Мнениеот Udoji90 » 17 юни 2011 14:19
Маркиньос като че ли наистина вече няма силен стимул за игра у нас. Иска му се да отиде в чужбина явно, да пробва нещо ново. Принудително няма как да го задържим. При това положение обаче трябва още един вътрешен халф, ако и Коста Янев ще бъде продаван, каквито слухове има, пък и на Янчев постепенно трябва да се търси заместник.
След като Иван Иванов ще ходи в Партизан, а няма да идва в ЦСКА, би било грешка да се продава Акуаро. По-добре той да остане, вместо да го продадем, а после да се чудим къде да търсим заместник. Колкото до Виданов, аз не го броя за централен защитник - за мен си е бек, но честно казано не мисля, че изобщо има класата за ЦСКА. Бандаловски също не трябва да си ходи - само с Дечев и Виданов вдясно ще издишаме.
Ако вземем този бразилец от Металург, за когото се говори, след него други офанзивни играчи на практика не са нужни. Досегашните попълнения просто заместиха играчи, които вече не са част от отбора или пък на които им се търси отбор: Зику заменя Бадема; Жуниор Мораеш, ако дойде, замества евентуално Шеридън; Живец - Трекаричи; Адемар - Грило; Якимов - Тонев; Карачанаков евентуално е за засилване на конкуренцията, но ако Маркиньос или Садула (за чието евентуално преотстъпване четох/чух на няколко места) си тръгне, и този младок няма да е излишен. Както и да гледам, в тези двойки новият играч превъзхожда този, когото е заменил. Единствено Тонев и Якимов може би правят изключение, а за Живец нищо не мога да кажа, но Мораеш едва ли ще е по-слаб от Шеридън; моите уважения към Бадема, но мисля, че отстъпва на Зику (румънецът току-що направи може би най-добрия си сезон някога, а при Бадема си личи, че е далеч от формата в силните си сезони), а за Адемар и Грило не си струва изобщо да се говори.
Това обаче е най-вече в нападение, както и на левия бек. Сега трябва да се помисли за отбраната, а именно - опорен халф и централен защитник и по възможност запазване на Акуаро, Трифонов и Бандаловски, за да има конкуренция отзад. На вратата сме добре.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...