Левски - ЦСКА 27.04.2013, 16:00

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Караконжоулу
Контакти:

Re: Левски - ЦСКА 27.04.2013, 16:00

Мнениеот Караконжоулу » 28 апр 2013 13:01

ralka_levskarka написа:Не мога да те разбера как може да говориш така за един играч или един вид да го сравняваш с тия лигльовци. Ти майтапиш ли се? Знаеш ли, понякога съжалявам, че не съм можела да го гледам ;)

Дядо ми е левскар и ми говори със сълзи в очите как едно време го е гледал насам-натам и стадионите са пращели навсякъде. В Стара Загора имало 60 000 и Гунди вършеел. :) Разказа ми някаква интересна история за бръснаря на Аспарухов , ама не я помня. Ще го питам и ще ти я разкажа.

Иначе за величието на Гунди , не съм видял - не вярвам :mrgreen:

bavarec1983
Контакти:

Мнениеот bavarec1983 » 28 апр 2013 13:01

заралийски простак

Laetitia
Контакти:

Мнениеот Laetitia » 28 апр 2013 13:02

Караконжоулу написа:Само не ми е ясно защо величаете Гунди толкова много ? Човека си вкарал няколко гола във времената на слабия и лесен футбол и после злополучно катастрофирал. Сега ако се случи нещо с Йовов ще го разпъвате ли на транспаранти след 50-60 години в дербитата ?
Толкова слаб и лесен е бил футболът, че Левски побеждава с 5:4 Барса на Кройф и Неескенс, като води 2:0 до десетата минута, но не издържа на напрежението, а каталунците са възхитени от играта на българите.
Толкова слаб, че един от най-великите футболисти на света Еузебио и мощната Бенфика се измъкват на косъм, като той споделя, че не е виждал играч като Аспарухов.
Още примери искаш ли, защото има. ;) Не се излагай по-добре с подобни изказвания.
"Свестните у нас считат за луди, глупеца вредом всеки почита".

Потребителски аватар
Караконжоулу
Контакти:

Мнениеот Караконжоулу » 28 апр 2013 13:06

Laetitia написа:
Караконжоулу написа:Само не ми е ясно защо величаете Гунди толкова много ? Човека си вкарал няколко гола във времената на слабия и лесен футбол и после злополучно катастрофирал. Сега ако се случи нещо с Йовов ще го разпъвате ли на транспаранти след 50-60 години в дербитата ?
Толкова слаб и лесен е бил футболът, че Левски побеждава с 5:4 Барса на Кройф и Неескенс, като води 2:0 до десетата минута, но не издържа на напрежението, а каталунците са възхитени от играта на българите.
Толкова слаб, че един от най-великите футболисти на света Еузебио и мощната Бенфика се измъкват на косъм, като той споделя, че не е виждал играч като Аспарухов.
Още примери искаш ли, защото има. ;) Не се излагай по-добре с подобни изказвания.

То футбола си е бил слаб в общ мащаб :mrgreen: Кройф , Мойф , Еузебио , Пеле и те влизат в това число. Я ги пусни днес да играят срещу коравите защитници , дали ще изградят такава футболна визитка в днешно време.

Потребителски аватар
Караконжоулу
Контакти:

Мнениеот Караконжоулу » 28 апр 2013 13:07

bavarec1983 написа:заралийски простак

+1

Laetitia
Контакти:

Мнениеот Laetitia » 28 апр 2013 13:10

Караконжоулу написа:То футбола си е бил слаб в общ мащаб :mrgreen: Кройф , Мойф , Еузебио , Пеле и те влизат в това число. Я ги пусни днес да играят срещу коравите защитници , дали ще изградят такава футболна визитка в днешно време.
Без коментар. :| Язък, че си заралия, по принцип съм с хубаво мнение за хората оттам.
"Свестните у нас считат за луди, глупеца вредом всеки почита".

Потребителски аватар
ralka_levskarka
Контакти:

Мнениеот ralka_levskarka » 28 апр 2013 13:12

И аз не съм видяла, но вярвам..

Пламен Николов :)

Оставаха само два мача до края на шампионата. Нужна ни беше победа над “Етър” във Велико Търново и над ЦСКА - в последния кръг. Стадион “Ивайло” беше претъпкан. “Виолетовите” и тогава не бяха лесен за преодоляване отбор. Мачът вървеше тежко, гол не падаше, Патеров ловеше всички топки, отправени към вратата му. Помогна му и гредата в една такава ситуация: Павел Панов, още съвсем млад, пое топката в центъра, напредна, потърси двойно подаване с Гунди, но пасът му бе много остър, топката отиваше право към слабините на майстора и тогава той със светкавична скорост взе гениално решение - срина се на колене на тревата, изпъчи гърди, кълбото рикушира в тях като в стена и попадна точно на левачката на Панов, чиито шут разтресе напречния стълб. Не вървеше. Седяхме близо до разпалената “болярска” агитка с баща ми и с чичо ми, които бе служил в София и скоро се бе уволнил. Оставаха десетина минути до края и тогава той ми рече: “Пламка, знаеш ли какво скандират на “Герена”?” “Пазете се от Гунди в последните секунди.” Толкова му трябва на един деветгодишен хлапак. Започнах да крещя с пълно гърло и сякаш и Господ, и Гунди ме чуха. Ъглов удар, Панов центрира, Аспарухов се извисява, Патеров безпомощно протяга ръце, не може да го достигне и Гунди сърдито сваля топката под гредата - гол! “Виолетовата” агитка побесня и тръгна да ни бие. Едва се отървахме, но аз все пак отнесох два шамара от баща ми за това, че много съм крещял. “Етър” за съжаление изравни и в последния мач ни трябваше победа от 8 гола над ЦСКА. Бихме ги само с 1:0 и не станахме шампиони. Това бе последният мач на Гунди, комуто стисках палци пред телевизионния екран. После неутешимо плаках за него и може би в тези тежки минути след кошмарното съобщение по радиото се зарекох, че никога няма да забравя последния гол в кариерата на легендарния футболист. Най-големия за всички времена.

Сандро МАЦОЛА
„Когато научих за гибелта на Аспарухов, се разплаках. Защо такава участ за един голям футболист. Цяла нощ не можах да заспя. Той беше пред очите ми в головите положения в мача срещу Белгия. Оттогава го залюбих. Вечен поклон."

Джани РИВЕРА
„Много го обичах, много ми допадаше. На срещата в София България – Италия, без да исках, го ритнах... Дано ми е простил..."

ЕУЗЕБИО
„Жадувах просто да играя с Аспарухов. На срещата „Бенфика"—„Левски'* той покори Лисабон. До този момент нито един футболист от чужд отбор не бе постигал два гола в нашата врата в един мач. Аспарухов беше първият. Горчиво скърбя за него."

АЛБЕРТ
„Малцина са тези футболисти, които умеят да създадат наслада, истинска наслада на зрителя. Аспарухов беше от малцината в света истински футболист-артист. Затова всички скърбим за него."

Жан-Клод КИЛИ
„Разбрах, че Аспарухов няма да играе в Норвегия и се отказах да гледам срещата. Аз съм поклонник на големия красив футбол. Вашият Гунди беше рядък талант - футболно дарование. Залюбих го в Италия на мача с Белгия. Жалко, че така бързо си отиде."

Герд МЮЛЕР
„Сега вече съжалявам, че не можах да играя отдясно в отбора на света. Аспарухов имаше свои любимци в Германия. За него се пише много често в спортните колони на нашите вестници. Голямо нещастие за българския футбол. Загубата на Гунди е несравнимо голяма."

И още, и още .. ;)
Последна промяна от ralka_levskarka на 28 апр 2013 13:15, променено общо 1 път.
[rimg]https://media3.giphy.com/media/l580XJFTJ6zbSw1jAh/giphy.gif[/rimg]

Sisi 1914
Контакти:

Мнениеот Sisi 1914 » 28 апр 2013 13:14

Най-боли да ги победим в последните минути на мача!
Феновете също си свършихме страхотно работата!
8-)
Левски завинаги в моето сърце![

Потребителски аватар
ralka_levskarka
Контакти:

Мнениеот ralka_levskarka » 28 апр 2013 13:25

ralka_levskarka написа:2:1

Кога за последно беше Х? И това не е изключено :lol:

Кво беше? Клавиатури, лаици .. :lol:

:mrgreen:
[rimg]https://media3.giphy.com/media/l580XJFTJ6zbSw1jAh/giphy.gif[/rimg]

zlobul
Контакти:

Мнениеот zlobul » 28 апр 2013 13:26

Караконжоулу ,
на такива дребни душици , като теб се отговаря само с мълчание .

ПП: А Васил Левски виждал ли си го бе ? Айде отречи и неговото Величие само защото не си го виждал . Смешник .
1-Подписа на агент Тара все още стои под документа за ликвидирането на "Левски" и трансформацията му във "Витоша".
2-Гонзо- с този некадърник тръгна разрухата .
3-Тоньо е вреден за Левски !

Върни се в “Архив”