при липса на доказателства за извършено престъпление всички полицейски действия се прекратяват.
Но това не значи че няма извършено нарушение на Закона.
Такъв е случая с Присо,при него бе обрзувано БПП,заради изцепките му на терена и в тунела.
Липсват обаче доказателства за престъпление,което не освобождава Присо от вина а само не го прави престъпник.
Дадох и пример ама съм прекалил с обидите,с което поднасям моите извинения на потърпевшите.
Тема за Нджонго Присо
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Прокуратурата: Присо е невинен!
Левски завинаги в моето сърце.
- Stanimir-74
DANS написа:това е казуса за петте мача наказание, в предишния пост не го бях написал докрай и без да искам го публикувах непълно:
члена по който ДК наказва Присо:Член 24. За червен картон и/или по доклад за тежки провинения
на състезател към служебни лица, на нарушителите се
налага наказание ЛСП за 10 /десет/ срещи и глоба 3000
лева. При повторно нарушение – ЛСП за 12 /дванадесет/
срещи и глоба от 5000 лева.
за “Тежки провинения” :17. “Тежки провинения” – действия изразяващи се в
нанасяне на побой, причиняване на телесни увреждания
или материални щети, или такива които поради
естеството и характера си се отличават с висока степен
на обществена опасност.
прокуратурата за такива провинения, особено към органи на реда предявява обвинения а не прекратява наказателното производство!
Прекрасно си цитирал колега, но моля да ми отговориш 7 мача за "тежкия удар" при картона ли получава или за "тежкия удар" по полицая, който не зевежда дело и дори не потвърждава пред прокуратурата за това нещо?
DANS написа:това е казуса за петте мача наказание, в предишния пост не го бях написал докрай и без да искам го публикувах непълно:
члена по който ДК наказва Присо:Член 24. За червен картон и/или по доклад за тежки провинения
на обществена опасност.
прокуратурата за такива провинения, особено към органи на реда предявява обвинения а не прекратява наказателното производство!
Именно. Прокуратурата не може да докаже удар или телесни увреждания, затова и ще мине само с акт. Съответно в БФС ДК са преценили, че това на Присо са тежки провинения по чл. 24 (а не например по следващите членове 25, 26 и т.н.) и вероятно предвид някои смекчаващи обстоятелства , наказанието е наполовина от написаното в чл. 24 за 10 срещи. Ако имаше доказан побой или телесна повреда, тогава щяха да го накажат по чл. 25 или 26
Член 25. /1/ За червен картон и/или по доклад за нанесен удар на
длъжностни лица, се налага наказание ЛСП за срок от 1 /
една/ година, считано от датата на провинението и глоба
в размер на 6000 лева.
/2/ За червен картон и/или по доклад за опит за удар,
бутане, блъскане, настъпване, дърпане, плюване и други
на длъжностни лица, се налага наказание ЛСП за срок
от 8 /осем/ срещи, считано от датата на провинението, и
глоба в размер на 3000 лева.
Член 26. За червен картон и/или по доклад за тежки провинения,
довели до телесна повреда на длъжностни лица – ЛСП за
срок от две години, считано от датата на провинението и
глоба 10 000 лева.
Последна промяна от dibo на 06 апр 2012 19:30, променено общо 1 път.
-
- Контакти:
Днес гледах 10 минути от мача Локо Пловдив срещу Видима и Даксон играеше. Той беше главния виновник за скандала с Присо, а какво го наказаха? Това е двойния аршин във българския футбол. Сега вече съм обеден, че битката срещу ЦСКА ще е жестока. Не знам дали Стойчо и играчите ни ще издържът на тези всекидневни удари. Ако все пак станем шампиони тези играчи трябва да им се направи паметник. Затова трябва да пълним Армията, защото така няма да посмеят да ни режат. Само ние феновете трябва да защитим отбора си, както през деведесетте години. Казаните от Градев неща просто ме шокираха. Ако това е 50% истина значи БФС е прогнило отвсякъде.
Stanimir-74 написа:DANS написа:това е казуса за петте мача наказание, в предишния пост не го бях написал докрай и без да искам го публикувах непълно:
на обществена опасност.
Прекрасно си цитирал колега, но моля да ми отговориш 7 мача за "тежкия удар" при картона ли получава или за "тежкия удар" по полицая, който не зевежда дело и дори не потвърждава пред прокуратурата за това нещо?
Оказва се че го наказват по доклад на делегата на мача, същия делегат обаче камерите на БНТ го уловиха че е на пистата и гледа мача през времето когато Присо влиза в тунела!!!!!!!
Наско Сираков: "Ще бъде огромен успех за българския футбол ако ЦСКА вземе точка от Динамо!" ха ха ха 
Link: САМО ЗА ЛЕвСКАРИ!!!!!!

Link: САМО ЗА ЛЕвСКАРИ!!!!!!

Мислих,че простотията има граници,но явно съм се лъгал.Как да обясниш на слепци,че небето е синьо,след като го виждат черно!
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.
Прочетох и 6-те страници коментари дотук и постановлението на прокуратурата и не разбрах за какво е наказан още 5 мача. След като прокурора прекратява наказателното производство за какво са тия 5 мача. За непристойно поведение за което не се носи наказателна отговорност ?... което се изразява в какво ?... не е ясно. Може да бъде наказан по доклад на делегата, но той не е в тунела. Значи по ʼʼвътрешно убеждениеʼʼ на членовете на комисията.
Това значи прокуратурата в Англия да оневини Тери за расизъм, но от федерацията да го накажат, за същото. Според мен това не е ʼʼдирективаʼʼ а по скоро на лична основа. Някой нещо не платил на когото трябва. Иначе тия от БФС не са толкова смели.
Това значи прокуратурата в Англия да оневини Тери за расизъм, но от федерацията да го накажат, за същото. Според мен това не е ʼʼдирективаʼʼ а по скоро на лична основа. Някой нещо не платил на когото трябва. Иначе тия от БФС не са толкова смели.
GINA CARANO MMA
[wrapimg=]http://www.prikachi.com/images/928/3214928e.gif[/wrapimg]
[wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/1C/50/357253c2500e1c50.gif[/wrapimg]
[wrapimg=]http://www.prikachi.com/images/928/3214928e.gif[/wrapimg]
[wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/1C/50/357253c2500e1c50.gif[/wrapimg]
-
- Контакти:
Оставете конспирациите..притеснителното е че и с Присо паднахме от Спартак...
4oko i boko написа:Оставете конспирациите..притеснителното е че и с Присо паднахме от Спартак...
Да, по-притеснително и по-важно нещо от тая контрола просто няма.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...[/center]
I'm your revelation, I'm a walking miracle...[/center]
4oko i boko на 06 Апр 2012 19:22
Оставете конспирациите..притеснителното е че и с Присо паднахме от Спартак...
Трезва мисъл..не е добре за феновете надъхването от псевдо адвокатчета като Г.Г. ...момчета мислете с главите си..не се оставяйте да ви манипулират..