Jürgen написа:football.total написа:Не не съм я чел нямам и намерение да чета някакви пост-комунистически бози. Всяка тема си има две гледни точки, пишман демкоратите като вас си знаят тяхното и се тупат в гъдите колко са свободни сега и какво тежко робство е било по време на комунизма.
Пак те питам кое беше робското - образование, здравеопазване на ниво? Случайно да знаеш че България е била на челно място в Европа по развитие на фина механика и електроника. Да знаеш че сегашните умове в компютърните технологии по целия свят са подготвени и обучени по време на така омразния ви комунизъм в БГ.
Мерси ви на тая демокрация с безделници и безхаберници по улиците.
Нали протестирахте и каква я свършихте? Бойко падна, кой ще дойде след това? Щото на тия протести като страничен наблюдател чувах само Уууууу и Долу! Ама не казахте кой да е горе.
А всичките дето се изпозапалиха по време на така наречената демокрация? Пенсионерите дето измират от глад по селата със 200лв пенсия? За тия жертви на демокрацията що никой не пише или говори?? Или и за тях още Бай Тошо и комунизма му ви е виновен
Айде като комунизма е толкова хубав дай да видим какви бяха правата на БЪЛГАРИНА по това време

. Айде!
БЪЛГАРИНА имаше право на
- адекватно здравеопазване
- достойни старини (знаеш ли че дядо ми лека му пръст като се пенсионира щеше да получава 120лв пенсия с най-нисък разряд труд, а хората за 3лв ядяха и пиеха на ресторант)
- достойно образование
- достойна работа и заплата (не такава колкото да си платят тока и водата, а да си гледат семействата и да ходят по 2 пъти в годината на почивка. Като към това изплащаха обикновено апартамент и кола. И преди да седнеш да плюеш Лади и Москвичи се запитай в днешно време колко процента от населението си упува НОВ автомобил, пък бил той и Лада?).
- спокоен живот, не сега да те е страх да си оставиш детето да се прибере след 12 часа или да се чудя кой мангал ще нападне и ограби баба ми на село.
За тия права какво ще ми кажеш мили ми демократе? Или за теб е по важно да имаш правото да си безхаберник и лентяй, необразовано тъп и да ходиш да чупиш офиси на ЧЕЗ и ЕВН и да се биеш в гърдите колко си свободен и какъв си патриот. Отстрани сте толкова смешни че ми е трудно да ви опиша даже.
Айде ти сега ми опиши правата на БЪЛГАРИНА по време на свободата (демокрацията демек)!