Мнениеот unist_gp » 07 юли 2010 23:41
мнения след мача
Гюнтер Нетцер (АРД коментатор)
Днес нямахме никакъв шанс. Не показахме и идеа от играта срещу Аржентина. Играхме добре в защита, но в нападение имахме проблеми... Това е нормално, не може да се изкачиш нагоре за толкова малко време....
Филип Лам (капитан)
Разочаровани сме, не играхме добре напред. Особено през първото полувреме разочаровахме. Испания са все пак най-добрият отбор в света. Мечтата ми беше да стана световен шампион. За мача за 3-то място в момента нямам никакво насторние.
Бастиан Швайнщайгер
Много сме разочаровани, така преди финала да отпаднем... Знаехме,че испанците ще играят повече с топката, знаехме,че са едно ниво по-добри от Англия и Аржентина. Имахме положения, на Тони (Кроос) при 0-0. Испанците бяха по-добри, но тактически днес бяхме зле. Само тичахме след топката...
Мануел Нойер
Сякаш ни липсваше самочувствието в този мач. Испания спечели напълно заслужено. Винаги се стараем да вкараме гол още в първото полувреме. Този път не стана. Много сме разочаровани. знаем,че направихме силен турнир, но в момента разочарованието е голямо..
Марсел Янзен
Испания не играе като Аржентина. Испания играят всички напред и е много трудно да им се противопоставиш. Испания спечели заслужено. Няма да се учудя ако топката е била в тяхно притежание 90% от времето. Ще направим всичко възможно да спечелим мача за 3-то място.
Томас Мюлер
Не искам да оценявам колегите си.Аз гледах с Оливер Бирхоф отстрани. Испанците доминираха. Ще сме мотивирани за събота. Трябва да подарим на Миро (Клозе) още някой гол.
Миро Клозе
Мисля,че днес бяхме прекалено загрижени с това как се защитаваме. Испанците се връщаха и държаха топката, а когато ги имаше пролуките да атакуваме ние бяхме уморени от празно тичане и не можехме да измислим нищо.Никога не ми е било за цел да мисля за собствените си голове, искахме да победим този силен отбор на Испания.
Йоаким Льов (бундесселекционер)
Комплимент за Испания. Те ще спечелят този турнир. Показаха ни границите, имахме въможности, но те бяха по-добри. Не мога сега да анализирам играта ни. Испания ни разкарваха по терена, играха страхотно, а ние се уморихме като тичахме до тях... Все пак испанците играят 3 години с този отбор, а ние от няколко седмици... Много бързо губихме топката. Когато играехме напред нямахме кураж да изненадаме испанците. Липсваше ни смелостта от последните два мача.Отсъствието на Томас Мюлер не е причината да загубим, имахме добри играчи. В дясно нямаме играч като Филип Лам, който играе от ляво, но не искам да обвинявам никого. Денис Аого един ще израстне може би точно на тази позиция.
Турнирът не е завършил още. Имаме мач за 3-то място в Порт Елизабет. После ще мисля за моето бъдеще и за бъдещето на моя екип. Този отбор има бъдеще. Успехът и занапред ще е с тях. Утре ще коментираме с играчите този мач и ще ги мотивирам да спечелим и последния мач в събота.
Тео Цванцигер (ДФБ президент)
Днес играхме толкова, колкото ни позволи противникът. Това е стара мъдрост, която днес се потвърди срещу този силен противник. Победиха ни напълно заслужено. Да, липсваше ни Томас Мюлер, защото той прави играта напред по-бърза. Гордея се с момчетата, но съм тъжен. Много хора в Германия искаха да ни гледат в неделя, а не в събота. Испания са силен отбор с много опит и ние някой де ще ги настигнем. Не вярвайте на медиите какво пишат за отношението ми към Льов и Бирхоф. Тимът фунционира добре с тях и мисля,че след един разговор ще се разберем за ново общо бъдеще.
Давид Вия
Щастливи сме.Със селесион направихме най-силния си мач и сме в историята като финалисти. Не се сърдя на Педро. Някой от момчетат в момента плачат от радост. Заслужаваме тези емоции. Искаме да сме Световни шампиони!
Последна промяна от
unist_gp на 08 юли 2010 00:27, променено общо 9 пъти.