Зимни трансфери в ЦСКА 2011-2012г.
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- BLUE CHAMPIONS
Re: Зимни трансфери в ЦСКА 2011-2012г.
Иначе май единствения, който е наясно със ситуацияте тук е колегата Джони. Доста са му обективни мненията и с голяма доза истина в тях. В ръководството ви е пълен хаос и цирк, а някой тук летят в облаците. Аз какво ви говорех преди 2 месеца- ще имате поне 4 основни фигури продадени, е? излъгах ли...или провокирах
Вчера пък да излезе Пенев и да изтърси ,че чакали четирима от Удинезе
нема такъв смях братче... направо ви съчувствам 
[offtopic][wrapimg=]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/q71/s480x480/576815_272513049560227_557336297_n.jpg[/wrapimg][/offtopic]
Azz написа:Новината за Спас е супер. Спас му е време да отива да играе истински мачове. В ЦСКА вече 1 сезон тъпче на място!
А ТИТАН показаха изключителен финансов мениджмънт. Намалиха заплатите, взеха "Армията" на концесия за 30 г. и вече не плащат наем, а тази зима взеха 3 800 00 Евро (2.3 М за Зику, 500 К за Нелсън, 1 М за Спас)...колкото и да имат да дават на менъджери и предишни клубове, все са останали 2 000 000 Евро в касата на клуба.
Сега трябва да приберат Вальо Илиев и да купят още 1 класен защитник, да намерят 1 читав халф да изнася топката и отбора за пролетта е готов - финансово обезпечен еднозначно, остава да видим какво ще направят за частта с играчите. Само преди 3 години нещата в ЦСКА бяха на тотално другия полюс.
Честита Нова Година на всички!
До колкото зная 50% от трансферните права на Зику се държат от Бекали.Така,че можеш спокойно да смяташ на половина взетата за него сума.По същия начин стоят нещата и при евентуален трансфер на Мораеш.Четох някъде,че нашите за да избегнат даване на пари на Бекали при евентуален негов трансфер е Удинезе,търсят вариант за бартер.Може би от там идват и приказките за привличането на 2-3 офанзивни млади играчи от Удинизе.Сега е по важно дали ще се реинвестират част от тия пари в нови играчи на дадени постове.
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.
- Udoji90
- Контакти:
Малко в повече започват да идват тези трансфери. Ако бяха един защитник, един халф и един нападател примерно, нямаше да тежи толкова, но ние си разпродаваме само нападението.
Трансфера на Делев го одобрявам - в последните месеци той тъпчеше на едно място, така че вече сякаш е изчерпан за ЦСКА. Ако тази сума от 1 млн. евро е достоверна, бих казал, че сделката е повече от добра.
За трансфера на Зику съм с по-смесени чувства. Той беше наистина безценен за отбора и реши много мачове в наша полза, така че ще липсва. От друга страна едва ли сме могли да се надяваме, че играч като него ще се задържи дълго в България. Ако наистина взимаме 2,3 млн. евро за него, това е страхотна сума.
Доста съм недоволен обаче от продажбата на Нелсън. Все си мисля, че не биваше да се разделяме толкова бързо с най-перспективния си играч - поне за пролетта и евентуално за есенното участие в ЕКТ трябваше да го запазим. Да не говорим, че някъде четох за сума от 450 хил. евро, която получаваме за него. Това за мен си е направо смешна цифра, след като за Делев - по мое мнение доста по-слаб играч от Нелсън - получаваме цял милион.
Тъй или иначе, сега останахме без офанзивните си халфове. Дано някои от новите да ги заместят добре, макар че имам лошото предчувствие, че тези от Удинезе може да се окажат леко подобрен вариант на предишните 4-ма италианци, за които не искам и да си спомням (само Акуаро ставаше донякъде, но пък се сърдеше, че не е титуляр).
Не знам наистина какво са си наумили треньорите и дали не смятат да залагат вече на Костов, Карачанаков, Якимов, Радулович, но все си мисля, че съграждането на нов титулярен състав трябва да става постепенно, а не толкова рязко, колкото се получава при продажбата на трима основни играчи. Ако беше останал поне един от тримата, бих одобрил такъв ход, но да хвърлиш така внезапно отговорност върху досегашните резерви е трудно, без да има някой по-опитен около тях. (В същото време се чудя защо се разделихме с Живец и Томи Костадинов - в отсъствието на тримата продадени тези 2 момчета също можеха да придобият по-сериозна роля.)
В този ред на мисли при абсолютно никакви обстоятелства не трябва да се продават Платини и Мораеш, защото само те останаха от ключовите ни офанзивни играчи. Ако прибавим почти сигурните наказания на Янчев, Стоянов и Трифонов, то това наистина води до голям брой промени в титулярния състав, а това е вредно, МНОГО вредно. (Литекс взеха 2 поредни титли НАЙ-ВЕЧЕ заради запазването на титулярните си играчи - 1-2 продадени и 1-2 нови през всеки трансферен прозорец и толкова.)
Сега само остава да се надяваме, че тези над 7 млн. лв. за Зику, Делев и Нелсън - един отличен приход за стандартите на родните клубове - ще бъдат инвестирани мъдро, защото с тази сума може да бъдат осигурени ако не играчи от класата на Зику, то поне най-добрите играчи от родната А група, макар да беше заявено, че нови ще се търсят предимно от чужбина.
Трансфера на Делев го одобрявам - в последните месеци той тъпчеше на едно място, така че вече сякаш е изчерпан за ЦСКА. Ако тази сума от 1 млн. евро е достоверна, бих казал, че сделката е повече от добра.
За трансфера на Зику съм с по-смесени чувства. Той беше наистина безценен за отбора и реши много мачове в наша полза, така че ще липсва. От друга страна едва ли сме могли да се надяваме, че играч като него ще се задържи дълго в България. Ако наистина взимаме 2,3 млн. евро за него, това е страхотна сума.
Доста съм недоволен обаче от продажбата на Нелсън. Все си мисля, че не биваше да се разделяме толкова бързо с най-перспективния си играч - поне за пролетта и евентуално за есенното участие в ЕКТ трябваше да го запазим. Да не говорим, че някъде четох за сума от 450 хил. евро, която получаваме за него. Това за мен си е направо смешна цифра, след като за Делев - по мое мнение доста по-слаб играч от Нелсън - получаваме цял милион.
Тъй или иначе, сега останахме без офанзивните си халфове. Дано някои от новите да ги заместят добре, макар че имам лошото предчувствие, че тези от Удинезе може да се окажат леко подобрен вариант на предишните 4-ма италианци, за които не искам и да си спомням (само Акуаро ставаше донякъде, но пък се сърдеше, че не е титуляр).
Не знам наистина какво са си наумили треньорите и дали не смятат да залагат вече на Костов, Карачанаков, Якимов, Радулович, но все си мисля, че съграждането на нов титулярен състав трябва да става постепенно, а не толкова рязко, колкото се получава при продажбата на трима основни играчи. Ако беше останал поне един от тримата, бих одобрил такъв ход, но да хвърлиш така внезапно отговорност върху досегашните резерви е трудно, без да има някой по-опитен около тях. (В същото време се чудя защо се разделихме с Живец и Томи Костадинов - в отсъствието на тримата продадени тези 2 момчета също можеха да придобият по-сериозна роля.)
В този ред на мисли при абсолютно никакви обстоятелства не трябва да се продават Платини и Мораеш, защото само те останаха от ключовите ни офанзивни играчи. Ако прибавим почти сигурните наказания на Янчев, Стоянов и Трифонов, то това наистина води до голям брой промени в титулярния състав, а това е вредно, МНОГО вредно. (Литекс взеха 2 поредни титли НАЙ-ВЕЧЕ заради запазването на титулярните си играчи - 1-2 продадени и 1-2 нови през всеки трансферен прозорец и толкова.)
Сега само остава да се надяваме, че тези над 7 млн. лв. за Зику, Делев и Нелсън - един отличен приход за стандартите на родните клубове - ще бъдат инвестирани мъдро, защото с тази сума може да бъдат осигурени ако не играчи от класата на Зику, то поне най-добрите играчи от родната А група, макар да беше заявено, че нови ще се търсят предимно от чужбина.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...
шекспир
До ден два ще почнеш да плюеш по новите ни играчи и да ги отричаш , както отрече и Мораес и Зику, които ще донесат около 10 000 000лв приходи за клуба, мениджъра и тн. Зъбльо, освен това тук, ти си токазал, че нищо не разбираш от футбол, а провокацията ти е - 
НОСТРАДАМУС : 2024г болната мома отива в отвъдното !
Продажбата на Спас Делев няма да е последния трансфер на основен футболист на ЦСКА. Това стана ясно от изказването на изпълнителния директор на клуба Венцислав Живков. Той замина за Турция заедно с голмайстора на тима за сезон 2010/2011 Спас Делев, за да финализира продажбата му в местния Мерсин.
По-рано тази зима от "Българска армия" си тръгнаха звездата Янис Зику и холандското крило Грегъри Нелсън. Капитанът Тодор Янчев, както и бранителите Костадин Стоянов и Румен Трифонов пък очакват наказанията си за употреба на допинг. Живков обаче не показа притеснение от тези факти и заяви, че е възможно още основни футболисти да напуснат клуба. Според него новите играчи, които "червените" ще привлекат, ще помогнат на тима да вдигне чаканата вече 4 години 32-ра титла.
"В ЦСКА винаги има оферти. Има оферти за още футболисти. Ще преценим, с кого да се разделим до края на подготовката. Разделяме се с основни футболисти, които решиха есенния сезон. Имаме предложения за също така много добри футболисти, които смятам, че ще решат първенството в наша полза и ще станем шампиони. Утре или вдругиден ще дойдат на лагера в Гърция, има още няколко оферти, които не са потвърдени. Не искам да разкривам имената и постовете на играчите", сподели Живков.
За трансфера на Делев в Мерсин изпълнителният директор на ЦСКА заяви: Имаме предложена конкретна оферта. Спас трябва да мине медицински прегледи, мисля, че нещата ще се случат и ЦСКА ще е доволен от сделката. Спас заслужава не 1 милион долара, а много повече".
[center]R.I.P[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]
[center]Този ник вече е невалиден и никой не го използва.[/center]
Аз съм на друго мнение от вас. В момента ЦСКА води една добра трансферна политика и ще ви кажа защо. Пэрвия полусезон ЦСКА се провали защото имаше прекалено много и класни играчи в нападение. Това буквално му изяде главата на Радуканов, защото му беше трудно да намери местата на всички звезди в състава и от там балансът в схемата и играта на ЦСКА беше нарушен и дойдоха лошите резултати най-вече срещу Стяуа Букурещ.
Много е правилно това, че сега първо продават и евентуално след това да купуват. Много е важно обаче и кой ще продадат. До тук и липсата и на тримата продадени няма ад е фатално според мен, дори с правилни попълнения е много по-вероятно да е за-добро на ОТБОРА като цяло. Платини и Мораеш не трябва да бъдат продавани обаче. А чувал че щяло да има още продажби. Аз не виждам кой друг може да продадат още, освен Адемар без това да се отрази негативно на отбора. Платини и Мораеш могат да оформят прекрасна двойка в атака, като Платини ще действа зад гърба на Мораеш, а последният ще има по-голяма свобода в атака. Двамата ще се чувстват много добре в така структурирана двойка според мен. Платини също ще получи пхо-голяма свобода от предишни сезони, коагто все трябваше да изпълнява различни функции, за ад компенсира недостатъци в отбора. Така че продажбите са хуббаво нещо, но до едно време. И сега е ред и да се купят подходящи хора. Не го знам ъв е тоя Дика, но това пак ми прилича на някъв трансфер от типа на: "тоя ще го вземе щото е бил капитан на Стяуа и шъ ни излезе без пари". Това е пагубна трансферна политика. Не ес купува така. Първо треньорите трябва ад си изградят в главата ясна концепция как ще играе отборът, в каква схема и т.н. Ако Мораеш и Платини са в атака, ни трябват две добри крила от лявата и от дясната им страна. Да приемем че Якимов бъде налаган от дясно, кой ще е човекът от ляво? Какъв трябва ад е профилът на играча? Дали да е типично крило- бързо, с добро центриране и т.н. Или се търси техничен ляв външен халф, който да може и да навлиза навътре по терена, да помага в разиграването на топката и т.н. Ето така се прави трансферна политика, а не видял си там в някъв сайт, че еди-кой си играч е без договор и да го вземеш. Ама къде ще играе тоя играч, какви функции ще изпълнява в твойта схеа на игра и т.н. и т.н? Ей така го натресоха на Милен Радуканов Зику и той човекът половин полусезн се чудеше къде да го пусне да играе. Накрая дойде Чичо Митко и го пусна на върха на атаката, щото нямаше къде просто. И добре, че взе да вкарва, че да го продадем сега. Да му мислят сега корейците
Ето сега Костов треньорът на Левски пишеше в някъв сайт, че търсел играч тип Агуеро или нещо такова. Еми ето начи човекът си има някаква схема в главата и естествено знае какъв трябва ад е профилът на играча който търси. Затва се надявам да се вземат правилните решения от тук натакък при трансферите, иначе ако президентите взимат играчи на соя глава е пагубно, а Димитър Борисов откак е в ЦСКА само това прави и общо взето така си избива парите инвестиран в клуба. Но това е пагубно за отбора
Много е правилно това, че сега първо продават и евентуално след това да купуват. Много е важно обаче и кой ще продадат. До тук и липсата и на тримата продадени няма ад е фатално според мен, дори с правилни попълнения е много по-вероятно да е за-добро на ОТБОРА като цяло. Платини и Мораеш не трябва да бъдат продавани обаче. А чувал че щяло да има още продажби. Аз не виждам кой друг може да продадат още, освен Адемар без това да се отрази негативно на отбора. Платини и Мораеш могат да оформят прекрасна двойка в атака, като Платини ще действа зад гърба на Мораеш, а последният ще има по-голяма свобода в атака. Двамата ще се чувстват много добре в така структурирана двойка според мен. Платини също ще получи пхо-голяма свобода от предишни сезони, коагто все трябваше да изпълнява различни функции, за ад компенсира недостатъци в отбора. Така че продажбите са хуббаво нещо, но до едно време. И сега е ред и да се купят подходящи хора. Не го знам ъв е тоя Дика, но това пак ми прилича на някъв трансфер от типа на: "тоя ще го вземе щото е бил капитан на Стяуа и шъ ни излезе без пари". Това е пагубна трансферна политика. Не ес купува така. Първо треньорите трябва ад си изградят в главата ясна концепция как ще играе отборът, в каква схема и т.н. Ако Мораеш и Платини са в атака, ни трябват две добри крила от лявата и от дясната им страна. Да приемем че Якимов бъде налаган от дясно, кой ще е човекът от ляво? Какъв трябва ад е профилът на играча? Дали да е типично крило- бързо, с добро центриране и т.н. Или се търси техничен ляв външен халф, който да може и да навлиза навътре по терена, да помага в разиграването на топката и т.н. Ето така се прави трансферна политика, а не видял си там в някъв сайт, че еди-кой си играч е без договор и да го вземеш. Ама къде ще играе тоя играч, какви функции ще изпълнява в твойта схеа на игра и т.н. и т.н? Ей така го натресоха на Милен Радуканов Зику и той човекът половин полусезн се чудеше къде да го пусне да играе. Накрая дойде Чичо Митко и го пусна на върха на атаката, щото нямаше къде просто. И добре, че взе да вкарва, че да го продадем сега. Да му мислят сега корейците
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]
Новите в ЦСКА
Днес станаха известни имената на четиримата играчи на „зебрите“ които трябва да подсилят тима на ЦСКА.
Абдул Сисоко е брат на бившия играч на Ливърпул и Ювентус Момо Сисоко, сега подвизаващ се за френския ПСЖ. Абдул е 21-годишен, роден в Мали, но с френски паспорт. Може да играе като централен защитник или дефанзивен халф. Преди Удинезе футболистът се е подвизавал с екипа на френския Троа.
Тиери Дубе -национал на Бряг на слоновата кост. Роден в Кот д’Ивоар. Халф, на 23 години. От лятото е на „Фриули“, а преди това има 77 мача за швейцарския Йънг Бойс (информация на Wikipedia).
Бриан Караско- чилийски национал. 20-годишният футболист играе в Удинезе като преотстъпен от Аудакс Италиано.
Жоел Екстранд-шведски национал . Младокът е на 22 години и играе като централен защитник. Той може да бъде перфектен заместник на Костадин Стоянов. Екстранд дебютира за мъжкия национален отбор на Швеция в контролата срещу Сирия. Бранителят има 6 мача през този сезон за Удинезе
Абдул Сисоко е брат на бившия играч на Ливърпул и Ювентус Момо Сисоко, сега подвизаващ се за френския ПСЖ. Абдул е 21-годишен, роден в Мали, но с френски паспорт. Може да играе като централен защитник или дефанзивен халф. Преди Удинезе футболистът се е подвизавал с екипа на френския Троа.
Тиери Дубе -национал на Бряг на слоновата кост. Роден в Кот д’Ивоар. Халф, на 23 години. От лятото е на „Фриули“, а преди това има 77 мача за швейцарския Йънг Бойс (информация на Wikipedia).
Бриан Караско- чилийски национал. 20-годишният футболист играе в Удинезе като преотстъпен от Аудакс Италиано.
Жоел Екстранд-шведски национал . Младокът е на 22 години и играе като централен защитник. Той може да бъде перфектен заместник на Костадин Стоянов. Екстранд дебютира за мъжкия национален отбор на Швеция в контролата срещу Сирия. Бранителят има 6 мача през този сезон за Удинезе
Последна промяна от asdfghj на 11 яну 2012 17:44, променено общо 2 пъти.
Re: Новите в ЦСКА
Много национали, много нещо бе... 
asdfghj написа:Днес станаха известни имената на четиримата играчи на „зебрите“ които трябва да подсилят тима на ЦСКА.
Огин са!
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!
Може и да са добри някои от тях, но ще има ли опция за купуването им след изтичане на наема???? 
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]