Мнениеот slavia_forever » 09 сеп 2011 20:19
На тази сакрална дата, носител на най-черния период в българската история, искам да изкажа съболезнования не само на жертвите на комунистическия терор, а и към още живите физически, но оставили се да бъдат заразени с положителни нагласи от червения комунистически ботуш. На 9-ти септември започва успешна масова подмяна не само на режима в България, но и на моралните ценности, духовността, отнемане на свободата на хората и поривът им към каквото и да било развитие. Започват масови избивания и чистки, основни жертви на които са кметове, даскали, свещеници и собственици на занаяти. Отнета е собствеността и земите на хората. Съборена е законната власт в Царство България, последвано от жестока чистка на всичко свързано с нея. Жестокостта на режима успява изключително успешно да подчини несломимия български дух, който е възкръсвал във вековете и е превърнал голямата част от българите в доносници, простодушни послушници, предатели и безродници, отричащи се от майка България в полза на единното благо на съветските социалистически републики, където едва не станахме 16-та република, викайки СССР и КПСС. Комунистическят режим е въплъщение на омраза, завист, садизъм, готованство, умствена тъпота. Комунистите винаги са мразили и мразят умните и талантливите хора, ненавиждат можещите и работливите. След 9 септември унищожиха с нечовешка жестокост творческия елит на нацията, обезглавиха я духовно и я обрекоха на простотия. Разрушителната сила на привидното уж спокойствие на панелките и жигулата, печелени с десетки години чакане, успя да фалира държавата, която с помощта на каналите от наркотици и оръжейните сделки успяваше да задържи икономическия си крах до 80-те години. Установявайки, че държава не може да се крепи на липса на развитие и стокообмен, репресивният апарат на Държавна сигурност създава СДС, ДПС, мутрите, пирамидите, чиято основна цел е да поеме вината за неуспешното управление на държавата преди 89-та година в явно "слепите" очи на хората и от друга страна да ги доограбят и в последствие легализират парите си, поемайки по своя "капиталистически" път. Много от тях продължиха живота си не в Албания, Веницуела, Куба, или СССР, а в Америка и други развити държави.
Моите най-искрени съболезнования са и към хората, които не разбраха, не пожелаха и да се замислят, че управляващите субекти преди 89-та година и след 89-та година са абсолютно едни и същи и са творения на Държавна сигурност с точно определена цел. Няма "чисто нови" демократи и бивши комунисти. Поради тази причина в България не може да се наблюдават крупни икономически субекти, които по някакъв начин да не са свързани със службите или с режима преди промените.
Много от хората тук ме познават директно или индиректно и знаят, че съм живял и тогава и сега, така че мога да правя оценки, без да ми се правят забележки. Много знаят и това, че съм внук на свещеник, поради което баща ми се е водил "враг на народа" и за него съседи-доносници са давали сведения в районния комитет на партията къде ходи, в колко часа се връща и всичко което знаят за него. Мислели са в края на 40-те години да го натикат по лагерите, но благодарение на негов братовчед, свързан с партията, това му се е разминало.
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]