Der Schmarotzer написа:djd написа:BRF написа:7.Левски-там ако е ставало нещо е станало още 1992г(някъде) имам предвид Кучето!Явно БотевЪта схема е приложена много по-рано!
8.Черно море-всичко си е ОК там или аз съм пропуснал нещо през годините.
------------------------------------------
Левски имат доста обединения с други отбори. Но разликата с ЦСКА е, че в случая с Левски това винаги се е правило от комунистите и в ущърб на Левски.![]()
През 1944 се обединяват с Пощенски спортен клуб. Създава се новклуб ПСК Левски.
През 1949 ПСК Левски е закрит, т.е. престава да съществува. Държавата ги закрива, защото били спечелили 5 дубъла през текущото десетилетие.
![]()
Закритият отбор после бил преименуванна СО Динамо. Фактически това пак е нов клуб
.
През 1957 Динамо се преименува на ФД Левски.
През 1969 ФД Левски се обединява от лошата държава със Спартак и Спортист. Нов отбор за пореден път.
Фактически сегашният ПФК Левски обединява историята най-малко на 4 различниклуба - Левски до 1944, ПСК Левски, СО Динамо и сегашният, който си е Левски-Спартак, но без Спартак в името си.
------------------------------------------
През 1945г Тича и Владислав се обединяват в новклуб "Тича-Владислав-45"
Така че и при моряците историята е подобна, макар и доста в по-малки размери.
-----------------------------------------
Та значи феновете на Левски и Черно море съвсем искрено вярват, че това са техните отбори и им честват по 100 и кусур години.
Тогава защо на нас ще ни държат сметка ще се обединяваме ли с някой или не, щяло ли това да бъде ЦСКА и тем подобни Радини вълнения?
Защо не оставят на нас да преценим кое е ЦСКА и кое - не, както всеки е преценил за своя си отбор?
Както вече нееднократно писах, доказвайки дори с документи, Левски е включен насила във формирането на новото лице на социалистическия спорт, както всички останали съществуващи отбори в България, още от 1944 г., и това е извършено от вашите бъдещи майки и бащи, а не доброволно. За разлика от вас, вие които сте пръкнати именно от тези, които се опитват да създадат новото лице на социалистическия спорт.
Точно вие да пишете за обединения и съединения е смешно и доста нагло:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 948_.D0.B3.
Комунистите избиха ли тогавашното ръководство на вашето ФК? Имаше ли протести против тези действия? Май сте се нагъзели на комунистите и все още сте комунистическо отборче.