Ла Лига - Сезон 2018/2019

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
YANTRA_FOREVER
Контакти:

Re: Ла Лига - Сезон 2018/2019

Мнениеот YANTRA_FOREVER » 25 авг 2018 12:10

barca4ever написа:Боли ме фара, я си ги гледам по Спорт Клуб или Арена Спорт, където коментират хора, които разбират от футбол :mrgreen: :mrgreen:

И аз имам Арена Спорт, но там гледам само чешки мачове. Наистина ли дават и Ла Лига? Не съм попадал засега. Макар че предпочитам испанските канали, но все пак на телевизора уж картината трябва да е по-добра (съмнително), та може да пробвам.
Изображение Изображение

SilentKiller

Мнениеот SilentKiller » 25 авг 2018 15:37

Като гледам си от Габрово, а габровлии са известни...знаеш с какво ! :mrgreen: Чудя се как си се набутал да даваш пари за сръбските скари. :lol: Или не живееш в България ? :roll:

Потребителски аватар
insaneboy1
Контакти:

Мнениеот insaneboy1 » 25 авг 2018 16:52

tevez написа:
Примера дивисион започна, но родният зрител няма възможност да наблюдава случващото се там. Съвсем скоро обаче ще има, разбра БЛИЦ от достоверни източници.

Вариантите са два. Първият е трите най-големи телевизионни оператори А1, Виваком и Булсатком да купят правата за испанския футболен елит, чиято цена за един сезон е 2 200 000 евро.

Вторият е само Булсатком отново да излъчва Примера – така, както беше в последните години, когато се наслаждавахме не само на добрия футбол от Иберийския полуостров, но и на професионалните коментари на Красимир Минев и неговия екип.

Според наши източници обаче е много по-вероятно тв правата за испанските мачове да бъдат купени от трите оператора – А 1 (МАКС спорт 1 и МАКС спорт 2), Булсатком (СПОРТ+ и F+) и Виваком.

Така зрителят (или по-точно фенът на Примера дивисион) няма да се вайка, че двубоите ще вървят по един оператор, а той е абонат на друг и трябва да прави промяна.

Веднага изниква въпросът: Кой кои мачове ще предава директно? Естествено, че с предимство са битките на Барселона и Реал (Мадрид), чийто рейтинг е огромен пред този на останалите отбори. Ако примерно тази вечер Барса играе със Севиля, а утре „кралският клуб” гостува на Атлетик (Билбао), трите оператора ще предават пряко и едновременно и двата мача! И ти, ако си абонат на „Виваком”, да речем, няма да си ощетен - един и същи двубой ще върви по три български канала.

Като стана въпрос за канали – при положение, че сделката се осъществи, „Виваком” също ще стартира спортен канал, където ще се излъчват мачовете от испанското първенство.

И накрая – кога ще се случи това? В момента преговорите вървят. Възможно е до началото, средата или края на септември. Но е много вероятно и... още другата седмица.

То първенството почна те щели да вземат. Кога? Като свърши полусезонът. Взел съм си един HDMI кабел и си слушам на HD по beIN Рей Хъдсън как се дере като Меси бара топката.
Последна промяна от insaneboy1 на 25 авг 2018 17:29, променено общо 1 път.
[wrapimg=]https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcTgeRES7WfrIeE2Qzeot_8QxtSWJDD-scT3VA&usqp=CAU[/wrapimg]
Anulo mufa

Потребителски аватар
Mathias_Coureur
Контакти:

Мнениеот Mathias_Coureur » 25 авг 2018 17:27

И да вземат Макс Спорт испанското няма да се абонирам за тях! Имам си Арените, имам си Bein Sport, по тези телевизии го дават.В краен случай си имам liwe stream-вете в интернет. Дано Спорт+ вземат отново правата за испанското!

Потребителски аватар
YANTRA_FOREVER
Контакти:

Мнениеот YANTRA_FOREVER » 25 авг 2018 18:01

SilentKiller написа:Като гледам си от Габрово, а габровлии са известни...знаеш с какво ! :mrgreen: Чудя се как си се набутал да даваш пари за сръбските скари. :lol: Или не живееш в България ? :roll:

Пуснаха ги безплатно :lol: Май са тестови канали, но се задържаха бая време. Ако дават и нещо по-интересно от Рейнджърс - Абърдийн и тем подобни, ще е супер :mrgreen:
Изображение Изображение

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 25 авг 2018 18:38

Mathias_Coureur написа:И да вземат Макс Спорт испанското няма да се абонирам за тях! Имам си Арените, имам си Bein Sport, по тези телевизии го дават.В краен случай си имам liwe stream-вете в интернет. Дано Спорт+ вземат отново правата за испанското!

Защо се надяваш да ги вземе Спорт+ след като тебе не те засяга къде ще ги излъчват? Викаш давай на другите да им сечено понеже аз съм се уредил и не ме интересуват? :mrgreen: Ако остане по БСК пак голям процент няма да гледат испанското и трябва да гледат през интернет, така че от гледна точка на футболният фен испанското трябва да се махне от БСК.

Испанското трябва да се излъчва легално у нас както другите първенства. :)

Потребителски аватар
barca4ever
Контакти:

Мнениеот barca4ever » 25 авг 2018 19:13

YANTRA_FOREVER написа:
barca4ever написа:Боли ме фара, я си ги гледам по Спорт Клуб или Арена Спорт, където коментират хора, които разбират от футбол :mrgreen: :mrgreen:

И аз имам Арена Спорт, но там гледам само чешки мачове. Наистина ли дават и Ла Лига? Не съм попадал засега. Макар че предпочитам испанските канали, но все пак на телевизора уж картината трябва да е по-добра (съмнително), та може да пробвам.

Ми миналия сезон гледах няколко мача на Барселона, за този не знам, дали още дават, първия го гледах по спорт клуб.
[wrapimg=]http://www.fcbarcelona.cat/web/Imatges/banners/_promocions/actius_especials/wembley/bc-campions_champions.jpg[/wrapimg]
BARCAFOREVER[wrapimg=]http://imgon.net/di-MAQN.gif[/wrapimg]
1992,2006,2009,2011

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 25 авг 2018 19:31

Арена Спорт тази година не е купила правата и държи правата само за Купата на Испания.
https://en.wikipedia.org/wiki/Arena_Sport

Гледайки и програмата им на сайта не излъчват поне за сега испански мачове по каналите си, а те са 5 на брой - https://www.tvarenasport.com/tv-program#

Само Sport Klub излъчва испанското от двата споменати канала. :)

Арена е собственост на мобилният оператор в Сърбия, но и на този в Хърватска и хората са си направили сериозна база, но е нормално след като каналите са пуснати преди 10 години и са ги развили до това ниво, за да дават всичко интересно. Пакета им с петте спортни канала струва 4 лева или 249 сръбски динара - [offtopic]https://www.mts.rs/privatni/televizija/mtstv/sport-hd-paket[/offtopic]

Потребителски аватар
barca4ever
Контакти:

Мнениеот barca4ever » 25 авг 2018 19:44

Аз си имам и Bein Laliga HD, ама там миналата седмица даваха всички мачове, и кога да пусна да гледам Барса в 23 гледам няма го дават и си го гледах по СК :mrgreen: :mrgreen:
[wrapimg=]http://www.fcbarcelona.cat/web/Imatges/banners/_promocions/actius_especials/wembley/bc-campions_champions.jpg[/wrapimg]
BARCAFOREVER[wrapimg=]http://imgon.net/di-MAQN.gif[/wrapimg]
1992,2006,2009,2011

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 25 авг 2018 20:03

Чудя се каква ли е цената на излъчване на Спорт клуб, но не намирам информация на сайта им. На Арена е лесно понеже се предава от мобилен оператор и пакет има цена, ама за Спорт клуб като няма основен разпространител нещо не мога да се ориентирам на сайта им. :mrgreen:

От всички балкански страни само у нас и в Румъния не се предава този канал и докато при румънците до някъде е разбираемо заради Диги Спорт каналите, то у нас си е направо чудо, че не е пуснат за разпространение легално.

Върни се в “Архив”