Бразилия - Куба

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

daniel875
Контакти:

Re: Бразилия - Куба

Мнениеот daniel875 » 11 окт 2010 00:11

Нека не обезценяваме успеха на Куба над нас, да го обясняваме със съдийски грешки. Срещу нас нямаше такива, може единствено първата в тайбрека, но тя не беше фатална за изхода на мача. В мачове с Франция, Чехия, с Русия, с Бразилия(в Лигата) определено бяхме порязвани, но в този мач не беше така. Просто на Куба им излезе късметът срещу нас, всичко им вървеше, че и грешките на нашите бяха в техен плюс, но ние си го заслужихме с безобразните решения на Пранди. Не заслужавахме да се класираме напред, да спечелим титлата и просто Куба се оказа в ролята на препятствието, което ни спъна. Догодина ще е друг отбор, евентуално ако се класираме на Олимпиада, ще е трети. Просто младите играчи нямат класа, а и да я постигнат във времето, качествата им не биват оценявани по достойнство от определени национални треньори. Какво да се прави все пак мениджърските интереси не сме ги измислили ние като понятие и начин на действие.
Днес обратно на нашия мач, на Куба нищо не се получаваше, ама нищо. Това да нямаш ден е много лошо. Риташ, удряш или хвърляш топката към целта, но не става и не става. В такива моменти просто не можеш да се пребориш ако нямаш поне малко късмет.
Жалко за Куба! Бяха много по - достойният отбор за шампион, защото играха от началото до края на педали.
"Реал", "Милан", "Ливърпул", "Байерн", "Аякс" - НАЙ - ВЕЛИКИТЕ!

Потребителски аватар
milenkorak
Контакти:

Мнениеот milenkorak » 11 окт 2010 09:30

Колкото и да ми се искаше България да отиде по напред в класирането, реално погледнато по-атрактивен финал от този между Бразилия и Куба едвали можеше да се получи. В спорта и в частност волейбола има компоненти като техника, тактика, физическа издръжливост, стратегия, добри изпълнители и вещ треньорски щаб, които ако един отбор не притежава, то той не може да има големи успехи. А на това световно първенство се видя, че Бразилия е отбора, който отговаря на тези критерии. Така те заслужено спечелиха шампионската титла. Да им е честито!

daniel875
Контакти:

Мнениеот daniel875 » 11 окт 2010 09:49

milenkorak написа:Колкото и да ми се искаше България да отиде по напред в класирането, реално погледнато по-атрактивен финал от този между Бразилия и Куба едвали можеше да се получи. В спорта и в частност волейбола има компоненти като техника, тактика, физическа издръжливост, стратегия, добри изпълнители и вещ треньорски щаб, които ако един отбор не притежава, то той не може да има големи успехи. А на това световно първенство се видя, че Бразилия е отбора, който отговаря на тези критерии. Така те заслужено спечелиха шампионската титла. Да им е честито!

Не съм напълно съгласен с теб, защото в случая, за да постигне своята стратегия Бразилия напълно умишлено загуби спечелен мач срещу Куба в първите групи, после пък с нас. Особено мачът с нас не е за коментиране, защото в него те доказаха с поведението си, че не заслужават да бъдат световни шампиони. Ще минат години, много неща ще се забравят, но Бразилия загуби уважението си в света за сметка на някаква си титла. Да, правилно отбелязаха някои, че и нашите играха с резервите, което също е осъдимо, но поне по този начин се избягва момента да участваш в нагласен мач. Каквото щеше да стане, а да участва един отбор или състезател в нагласена битка, това означава, че е морално изхабен. Просто вече никой не може да му вярва.
Та така и с бразилците, по - добре след края на това първенство да си подменят целия състав, защото тези играчи вече са свършили за спорта.
Първенецът затова е първенец, за да го демонстрира винаги. Колкото и романтично и остаряло да звучи като теза. Така, че Бразилия не веднъж, а цели два пъти правиха сметки и накрая успяха, но Съдбата си знае работата и това, което им се случи в Пекин, може да бъде с още по - болезнен завършек на следващата лятна Олимпиада.
Тезата ти е правилна, но не е желателно да се прилага от всички световни първенци. Още веднъж поздравления за Куба. Играха момчетата открай до край. Без сметки, без глупости, бориха се и са моралният шампион.
Последна промяна от daniel875 на 11 окт 2010 10:00, променено общо 1 път.

realist
Контакти:

Мнениеот realist » 11 окт 2010 09:54

Честита трета поредна титла на Бразилия! Доказаха, че са с класа над всички останали отбори. Дори за миг не съм се съмнявал, че ще победят на финала, но честно казано очаквах по-голяма съпротива от Куба и поне един гейм. Видя се, че кубинците, макар с нелоши качества, са доста неопитен отбор, който го дава преди всичко на дух и ентусиазъм. Срещу нас и сърбите това може да е достатъчно за победа, но срещу Бразилия не стига. След като изгледах двата полуфинала ме е още по-яд, че изпуснахме огромен шанс. Титлата беше невъзможна, но среброто бе напълно постижима цел. При слабата форма на американци и руснаци, при разминаването с Бразилия на полуфинал, бяхме длъжни да се възползваме от шанса.

realist
Контакти:

Мнениеот realist » 11 окт 2010 10:04

daniel875, изказването ти е доста наивно. Какво означавала някаква си титла. Ами...всичко. Нали това е основната цел, най-висшата цел във всеки спорт. Нищо няма такова значение, както шампионската титла. След години никой няма да помни кой какво е направил в групите. Ще се помни световния шампион. Във всеки спорт има стратегия, тактика, сметки. Не е достатъчно само да играеш, трябва да има щаб, който да изчислява, пресмята и избере най-добрия път към финала. Аз лично смятам, че Бразилия щеше да е световен шампион и ако беше попаднал в другия поток, но щеше да е по-трудно. Защо да си усложняват живота, като може да спечелят на ходом, както стана. А за морала на нашите не говорете много, защото те също искаха да загубят този мач. В противен случай нямаше да излязат срещу световния шампион с резервите. Бразилците просто се оказаха по-хитри. Не злобейте, а признайте, че в момента бразилците са недостижими и можем само да им се възхищаваме за класата, която демонстрират.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 11 окт 2010 11:02

Кубинците изглеждаха като дебютанти снощи.
Чесно казано .... това си е стар номер на бразилците - да се правят на умрели лисици, преди най важните сблъсъци на големите пъвенства !
Не очаквах такава игра и от двата отбора.
Толкова силна от "Кариоките" и толкова слаба от Куба !
Но, все пак, дайте да не забравяме, как двата тима стигнаха до този финал ! ?
Докато кубинците си оставяха кожата и костите по полето срещу България и Сърбия .... Бразилия имаха тренировки срещу Германия и Италия ! ! !
Не е без-значение, дали си играл 2 часа повече волейбол ... за 2 дни, преди финала !
А Куба, бяха точно така ....
Не, че вероятно бразилците нямаше да спечелят и срещу по свеж състав на карибците, но нямаше да е толкова жалка гледката.
В този смисъл, остава загадка, защо Бразилия ни даде без бой мача в четвъртфинала ?
За да избяга от Куба ?
Ами, снощи се видя, че не е имало смисъл да се страхуват ! ?
Или .... можеби са се страхували точно от една свежа Куба, която както видяхме, докато имаха сили, биха нас и сърбите.
Незнам, но бразилците загубиха ореола си на "най обичан отбор от неутралните фенове" !
Факта, че снощи от 9 хиляди зрители, за тях бяха само 100-ната бразилци в залата говори красноречиво !
И все пак .... да им е честита безпрецедентната 3 поредна титла !
Те спечелиха и Световната лига .... така, че няма съмнение .... те са > НАЙ ДОБРИЯТ ОТБОР В СВЕТА ЗА МОМЕНТА !
Отново .........
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

daniel875
Контакти:

Мнениеот daniel875 » 11 окт 2010 11:12

realist написа:daniel875, изказването ти е доста наивно. Какво означавала някаква си титла. Ами...всичко. Нали това е основната цел, най-висшата цел във всеки спорт. Нищо няма такова значение, както шампионската титла. След години никой няма да помни кой какво е направил в групите. Ще се помни световния шампион. Във всеки спорт има стратегия, тактика, сметки. Не е достатъчно само да играеш, трябва да има щаб, който да изчислява, пресмята и избере най-добрия път към финала. Аз лично смятам, че Бразилия щеше да е световен шампион и ако беше попаднал в другия поток, но щеше да е по-трудно. Защо да си усложняват живота, като може да спечелят на ходом, както стана. А за морала на нашите не говорете много, защото те също искаха да загубят този мач. В противен случай нямаше да излязат срещу световния шампион с резервите. Бразилците просто се оказаха по-хитри. Не злобейте, а признайте, че в момента бразилците са недостижими и можем само да им се възхищаваме за класата, която демонстрират.

Не е точно така, ти би трябвало да го знаеш. Във футбола, който от доста години е жалко подобие на спорт, е напълно възможно подобна манипулация, но щом се стигна дотам да се играе със стратегии, манипулации във волейбола и баскетбола за какъв спорт изобщо говорим. За какво честно съревнование? Честно казано, ако нашите бяха излезли с титулярите срещу Бразилия, както и трябваше да направят, и бяха играли по един и същ начин, нямаше да се учудя ако ние бяхме отнесли изхвърляне от шампионата, защото "селесао" никой не смее да ги ощети. А и евентуално такова наказание щеше да си е заслужено за нас.
Много сме далеч от Бразилия. Да съм казал нещо друго, но много хора се опитват да ме убедят в обратното, че отборът ни имал потенциал с този треньор и играчи - потенциал за осмо място. Не повече. Пак е много в сравнение с другите колективни спортове, но ... Всъщност хайде пак да не започвам темата с обещанията, с думите на един човек, че стана твърде скучно да дъвчем едно и също нещо. Който и да ни поеме, никога няма да ни направи олимпийски шампион. Защо изобщо трябва да бъдем заблуждавани?
А Куба сега не успя, но след две години с много работа и труд ще видите, че ще бъдат сериозен фактор в Лондон. САЩ ще имат проблеми, може би Сърбия, Русия ще могат да се борят за първите места. Бразилия ще бъде отново основният фаворит, но не мисля, че ще спечелят. Ще се повтори случката от 2008. Въпросът е кой от споменатите млади и доста надъхани отбори ще им отнеме короната? Аз лично съм за Куба, този отбор наистина вдъхновява.

Потребителски аватар
Mighty Reds
Контакти:

Мнениеот Mighty Reds » 11 окт 2010 11:27

Не е луд тоя, който яде баницата, а тоя дето му я дава.
Според мен Бразилия си взе това, което и се полагаше, лошото е, че го направиха по най-неудачния начин от зрителска и фенска (любители на играта, не на определен отбор) гледна точка.
Аз лично не виждам друг отбор от всички участници (може би кубинците донякъде), който да играе с такава фантазия тази игра. Всички останали - НИЕ, Русия, Полша, Италия, Сърбия, сме силови отбори, поемане, стандартно изсипване по двата фланга и там - злобен силов забив в полето или по блокадата.
Лично за мен - аз харесвам играта с фантазия, техника, арсенал от изненадващи комбинации, и за това Бразилия е логичния шампион. Но не ми допадат циркаджийските номера на световните шампиони - мача им с нас, постоянното ненаказвано хленчене за спорни топки, протести и прочие маймунджилъци. Не им отива.
Да им е честита титлата.
“This city has two great teams - Liverpool and Liverpool reserves.”
Bill Shankly

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 11 окт 2010 11:43

daniel875 написа:
milenkorak написа:Колкото и да ми се искаше България да отиде по напред в класирането, реално погледнато по-атрактивен финал от този между Бразилия и Куба едвали можеше да се получи. В спорта и в частност волейбола има компоненти като техника, тактика, физическа издръжливост, стратегия, добри изпълнители и вещ треньорски щаб, които ако един отбор не притежава, то той не може да има големи успехи. А на това световно първенство се видя, че Бразилия е отбора, който отговаря на тези критерии. Така те заслужено спечелиха шампионската титла. Да им е честито!

Не съм напълно съгласен с теб, защото в случая, за да постигне своята стратегия Бразилия напълно умишлено загуби спечелен мач срещу Куба в първите групи, после пък с нас. Особено мачът с нас не е за коментиране, защото в него те доказаха с поведението си, че не заслужават да бъдат световни шампиони. Ще минат години, много неща ще се забравят, но Бразилия загуби уважението си в света за сметка на някаква си титла. Да, правилно отбелязаха някои, че и нашите играха с резервите, което също е осъдимо, но поне по този начин се избягва момента да участваш в нагласен мач. Каквото щеше да стане, а да участва един отбор или състезател в нагласена битка, това означава, че е морално изхабен. Просто вече никой не може да му вярва.
Та така и с бразилците, по - добре след края на това първенство да си подменят целия състав, защото тези играчи вече са свършили за спорта.
Първенецът затова е първенец, за да го демонстрира винаги. Колкото и романтично и остаряло да звучи като теза. Така, че Бразилия не веднъж, а цели два пъти правиха сметки и накрая успяха, но Съдбата си знае работата и това, което им се случи в Пекин, може да бъде с още по - болезнен завършек на следващата лятна Олимпиада.
Тезата ти е правилна, но не е желателно да се прилага от всички световни първенци. Още веднъж поздравления за Куба. Играха момчетата открай до край. Без сметки, без глупости, бориха се и са моралният шампион.

А как гледаш на спортисти(включително български),които се "помпат" с допинг,за да станат шампиони?Те честни и достойни ли са или измамници?Впрочем,бразилците(същите тези,дето играха вчера) са ставали шампиони и с другия регламент.Този,който изискваше само победи.Така че...
ПП.Майкъл Фелпс с "Активия" ли събра медалите в Пекин?Обаче е "супершампиона" нали?

Върни се в “Архив”