santiliana написа:Ясен също не е от "кибритлиите". Както беше и Мъри. Ако искаме надъхвач- да бяхме си оставили Вили Вуцов- след мач ризата му беше като от пералнята

. Незнам, всичко е относително. Едно е ясно- нямаме ли футболисти, които "отвътре" да си го имат хъса и спортната злоба- все такива кофти мачове ще гледаме. Кой примерно е мотивирвал Драгич, Топчо, Боримиров? Никой. Това си е заредено вътре в тях. Единствено може евентуално да се наложи допълнителна мотивация само когато се отнася до двубой с много по-слаб отбор от нас и е нормално до някъде да се получи подценяване (особено ако малко преди това е постигнат някой успех над по-силен тим). Но ролята на треньора е най-вече в подреждането на отбора, поставянето на точните хора на точните места, извършването на своевременни и правилни смени и най-вече да си води правилно ТАКТИЧЕСКИ мача. Естествено, тренировките са си отделна тема...
Според мен Ясен има онова качество, за което ми е говорил баща ми, че притежава Люпко Петрович, а именно да успее да изтиска максималното от играчите и да ги подреди, така че това да стане. Не мога да кажа вярно ли е това за Люпко, защото съм бил твърде малък, за да разбирам нещо от футбол, когато ни е бил треньор, но мисля, че това важи за Ясен. Да, не е супер треньор, но имаше Гара, Жо и Тасевски - 7 точки в групата на ЛЕ - толкова си може. Наложи му се да се оправя с тотално съсипания миналогодишен отбор - оправи се...