Управлението на ЦСКА - новини,мнения, изказвания, интервюта.

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Re: Управлението на ЦСКА - новини,мнения, изказвания, интервюта.

Мнениеот Red Warrior » 16 авг 2014 13:00

Тик-Так1892 написа:
Logical person написа:
Тик-Так1892 написа:Дойдохме си на думата.И как това го виждаш с това ръководство?Огромно мнозинство от фенове се отказаха да ходят в ерата титан и не се върнаха и след това,защото усетиха поредната подигравка спрямо тях,цъфна им лупи,който изгонихме със канонада от камъни и бутилки от Армията.
Как очакваш сериозен приход,след като на стадиона има 2000-3000?Едно е,че продукцията е ужасяваща,но липсва и манталитет и в повечето от нас.Аз за всички предишни сезони си купувах карта,всяка година от новите екипи и колекционирам шалчета.Но ми писна от омагьосаният кръг,в който се въртим,живуркане,живуркане.Което е най-удобното за такива като треньора ни,защото ще може да се изтъква,като спасител,ако пък случайно постига и резултати,като вездесъщ герой.

Точно това ръководство е единственото което работи по такава стратегия. Всички предишни ръководства действаха на принципа "чичко-паричко дава пари и се прави на мъж".

Как реши,че се работи вообще по-някаква стратегия?Нито съм видял да произвеждат разнообразни артикули,нито пък съм видял да има много хора на стадиона,миналата година имаше 3-4 изключения срещу определени отбори.Срещу Хасково имаше не повече от 2000 зрители,просто сравнение с Партизан,когато играят с Вождовац,Напредак и други отбори от долната им талблица на ЮНА има поне 10 000 зрители.Голеадор,както е върнал,някои хора така много хора не идват именно заради него.Как очакваш ЦСКА да влезе в групите на ШЛ със най-неуспешният си треньор в Европа?Ние 2-ри кръг на ЛЕ неможахме да минем...

Ти беше ли на мача с Хасково? Защото аз бях и ти гарантирам, че имаше пое 5-6 хиляди души. "А" и "В" сектор бяха пълни на 70-80%. Вярно, че сигурно неизлъчването на мача е повишила посещаемостта, но все пак говорим за Хасково и българските стандарти на ходене на мач.
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 16 авг 2014 13:04

Tommi написа:
Logical person написа:
Най-добре за големите клубове е да се развият по начин, който им носи 7-8 млн лева собствени приходи. Което ще им даде независимост. И ако имат в управлението си и като акционери, хора които допълнително да помагат е добре дошло.

Кой е тоя начин, който генерира 7-8 млн. приходи?

Достатъчно е на година да се направят 1-2 по-сериозни изходящи трансфера, както и да има прилично, за нашите стандарти, представяне в ЕКТ, което означава участие в групите на ЛЕ. Само тези 2 пера ще донесат дори повече от 7 милиона. Отделно са всички останали неща, макар и по-малки - билети, реклами, артикули, ТВ права и още сума ти дребни неща. В България ЦСКА и Левски могат да бъдат на много добра печалба, иска се само добро желание. Щом един Лудогорец може да генерира за 1 година приходи от около 7-8 милиона евро, при това без да е продал никой, значи ЦСКА и Левски би трябвало да го могат, при това доста по-успешно.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 16 авг 2014 13:05

Съглсен съм с Голеадор, че големи пори можем да вземем от евротурнирите. Тото беше по времето на Левски, когато трябваше да имаш късмета на Мъри да изхвърлят в серия "Б" италианските грандове и да ти се паднат "летящите магаренца" от Киево. Сега при промяната на регламента в плейофите играят отбори от една черга и ако имаш един добър отбор какъвто има Лудогорец, при една добра организация шансовете са 50/50. Не знам какъв е бюджета на Лудогорец, но съм сигурен, че ЦСКА може да постигне същите успехи с по-малко пари, но все пак с някакъв нормален бюджет от 10-15 млн.

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 16 авг 2014 13:10

vaskonti написа:
Tommi написа:
Logical person написа:
Най-добре за големите клубове е да се развият по начин, който им носи 7-8 млн лева собствени приходи. Което ще им даде независимост. И ако имат в управлението си и като акционери, хора които допълнително да помагат е добре дошло.

Достатъчно е на година да се направят 1-2 по-сериозни изходящи трансфера, както и да има прилично, за нашите стандарти, представяне в ЕКТ, което означава участие в групите на ЛЕ. Само тези 2 пера ще донесат дори повече от 7 милиона. Отделно са всички останали неща, макар и по-малки - билети, реклами, артикули, ТВ права и още сума ти дребни неща. В България ЦСКА и Левски могат да бъдат на много добра печалба, иска се само добро желание. Щом един Лудогорец може да генерира за 1 година приходи от около 7-8 милиона евро, при това без да е продал никой, значи ЦСКА и Левски би трябвало да го могат, при това доста по-успешно.

А бе айде да кажем - не да бъдат на печалба, но поне да се покриват разходите с приходите. Лудогорец обаче първо наляха яко пари за футболисти, база и организация преди да спечелят миналата годима 5-6 млн. евро. Има си няколко стъпки, които ЦСКА трябва да извърви. Успешно IPO, намиране на спонсори, изчистване на дълговете и поемането на мажоритарния пакет акции от поне няколко едри бизнесмена подпомагани от по-малки. Според мен тези стъпки трябва да се извървят паралелно с подобряване на базата, за да стигнем Лудогорец и да почнем със самофинансирането си.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 16 авг 2014 13:15

vaskonti написа:
Tommi написа:
Logical person написа:

За 1-2 сериозни трансфера и/или прилично представяне в ЕКТ ти трябват предварително или сериозни инвестиции в школа, или сериозни пари за входящи трансфери и заплати. Да взимаш по цял отбор чужденци и да се надяваш поне един да се окаже читав си не е работа.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 16 авг 2014 13:17

Red Warrior написа:Съглсен съм с Голеадор, че големи пори можем да вземем от евротурнирите. Тото беше по времето на Левски, когато трябваше да имаш късмета на Мъри да изхвърлят в серия "Б" италианските грандове и да ти се паднат "летящите магаренца" от Киево. Сега при промяната на регламента в плейофите играят отбори от една черга и ако имаш един добър отбор какъвто има Лудогорец, при една добра организация шансовете са 50/50. Не знам какъв е бюджета на Лудогорец, но съм сигурен, че ЦСКА може да постигне същите успехи с по-малко пари, но все пак с някакъв нормален бюджет от 10-15 млн.

Ама Лудогорец върви по коренно различна схема, от това, което ви се иска на вас. Те стигнаха до 1/8 финал в ЛЕ благодарение на парите на един човек, а не чрез добър маркетинг и не знам си какви други щуротии.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 16 авг 2014 13:19

Tommi написа:
vaskonti написа:
Tommi написа:
Logical person написа:

За 1-2 сериозни трансфера и/или прилично представяне в ЕКТ ти трябват предварително или сериозни инвестиции в школа, или сериозни пари за входящи трансфери и заплати. Да взимаш по цял отбор чужденци и да се надяваш поне един да се окаже читав си не е работа.

Е, аз ти казвам принципните положения, а не спрямо ситуацията в двата клуба в момента. Затова казах, че се иска само добро желание, нищо друго. А и нали не очакваш, че дадения собственик на един клуб трябва само да печели, без преди това да инвестира, при това сериозна сума. Тези хора не се плашат да инвестират големи пари, стига да знаят за какво ги дават. Проблемът в момента е, че не е ясно кой е реалният собственик нито на ЦСКА, нито на Левски. А по-интересния въпрос е защо се крият.
[/center]

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 16 авг 2014 13:21

Tommi написа:
Red Warrior написа:Съглсен съм с Голеадор, че големи пори можем да вземем от евротурнирите. Тото беше по времето на Левски, когато трябваше да имаш късмета на Мъри да изхвърлят в серия "Б" италианските грандове и да ти се паднат "летящите магаренца" от Киево. Сега при промяната на регламента в плейофите играят отбори от една черга и ако имаш един добър отбор какъвто има Лудогорец, при една добра организация шансовете са 50/50. Не знам какъв е бюджета на Лудогорец, но съм сигурен, че ЦСКА може да постигне същите успехи с по-малко пари, но все пак с някакъв нормален бюджет от 10-15 млн.

Ама Лудогорец върви по коренно различна схема, от това, което ви се иска на вас. Те стигнаха до 1/8 финал в ЛЕ благодарение на парите на един човек, а не чрез добър маркетинг и не знам си какви други щуротии.

В следващия си коментар съм дал стъпките, които трябва да извървим за да стигнем Лудогорец. Нямаме го чичко паричко, който да хвърли милионите на момента, а и не съм сигурен, че с един собственик нещата ще са стабилни. Вече минахме по този път въпреки, че собствениците ни нямаха волята за успех на Домусчиев.

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 16 авг 2014 13:24

Tommi написа:

Кой отбор по света постига успехи без парите на собственика си?
Домусчиев може да е всякакъв, но си запази отбора, като на година правеше не повече от 2-3 изходящи и входящи трансфера, при това на точно подбрани хора. На това му се вика трезва мисъл. За разлика от вас и нас, дето правим нов отбор на всеки 6 месеца. За такова нещо не се иска да си богат, а да знаеш какво правиш. Така че, не става само с пари, трябва и акъл.
[/center]

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 16 авг 2014 13:25

vaskonti написа:Е, аз ти казвам принципните положения, а не спрямо ситуацията в двата клуба в момента. Затова казах, че се иска само добро желание, нищо друго. А и нали не очакваш, че дадения собственик на един клуб трябва само да печели, без преди това да инвестира, при това сериозна сума. Тези хора не се плашат да инвестират големи пари, стига да знаят за какво ги дават. Проблемът в момента е, че не е ясно кой е реалният собственик нито на ЦСКА, нито на Левски. А по-интересния въпрос е защо се крият.

Много омеша нещата. Нали не искате човек, който да дава парите, а искате самоиздръжка, за това говорим.

Върни се в “Архив”