Селекция сезон 2016/17

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
HardWork
Контакти:

Re: Селекция сезон 2016

Мнениеот HardWork » 05 юни 2016 15:13

MAXIMUS написа:Трябва ни млад и много добър халф. Такъв е Серкан Юсеин от Ботев. Има бъдеще в него, ако попадне на правилния колектив и треньор. В Ботев с тези ежемесечни рокади на всички постове, ще го затрият.

От Литекс сигурно ще дойдат Кристиан Малинов, Никола Колев и Петрус Бумал, като прибавим към тях Галчев, Данчо Йорданов, Аясс и Петър Витанов, аз не виждам място за още вътрешни халфове! В Литекс има над 10 младежки и юношески национала, те трябва да играят и да се развиват! Според мен освен Китанов, няма нужда да се купуват други футболисти!
Вратари: Господинов, Китанов, Конов.
Защитници: Динчев, Грънчов, Антов, Чорбаджийски, Антон Недялков, Пламен Гълабов, Рафа Перез, Иван Горанов.
Халфове и крила: Галчев, Аясс, Йорданов, Витанов, Николай Цветков, Маламов, Цветнов, Кристиан Малинов, Никола Колев, Петрус Бумал, Ал. Георгиев, Кирил Десподов, Краси Станоев и Румен Руменов ( от тези трябва поне 2,3 ма да отпаднат).
Напдатели: Преслав Йорданов, Георги Минчев, Милчо Ангелов и Бьорн Йонсен.
Литекс ако не бяха отстранени от А група, щяха да се борят за титалата с Лудогорец! Ясно се видя, че бяха 2 класи над Левски, Берое и Славия, преди да бъдат изхвърлени!

Демба_Ба
Контакти:

Мнениеот Демба_Ба » 05 юни 2016 16:12

HardWork написа:
MAXIMUS написа:Трябва ни млад и много добър халф. Такъв е Серкан Юсеин от Ботев. Има бъдеще в него, ако попадне на правилния колектив и треньор. В Ботев с тези ежемесечни рокади на всички постове, ще го затрият.

От Литекс сигурно ще дойдат Кристиан Малинов, Никола Колев и Петрус Бумал, като прибавим към тях Галчев, Данчо Йорданов, Аясс и Петър Витанов, аз не виждам място за още вътрешни халфове! В Литекс има над 10 младежки и юношески национала, те трябва да играят и да се развиват! Според мен освен Китанов, няма нужда да се купуват други футболисти!
Защитници: Динчев, Грънчов, Антов, Чорбаджийски, Антон Недялков, Пламен Гълабов, Рафа Перез, Иван Горанов.
Халфове и крила: Галчев, Аясс, Йорданов, Витанов, Николай Цветков, Маламов, Цветнов, Кристиан Малинов, Никола Колев, Петрус Бумал, Ал. Георгиев, Кирил Десподов, Краси Станоев и Румен Руменов ( от тези трябва поне 2,3 ма да отпаднат).
Литекс ако не бяха отстранени от А група, щяха да се борят за титалата с Лудогорец! Ясно се видя, че бяха 2 класи над Левски, Берое и Славия, преди да бъдат изхвърлени!

:lol: ...къде ги видя Литекс че били две класи над Левски и Берое бре-и ние и Берое ги бихме в Ловеч,при това тогава бяха с Асприля,Йонсен и т.н. Без чужденците се вижда каква е класата на тоя отбор-отпаднаха от Монтана за купата,и мижаво представяне в Литекс 2 в Б група :geek:

Потребителски аватар
HardWork
Контакти:

Мнениеот HardWork » 05 юни 2016 18:11

Демба_Ба написа:
HardWork написа:

:lol: ...къде ги видя Литекс че били две класи над Левски и Берое бре-и ние и Берое ги бихме в Ловеч,при това тогава бяха с Асприля,Йонсен и т.н. Без чужденците се вижда каква е класата на тоя отбор-отпаднаха от Монтана за купата,и мижаво представяне в Литекс 2 в Б група :geek:

Литекс ви сцепиха задния изход в последните мачове! Ако смяташ, че сте ги надиграли в мача, в който Литекс бяха на път да ви откъснат рогата, и съдията реши да ви подарява дузпи, голове и да гони половината отбор на Литекс, си се объркал сериозно! Това е служебна победа, и вие с нищо не показахте на терена, че я заслужавате! Помня мача ви за купата и мачовете на Литекс с Лудогорец, Литекс бяха класи над вашете измислено тото отборче ;) :mrgreen: :lol:

Демба_Ба
Контакти:

Мнениеот Демба_Ба » 05 юни 2016 19:02

HardWork написа:
Демба_Ба написа:
HardWork написа:

Литекс ви сцепиха задния изход в последните мачове! Ако смяташ, че сте ги надиграли в мача, в който Литекс бяха на път да ви откъснат рогата, и съдията реши да ви подарява дузпи, голове и да гони половината отбор на Литекс, си се объркал сериозно! Това е служебна победа, и вие с нищо не показахте на терена, че я заслужавате! Помня мача ви за купата и мачовете на Литекс с Лудогорец, Литекс бяха класи над вашете измислено тото отборче ;) :mrgreen: :lol:

От четири мача срещу Левски и Берое за първенство,Литекс нямат победа-имат два равни и две загуби, и тук изобщо не включвам прекратения мач на "Герена", който няма как да знаем при какъв резултат би завършил.Аз говоря за изиграните мачове: Литекс-Берое 0:1, Берое-Литекс 3:3, Левски-Литекс 2:2 и Литекс-Левски 1:2.Това са им мачовете срещу Левски и Берое.Купата е друг турнир,който се провежда при съвсем различен регламент.Локо Горна отстраниха Лудогорец за купата,което не означава че Горна са по-класен тим от Лудогорец.И Монтана отстрани Литекс и стигна до финал,пък е най-слабия отбор в А група,последен в класирането.Така че купата не я гледай,пък и там ни отмениха редовен гол,с който си ги отстранявахме микренци.Но мисълта ми е че няма никакви аргументи за това че са били по-класни от Берое и Левски,при положение че от 4 мача срещу тези отбори нямат победа,и имат две загуби насред Ловеч.И то с Асприля, Страхил Попов,Илия Миланов,Арсеноо,Виана-футболисти които сега ги няма.Без тях .Литекс е един изключително посредствен тимец-прегледай резултатите на Литекс 2 в Б група през пролетта-всички тия играчи дето си ги изброил че ще идват в ЦСКА,играха цяла пролет в Б група за дублиращия тим,и представянето им беше меко казано невзрачно.

Sole
Контакти:

Мнениеот Sole » 05 юни 2016 21:32

Законът сочи
Хибридът Литекс-ЦСКА не може да играе в "А" група

Плановете на Гриша Ганчев да премести Литекс в София и да играе в "А група се провалят. Това разкри специалистът по спортно право Георги Градев. Той обясни надълго и нашироко защо хибридът Литекс-ЦСКА, който иска да участва в "А" група, няма как да го направи.
На първо място, от Ловеч са изпуснали законните срокове да заявят стадиона в Борисовата градина, а са лицензирани на градския стадион в Ловеч със седалище именно там. БФС е длъжен по Наредбата за клубно лицензиране да вземе решение на база на информацията, предоставена му към 28.02.2016 г. Събитията след тази дата не могат да бъдат взети под внимание от БФС. Следователно БФС няма как да вземе решение за лицензирането на Литекс след 12.05.2016 г.
Другият ключов момент е с регистрацията на ЦСКА-София ЕАД в системата за трансфери на ФИФА TMS. В нея регистрация има Литекс и като поискат смяната на името с това на ЦСКА-София ЕАД, от Цюрих ще изискат цялата документация на клуба и обяснение кое е наложило смяната на името.
По този казус се изказа и бившият лицензионен мениджър на БФС Красин Кръстев. Уважаваният специалист потвърди пред "7 дни спорт", че няма как Литекс-ЦСКА да вземе лиценз за елита.

Георги Градев,
специалист по спортно право

1. ЛИТЕКС НЯМА ПРАВО ДА ПОЛУЧИ ЛИЦЕНЗ КАТО ПФК ЦСКА - СОФИЯ ЕАД И ДА ИГРАЕ В СОФИЯ!

Съгласно Анекс III от Наредбата за клубно лицензиране на БФС (изд. 2015 г.) "кандидатът за лиценз попълва документацията (формуляри, въпросници и т.н.) и я връща на Лицензиращия орган в определените срокове: за спортните, административните, правните и инфраструктурните критерии крайният срок е 28.02., а за финансовите критерии - 31.03". "Определените експерти получават документацията на кандидата за лиценз от РЛ, проверяват нейната пълнота, проверяват изпълнението на критериите и докладват на РЛ в рамките на определените срокове и в съответствие с изискващите се формуляри (въпросници, отчети и т.н.). Срокът за инфраструктурните, спортните, правните и административните критерии е 31.03., а за финансовите - 10.05."

Инфраструктурен критерий
Чл. 24, ал. 1: "Кандидатът за лиценз за вътрешните първенства и турнири на БФС осигурява стадион, подходящ съгласно изискванията на Анекс II за вътрешните първенства и турнири на БФС, който трябва да се намира на територията на населеното място, където е седалището на кандидата."

Правни критерии
Чл. 44, ал. 3: "Кандидатите за лиценз, които са регистрирани в Търговския регистър при Агенцията по вписванията, представят актуална разпечатка от Търговския регистър при Агенцията по вписванията."

Ал. 4: "Датата на документите, удостоверяващи тази информация, следва да бъде най-късно до три месеца преди крайния срок за подаване на документи пред Лицензиращия орган."

Съгласно т. 15 от таблицата в Анекс III "Комисията по лицензиране взема решение за издаване или отказ на лиценз. Срок - до 12.05".

Литекс не е бил в състояние да представи актуална разпечатка от ТР най-късно до три месеца преди крайния срок за подаване на документи пред Лицензиращия орган (28.02.2016 г.), която да удостоверява името му като ПФК ЦСКА - СОФИЯ ЕАД, нито пък е имал право да посочи стадион извън територията на Ловеч, където е било седалището му по това време.

БФС е длъжен по Наредбата за клубно лицензиране да вземе решение на база на информацията, предоставена му към 28.02.2016 г. по инфраструктурен и правни критерии. Срокът за решение е до 12.05.2016 г. Събитията след тази дата не могат да бъдат взети под внимание от БФС. Промяната на името и седалището след тази дата не могат и няма как да бъдат отчетени от БФС, ако е бил спазен крайният срок за решение - 12.05.2016 г.

Следователно БФС няма как да вземе решение за лицензирането на Литекс след 12.05.2016 г., т.е. няма как да издаде лиценз на ПФК ЦСКА - София ЕАД за стадион "Славия". БФС може да издаде лиценз на Литекс само за "Б" група, само като ПФК Литекс-Ловеч АД и само за стадиона в Ловеч.

Няма разлика в сроковете за лицензиране за "А" и "Б" група.

2. ПФК ЦСКА - СОФИЯ ЕАД (ЛИТЕКС) НЯМА ПРАВО ДА УЧАСТВА В "А" ПФГ!

На 22.01.2016 г. СТК взе следното решение: "Отборът на ПФК „Литекс” Ловеч през следващия сезон 2016/2017 ще се състезава в "Б" ФГ." Няма предвиден ред в правилата на БФС, по който това решение на СТК да бъде отменено сега.

Съгласно чл. 6, ал. 7 от Наредбата на БФС "oтбор, санкциониран с изваждане от състава на "А" ФГ в хода на първенството, се счита за изпаднал и през следващия сезон се състезава в "Б" ФГ, ако получи лиценз за нея". БФС са големи радетели за спазване на правилата - ами, спазвайте ги!

Съгласно чл. 51 чл., ал. 1 от Устава на УЕФА, който е задължителен за БФС съгласно чл. 3, ал. 1, т. 3 от Устава на БФС, "a club’s entitlement to take part in a domestic league championship shall depend principally on sporting merit. A club shall qualify for a domestic league championship by remaining in a certain division or by being promoted or relegated to another at the end of a season". Това, че БФС е компетентен да приложи тази норма, а не УЕФА, не означава, че тя може да бъде пренебрегната или че може да бъде заобиколена с гласовете на клубовете.

В края на сезон 2015/2016 Литекс беше вече отпаднал в "Б" група, поради което Литекс 2 отпадна автоматично във "В" група, което гарантира място в "Б" група на Спартак Плевен (чл. 8, ал. 10 от Наредбата).

НЯМА как Литекс да бъде върнат в "А" група с гласовете на другите клубове! Такава процедура не е предвидена в Устава на БФС и нарушава Наредбата за първенствата и турнирите на БФС, както и Уставите на УЕФА и ФИФА. Още повече че подобно решение би увредило интересите на Спартак Плевен, Монтана и Поморие, които се борят за места в "А" и "Б" група съответно. Ако Литекс бъде върнат в "А" група, цитираните клубове ще бъде поставени в неравностойно положение спрямо Литекс.

Съгласно чл. 22 от Устава на БФС "всички членове на БФС са равнопоставени по отношение на правата и задълженията, определени в настоящия устав".
Последна промяна от Sole на 05 юни 2016 21:38, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
dindan
Контакти:

Мнениеот dindan » 05 юни 2016 21:34

Тоя Градев колко дела е спечелил?
ЧОВЕШКИЯТ УМ Е ОГРАНИЧЕН,ГЛУПОСТТА НЕ Е

Podcast

Потребителски аватар
ham3r
Контакти:

Мнениеот ham3r » 05 юни 2016 22:05

Нищо ново под слънцето: лакея на Делян Шопара-Данс отново е подкрепян от Сини чалми.Лошият Гриша Ганчев преговаря с Бодуров за трансфер в ЦСКА. Очаква се преговори да се водят и с бившия национал Мицански

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 06 юни 2016 00:00

dindan написа:Тоя Градев колко дела е спечелил?

Едно .... но точно срещу БФС. :mrgreen: :mrgreen:
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
Долно уйно
Контакти:

Мнениеот Долно уйно » 06 юни 2016 01:37

Чета, че видели Бодуров да излиза от офисите на Ганчев, това ако е вярно опазил ви Господ.
Пародийна Перуканова Лига a.k.a. ППЛ, Made in Bulgaristan

Потребителски аватар
MaX
Контакти:

Мнениеот MaX » 06 юни 2016 01:47

DANS написа:За селекцията иии...... анти-селекцията:

Хазуров за раздялата с ЦСКА: Казаха ми, че ще дойдат играчи от Литекс

Разделилият се с ЦСКА голмайстор Костадин Хазуров коментира разлъката с носителя на Купата в специално интервю за Нова Тв. Нападателят сподели какъв аргумент са изтъкнали от клуба, за да бъде освободен, разкривайки, че са му казали, че след обединението с Литекс ще дойдат играчи от ловешкия тим.

Хазуров призна, че е разочарован от случилото се и отсече, че той и колегите му са свършили черната работа.

„Наистина чувствата са противоречиви сега - след добрия сезон, спечелихме две от две купи, направихме добър сезон, но от друга страна, знаете как завършиха нещата. Естествено, че съм разочарован. Няма как да напуснеш клуб като ЦСКА и да бъдеш щастлив. Наистина има капка разочарование. Искрен съм. Наистина, мисля, че свърши добре работата си и още докато празнувахме двете купи, разбрах, че няма да се разчита на мен. Не е приятно, защото ние в тази трудна година свършихме черната работа, а сега когато идва моментът да се играе на хубавите стадиони пред много публика, нещата не се получават“, започна Хазуров.

„Почувствах се използван. Това е думата. След последната среща с Миньор Перник и след награждаването имахме разговори с треньора и той ми обясни, че няма да се разчита на мен за следващия сезон. Аргументът, който посочи бе, че ще се обединим с Литекс и от там ще дойдат играчи с договори, чужденци. Това ми бе обяснено. То се шумеше по медиите“.

„Естествено, че ми бе странно. Не само за мен, но и за феновете, които ме търсят и ме питат защо съм напуснал. Аз не съм напуснал по свое желание. Вече казах, че се чувствам използван. Миналото лято дойдох от чужбина. Лично господин Ганчев ме потърси и ме помоли да помогна на отбора. Мисля, че свърших работата си. Направих компромис като се върнах във В група. Приятели ми казаха, че съм луд да правя толкова стъпки назад. Но както и да е. Гледаме напред. Аз съм щастлив, че свърших моята си работа, не мога да съжалявам“, добави Хазуров.

„Погледнато реално не са малко тези 36 гола. Постигнах ги с труд с моите колеги. Радостен съм, даже горд от това, което постигнах в индивидуален план и като колектив като цяло“.

Запитан за течащата процедура по изкупване на Литекс от новоучреденото дружество ФК ЦСКА 1948, футболистът каза: „По принцип юридически не съм запознат и не съм вещ в материята. Явно се търсят някакви варианти отборът да се върне, където му е мястото – в А група. За мен е хубаво ЦСКА да си запази историята, да се стабилизират нещата. Ще видим какво ще стане. Според мен не е добре, че единият отбор ще бъде заличен. Може и двата клуба да съществуват. Остава един клуб по-малко. Също така не е добре и за хората, живеещи в Ловеч. Намаляват силните отбори в България, а те не са много“.

„Искам да си почина няколко дни – физически, психически. И после ще избера най-доброто за себе си. Аз съм играл и у нас, и в чужбина. Отворен съм към предложения. Ще видим какво ще се получи“, завърши Хазуров.

С цялото ми уважение към Хр. Янев, но в случая той се държи като пълна п.тка и ПРЕДАТЕЛ, спрямо момчетата, които спечелиха ВСИЧКО за ЦСКА този сезон!

Браво! Един човек да излезе и да каже как се чустват привържениците на отбора на Ловеч. Отбор с 95 годишна история. Сега откраднат за други цели :roll: Дано съдбата си върне несправедливостите!

Върни се в “Архив”