Анкета:За или против сливането между ЦСКА и Литекс

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

За или против сливането между ЦСКА и Литекс?

За
109
32%
Против
232
68%

Общо гласове: 341

Потребителски аватар
deepblue
Контакти:

Re: Анкета:За или против сливането между ЦСКА и Литекс

Мнениеот deepblue » 25 май 2015 14:29

кристи3 написа:
"ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ ЛЕВСКИ" АД, ЕИК 121660936 е създадено през 1998 г. (фирмено дело № 4236) и доколкото мога да броя, не е спечелило кой знае колко много купи и отличия от тогава (6 титли и някоя и друга купа). А останалите, къда са?

Колега, не съм юрист, но всичките аналогии с Левски са безсмислени. Не съм на ясно със случаите на Берое, Ботев и Локо Пд.
В конкретният случай не става въпрос за сливане, преобразуване или каквото и да било, а за фалит. Ако някой не плати дълговете цска в досегашният му вид изчезва! Няма как да придобиеш само актив без пасив! Пък си припознавайте и цска Москва, ваше си решение :mrgreen:

Потребителски аватар
Alex
Контакти:

Мнениеот Alex » 25 май 2015 14:31

BRF написа:
Alex написа:
BRF написа:
Alex написа:Това даже и като фен на Левски не Ви го пожелавам - ще бъде жалка смърт...

Между другото интересно м ие чисто като граждани - не Ви ли пука как някакви хора искат да обединяват дружества, за да отпаднат задълженията на едно от тях и само пасивите да преминат в другото... щото нали се сещате, че хората пари чакат да си взимат от ЦСКА, а в медиите се търсят публично варианти как това да се случи?!?!?!?!?!

Честно казано на мене лично ми пука само за НАП и Етрополе!Другите са престъпни схеми на титаните и лупарата!За какво да ми пука!НАП ще си вземе парите от ония земи в Бяла,Етрополе сигурно ще пият една студена вода за съжаление!Колкото до другото-не виждам обединение,просто ще се закрие ЦСКА и Литекс ще се премести в София на Армията!Вече ако се закупи емблемата-това променя нещата!В крайна сметка никой не може да каже на ГГ какво да прави с неговото си имущество!Все едно сега ние да скочим на олигархчето,че видиш ли преди е бил в ЦСКА пък ни е зарязал и е налял парите в Разград :? :shock: :lol: !

Гришата може да прави каквото си поиска... и да си мести отбора където си иска, но ако той ще наследява напълно ЦСКА - жалка работа...

А за парите със сигурно има и други опарени, смисъл нормални хора (а не от онези от схемите на Лупи и Титаните).... което е жалко, че се случва в България и то толкова публично (без значение дали става въпрос за футбол или нещо друго). Всички помним от боклукчиите какви схеми правиха, за да не плащат на други отбори дължии суми по транфери като например Делев от Пирин...

Стига бе човек,на Луната ли живееш?Ами КТБ?Ами поредния Пирин,Марек,Хасково,Черноморец!Такава ни е държавата и вината си е в нас,че търпим!Даже и се самоизяждаме и мразим!

Не живея на луната, напротив... пък и не съм от много търпящите хора... ама недоумявам как спортните ни журналя (все с претенции за обществени позиции и справедливост, даже не им минават през главата тия теми)

Това с обединението си е ваш проблем... дано не стане, ще е жалко, повече няма да има ЦСКА... но това с парите и престъпните схеми, с откриването на трибуна МОЦИИИИ с държавни пари на стадион, който ще се отдава на концесия, не разбирам как на никого не му прави впечатление

... а на чорбата най-искрено Ви пожелавам, отидете във В група, през годините си изплатета дълговете и излезте от ситуацията с чест... вичко друго ще е края на ЦСКА
[center]Изображение[/center]

redwhitearmy

Мнениеот redwhitearmy » 25 май 2015 14:33

Много ми е интересно как така тука всички лилави си упражняват "правните" знания да кажат кое ще е начало и кое - край на ЦСКА ... Има начало - Стойчо като почна серията от ритуални изнасилвания, а края ... края не му се вижда, за сега !

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 25 май 2015 14:33

кристи3 написа:
Tommi написа:
redwhitearmy написа:Е, титлите и купите на Левски кой ги държи - АД-то на Тодор, или АД-то на Пешо Кучето :?:

АД, което да съдържа името Левски, може да си направи и Кучето, и Котката, и Вълка, и Лалугера, ама какво от това? Купите и титлите са печелени от "Професионален футболен клуб Левски" АД.

"ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ ЛЕВСКИ" АД, ЕИК 121660936 е създадено през 1998 г. (фирмено дело № 4236) и доколкото мога да броя, не е спечелило кой знае колко много купи и отличия от тогава (6 титли и някоя и друга купа). А останалите, къда са?

Има един термин правоприемство.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 25 май 2015 14:40

CSKA 78 написа:Новина от Спортал

Отборът на ЦСКА няма да получи в своя актив титлите и купите на Литекс при евентуално обединение, разбра Sportal.bg. Вчера нашата медия тиражира ексклузивната новина, че собственикът на ловчанлии Гриша Ганчев прави сондажи за преобразуването на Литекс в ЦСКА. По-късно бизнесменът потвърди информацията.

Очаква се "червените" да вземат лиценза на "оранжевите", с който ще играят в "А" група и вероятно в Лига Европа. Ако се стигне до преобразуване, клубът от Борисовата градина ще остане с досегашния си актив от отличия, към който няма да се прибавят четирите титли (1998, 1999, 2010, 2011), четирите купи (2001, 2004, 2008, 2009) и Суперкупата на България (2010) на тима от Ловеч.

При осъществяване на този план "оранжевите" по всяка вероятност ще придобият лиценза на някой отбор от "Б" група и ще се състезават там, като академията на Литекс в Ловеч ще бъде запазена.

Не може просто да вземат лиценза без да има сливане, вливане или Литекс само да си смени името. Лиценз не се продава или дарява.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Долно уйно
Контакти:

Мнениеот Долно уйно » 25 май 2015 14:41

Бе да ви питам, какво се случва с договорите на футболистите?
Пародийна Перуканова Лига a.k.a. ППЛ, Made in Bulgaristan

седемнамалко
Контакти:

Мнениеот седемнамалко » 25 май 2015 14:41

CSKA 78 написа:
седемнамалко написа:. А и колегата по-горе ти е написал - аз, Гошо, Пешо и Иван утре правим "ФК Барселона" АД и понеже сме "фенове" и си го "припознаваме" (каквото и да означава това), ама все пак ще изчакаме да мине финала...

Нали знаеш блондинке, че собствениците на Барса или на Юве трябва да искат да си преименуват отборите на Левски 14 и да ги преместят да играят в София?!
Голям майтап!!! :lol: :lol: :mrgreen:

Така ли, блонди? :) А Морко Манджуков иска ли микренския да си сменя името на фирмата? Аз ще си "припозная" Барса (или Юве), къде видя да съм писал нещо за Левски? Или не сте стигнали още до урока "четене без използване на показалеца" във вечерното?

Потребителски аватар
cska_reborn
Контакти:

Мнениеот cska_reborn » 25 май 2015 14:55

В началото бях скептично настроен към плана на Гришата за ЦСКА, но като гледам колко пискат подуенци и какви теории развиват, мед ми капе на сърцето и вече съм твърдо ЗА! :mrgreen:

Въпреки че в същото време ми е и малко жал, не им стигат 6-те поредни разпорвания, ами сега и още по-силен ЦСКА се стяга. Кога ли ще излезе новата "синя" декларация ... :mrgreen:
[center]Изображение От огъня на чуждата омраза остава само пепелта Изображение
Нашата любов е вечна, винаги ще има ЦСКА[/center]

кристи3
Контакти:

Мнениеот кристи3 » 25 май 2015 14:59

Tommi написа:
кристи3 написа:
Tommi написа:
redwhitearmy написа:Е, титлите и купите на Левски кой ги държи - АД-то на Тодор, или АД-то на Пешо Кучето :?:

АД, което да съдържа името Левски, може да си направи и Кучето, и Котката, и Вълка, и Лалугера, ама какво от това? Купите и титлите са печелени от "Професионален футболен клуб Левски" АД.

Има един термин правоприемство.

Всъщност, Търговският закон (на чиито правила са подчинени търговските дружества, в които са облечени ФК) никъде не дава легална дефиниция на термина "правоприемство". Все пак, изведено от правната теория, правоприемство (универсално или частно) би могло да има при някоя от формите на преобразуване (по глава XVI от ТЗ) или при прехвърляне на търговско предприятие. Аз, поне, за друга форма не се сещам да има. Нито една от тях не е приложена при учредяване на "ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ ЛЕВСКИ" АД, така че не знам за какво правоприемство в правния смисъл на понятието може да става дума.
Аз подкрепям плана на Гриша Ганчев за възраждането на ЦСКА

Потребителски аватар
HardWork
Контакти:

Мнениеот HardWork » 25 май 2015 15:02

Това обединение ще бъде най - хубавото нещо случвало се в българския футбол последните 20 години! Съединенито прави силата! ЦСКА ще си запази историята, и ще се сдобие с ново чисто кредитно досие, и нова база! Литекс ще запази съществуването си в долните дивизии, като сателит на ЦСКА! Сините завиждат мощно, защото те ще си останат продадени от дългове в ръцете на комунистическия изедник Тара, но така е в живота, няма пълно щастие!

Върни се в “Архив”