terata написа:Левски е голям отбор и това го доказват множеството титли и купи през годините. За претенциите ги търси някъде другадеАко си забелязал, а очевидно не си, никой не плюе по всички футболисти, а само по определени играчи, които прекалено дълго ги търпим на Герена. Относно "никому ненужното напрежение"... в Левски винаги има напрежение, което е породено от факта, че всяка година се гонят високи цели, за разлика от Берое и тем подобни отбори, при които живуркането в средата на таблицата се приема като грандиозен успех. А щом като Ивчо главата не може да издържа на това напрежение, да си беше седял в Стара Загора.
Ми...не, множеството титли и купи през годините доказват че е бил голям отбор. Няма нищо лошо в това да имаш традиции и самочувствие, но трябва и малко реализъм. Неща от рода на "Дядо ми каза, че едно време Левски е бил равностоен на водещите европейски отбори" не са мерило за величието на даден отбор.
За футболистите - факта че не ви спамя по форума не значи че не хвърлям по едно око и наблюденията ми не са от вчера. И вие и ЦСКА-ри( в по-голямата си част, естествено, има и страшно точни хора и в двата лагера) не сте истински фенове, истинския фен обича. Вие мразите. За вас отиването на стадиона е повече възможност да потрошите и да се помлатите от колкото да подкрепите любимия си отбор. И тъй като това е предела на възможностите ви, добавяте и щипка фанатизъм към цялото недоразумение, издигате посредствените ни псевдо-грандове до някакви футболни величия, за да се чувствате като част от нещо голямо и значимо.(отново - това са общи наблюдения в/у основната фенска маса на двата отбора)
За високите цели - явно разбиранията ни за това понятие се разминават. Висока цел е, примерно, излизане от групите на Шампионска лига, или дори на Лига Европа. Шампион на АПФГ не е... Така че напрежението от високите цели го имате, но самите високи цели - не, да не говорим за способността да ги осъществите.
Та така, мили мои, старайте се да сте малко по-скромни и човечни и ще сте с една идея по-близо до определението "голям отбор".