
сини богове,
цялата земя,
пред вас на колене!
пак стадионът ще е син!
Синьо знаме ще се вее,
само Левски ще се пее!
ееееееее,
сини богове,
цялата земя,
пред вас на колене!
Еми да но слушам по принцип всякакви стилове.
megan fox написа:"Меси вкарва когато пожелае." :X
Никога не съм слушал чалга, няма и да прослушам.
ПС: При Акулите чалга не вирее !
ПС: При Акулите чалга не вирее !
[center]
[/center]
[/center]Re: Харесвате ли чалга ? (АНКЕТА)
petrof написа:Madridist написа:За да не променям отговорите и въпросът в анкетата,което ще доведе до нейното нулиране, пояснявам- под чалга в анкетата се разбира общо понятие,в което влизат поп-фолк, гръцка музика,сръбско, турско и т.н. Смятам,че има известна разлика,но все пак,в този случай може да се направи изключение. Пояснението е специално за феновете на Шабан Шаулич или Лепа Брена
Колега това е важно пояснение! Всъщност разликата мужду типично нашенската чалга, сръбската и гръцката музика никак не е малка. От нашата чалга има и хубави песни, но има и много простотии. Виж, сръбската музика е друго нещо. Там няма простотии, текстовете са издържани. На тия песни пиеш, пееш и плачеш. Особено силни за сръбското бяха края на 70-те и 80-те години. Тагава имаше страшни хитове, които се слушат и до днес. Това беше времето на Шабан, Весна Змианац, Мирослав Илич, Лепа Брена, Мухарем, Халид Муслимович, Драгана Миркович и т.н. През 90-те изгряха Цеца, Индира Радич, Стоя, Кеба, и др. В днешно време също излизат силни песни и изпълнители, например Таня Савич. Който не е слушал нейната песен "Полудела за йедан дан" да си я намери и да си я пусне. Гръцката музика също е приятна. Та след уточнението на Madridist, гласувам ДА.
Има едни интервюта с хора, занимаващи се с тоя бранш, как обкръжението на Милошевич започват да развиват "сръбското". има и едни други интервюта как при нас мутри и хора с пари, странно обвързани с турция, правят същото при нас в по-късен период
[center]
[/center]
[/center]Re: Харесвате ли чалга ? (АНКЕТА)
Alex написа:petrof написа:Madridist написа:За да не променям отговорите и въпросът в анкетата,което ще доведе до нейното нулиране, пояснявам- под чалга в анкетата се разбира общо понятие,в което влизат поп-фолк, гръцка музика,сръбско, турско и т.н. Смятам,че има известна разлика,но все пак,в този случай може да се направи изключение. Пояснението е специално за феновете на Шабан Шаулич или Лепа Брена
Колега това е важно пояснение! Всъщност разликата мужду типично нашенската чалга, сръбската и гръцката музика никак не е малка. От нашата чалга има и хубави песни, но има и много простотии. Виж, сръбската музика е друго нещо. Там няма простотии, текстовете са издържани. На тия песни пиеш, пееш и плачеш. Особено силни за сръбското бяха края на 70-те и 80-те години. Тагава имаше страшни хитове, които се слушат и до днес. Това беше времето на Шабан, Весна Змианац, Мирослав Илич, Лепа Брена, Мухарем, Халид Муслимович, Драгана Миркович и т.н. През 90-те изгряха Цеца, Индира Радич, Стоя, Кеба, и др. В днешно време също излизат силни песни и изпълнители, например Таня Савич. Който не е слушал нейната песен "Полудела за йедан дан" да си я намери и да си я пусне. Гръцката музика също е приятна. Та след уточнението на Madridist, гласувам ДА.
Има едни интервюта с хора, занимаващи се с тоя бранш, как обкръжението на Милошевич започват да развиват "сръбското". има и едни други интервюта как при нас мутри и хора с пари, странно обвързани с турция, правят същото при нас в по-късен период
Коката е по-скъпа от златото
CSKA SOFIA - THE EUROCHAMPIONS KILLER
- slash1912
- Контакти:
Re: Харесвате ли чалга ?
RENAULT написа:ENTOMBED написа:Ненавиждам я.Това е най-гнусното и урудливо нещо в нашата мила родина.Проста "музика", за тотално прости "хора".
А да имаш 70 сантиметрова коса да си облечен нелепо,Да вуниш на алкохол и да пиеш Бира на всякакви места.Това за теб не е ли гнусно и утудливо??????????????????
Ти като слушаш чалга да нямаш силикон???Айде стига с тия клишета за дългите коси и за воненето на алкохол!Щото като излизаш от чалга бара и ти не миришеш на майски рози!
[rimg]https://media.giphy.com/media/TGLJSYDmVQAqZsVPYN/giphy-downsized.gif[/rimg]